Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

laura madsen Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør, kendt for sin ekspertise og passion inden for kulinariske kunster. Hun har gjort sig bemærket i gastronomiens verden med sin innovative tilgang til madlavning og en dyb forståelse for smagssammensætninger.

Laura startede sin karriere som kok, hvor hun hurtigt udmærkede sig for sin kreativitet og evne til at skabe udsøgte retter. Hendes interesse for madlavning førte hende til at udforske forskellige køkkener og kulturer, hvilket har beriget hendes kulinariske repertoire betydeligt.

Ud over sin karriere som kok, har Laura også gjort en markant indsats som forfatter og redaktør for websitet Menuboxen.dk. Her har hun specialiseret sig i at skrive om "måltidskasser" - en populær trend inden for moderne madlavning, hvor man får leveret friske ingredienser og opskrifter direkte til døren. Laura bidrager med sin ekspertise ved at udvikle innovative opskrifter og vejledninger, som gør det nemmere og mere tilgængeligt for folk at lave lækker og sund mad hjemme.

Desuden er Laura en entusiastisk skribent, når det kommer til "opskrifter på kager og andet." Hendes artikler og opskrifter er præget af kreativitet og en fin fornemmelse for detaljer, hvilket har gjort hende til en elsket skikkelse blandt læsere, der søger inspiration til bagning og dessertlavning.

Lauras arbejde på Menuboxen.dk afspejler hendes dedikation til at dele sin viden og passion for madlavning. Hendes evne til at formidle komplekse opskrifter på en forståelig og tilgængelig måde har gjort hende til en værdifuld ressource for både nybegyndere og erfarne madentusiaster. Med en blanding af traditionelle teknikker og moderne twists, fortsætter Laura med at inspirere og berige det danske madlandskab.

Sidst opdateret: 21 oktober, 2024

Vi har fundet en lækker opskrift på jødekager fra den kendte konditor Mette Blomsterberg, som vi gerne vil dele med jer. Jødekager er en klassisk julekage, som er elsket af mange danskere. Denne opskrift er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32k83 Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Ingredienserne til jødekagerne inkluderer blandt andet smør, sukker, mel, mandelmel og vaniljesukker. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, så man kan hurtigt få kagerne klar til servering. Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan man kan gøre kagerne ekstra lækre.

Mette Blomsterberg er en af de mest kendte bagere i Danmark, og hendes jødekager er elsket af mange. Selvom jødekagerne er populære i Danmark, kommer de oprindeligt fra Tyskland. Vi håber, I vil nyde at følge opskriften og bage jødekagerne derhjemme. Tjek gerne vores video og billeder for inspiration, og del jeres tanker og kommentarer med os.

Ingredienser og Forberedelse

v2 32k86 kmtv7 Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Nødvendige Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave vores jødekager:

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 375 gram hvedemel
  • 1 tsk citronskal
  • 100 gram hakkede mandler
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk vand
  • 50 gram sukker og 2 tsk kanel til kanelsukkeret

Forberedelse af Dejen

For at lave dejen til vores jødekager, skal vi følge disse trin:

  1. Pisk smør, sukker, kanel og vaniljesukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Bland hvedemel og citronskal i en anden skål og tilsæt det til smørblandingen lidt efter lidt, mens du ælter dejen sammen.
  4. Tilsæt de hakkede mandler og kardemomme til dejen og ælt det godt sammen.
  5. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til pølser på cirka 3 cm i diameter.
  6. Pensl pølserne med en blanding af æggeblommer og vand og rul dem derefter i kanelsukkeret.
  7. Pak pølserne ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i mindst en time, så de kan hæve og blive faste.
  8. Skær pølserne i skiver på cirka 1 cm tykkelse og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag jødekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Vi håber, at du vil nyde at lave og spise vores jødekager. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, hvis du har nogle tips eller favoritopskrifter på julesmåkager fra Danmark eller andre oprindelseslande.

Bagning og Opbevaring

v2 32k8b dkibz Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Bagning Proces

Når vi bager Jødekager, er det vigtigt at have alle ingredienserne klar på forhånd. Vi skal bruge smør, sukker, mel, hjortetaksalt og æggehvider. Hjortetaksaltet giver kagerne deres karakteristiske sprødhed og er en vigtig ingrediens i opskriften.

Vi starter med at blande smør og sukker sammen, indtil det bliver en blød og luftig masse. Herefter tilsætter vi mel og hjortetaksalt og rører det godt sammen. Til sidst pisker vi æggehviderne stive og vender dem forsigtigt i dejen.

Dejen skal nu hvile i køleskabet i minimum en time, før den rulles ud og formes til små kugler. Kuglerne lægges på en bageplade med bagepapir og pensles med æggehvider. Vi bager dem i ovnen ved 175 grader i omkring 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Opbevaring og Servering

Når Jødekagerne er færdigbagte, er det vigtigt at opbevare dem korrekt, så de holder sig sprøde og lækre. Vi anbefaler at opbevare dem i en kagedåse eller på madpapir i en lufttæt beholder. På den måde undgår man, at de bliver bløde eller tørrer ud.

Jødekager er en klassisk juleopskrift, og de kan pyntes med nødder eller andre juledekorationsmaterialer. Oprindelseslandet for Jødekager er ikke helt sikkert, men de menes at stamme fra de jødiske bagerier i 1700-tallets Europa.

En af vores favoritopskrifter på Jødekager er Mette Blomsterbergs opskrift, som vi har brugt her. For at give kagerne ekstra smag og sprødhed kan man tilføje forskellige nødder eller krydderier til dejen.

Vi håber, at vores tips og tricks har hjulpet dig med at bage de perfekte Jødekager. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at nyde dem med en kop varm kakao eller gløgg.

Scroll to Top