Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

laura madsen Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør, kendt for sin ekspertise og passion inden for kulinariske kunster. Hun har gjort sig bemærket i gastronomiens verden med sin innovative tilgang til madlavning og en dyb forståelse for smagssammensætninger.

Laura startede sin karriere som kok, hvor hun hurtigt udmærkede sig for sin kreativitet og evne til at skabe udsøgte retter. Hendes interesse for madlavning førte hende til at udforske forskellige køkkener og kulturer, hvilket har beriget hendes kulinariske repertoire betydeligt.

Ud over sin karriere som kok, har Laura også gjort en markant indsats som forfatter og redaktør for websitet Menuboxen.dk. Her har hun specialiseret sig i at skrive om "måltidskasser" - en populær trend inden for moderne madlavning, hvor man får leveret friske ingredienser og opskrifter direkte til døren. Laura bidrager med sin ekspertise ved at udvikle innovative opskrifter og vejledninger, som gør det nemmere og mere tilgængeligt for folk at lave lækker og sund mad hjemme.

Desuden er Laura en entusiastisk skribent, når det kommer til "opskrifter på kager og andet." Hendes artikler og opskrifter er præget af kreativitet og en fin fornemmelse for detaljer, hvilket har gjort hende til en elsket skikkelse blandt læsere, der søger inspiration til bagning og dessertlavning.

Lauras arbejde på Menuboxen.dk afspejler hendes dedikation til at dele sin viden og passion for madlavning. Hendes evne til at formidle komplekse opskrifter på en forståelig og tilgængelig måde har gjort hende til en værdifuld ressource for både nybegyndere og erfarne madentusiaster. Med en blanding af traditionelle teknikker og moderne twists, fortsætter Laura med at inspirere og berige det danske madlandskab.

Sidst opdateret: 21 oktober, 2024

Vi elsker at dele vores favoritopskrifter med jer, og i dag vil vi gerne præsentere jer for en lækker opskrift på kartoffelkage. Dette er en simpel og nem opskrift, der kun kræver få ingredienser, men som stadig smager fantastisk.

v2 32kap ib9hi Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Kartoffelkage er en klassisk dansk ret, der har eksisteret i mange år. Oprindelseslandet er ikke helt klart, men det menes, at kartoffelkage har rødder i både Tyskland og Danmark. Uanset hvor retten stammer fra, er den blevet en fast favorit i mange danske hjem.

I denne opskrift viser vi, hvordan du laver en lækker kartoffelkage. Vi medtager ingredienser, kogetid, stegetid og tips til at forbedre retten. Der vil også være en video og billeder, så du kan se, hvordan retten skal se ud, når den er færdig. Vi vil også gerne høre dine meninger og kommentarer til opskriften.

Forberedelse og ingredienser

v2 32kas 2kcnr Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Ingredienser

For at lave en lækker kartoffelkage, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 300g kartoffelkager
  • 150g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 100g smør

Til pynt kan man bruge flødeskum, bær eller overtræksmarcipan.

Forberedelse af kartoffelkage

Først skal kartoffelkagerne koges i en gryde med vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Herefter skal de skrælles og pureres med en stavblender.

I en skål skal hvedemel og bagepulver blandes sammen. I en anden skål skal sukker, æg og mælk piskes sammen. Vaniljestangen skal flækkes og kornene skrabes ud og tilsættes sukkerblandingen.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt det til sukkerblandingen. Tilsæt nu også den purerede kartoffelmasse og hvedemelsblandingen, og rør det hele godt sammen.

Dejen skal fordeles i to bageforme med bagepapir i bunden. Bageformene skal være ca. 20 cm i diameter. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, indtil bundene er gyldne og gennembagte.

Når bundene er kølet af, kan de lægges sammen med vaniljecreme og evt. bær eller frugt. Top kagen med flødeskum og evt. overtræksmarcipan.

Tips: Kartoffelkagerne kan også skæres ud i cirkler og bruges som bunde til vandbakkelse eller flødeskumskager. Hvis man ønsker en mere luftig kage, kan man tilføje 1 spsk maizena til dejen.

Oprindelseslandet for kartoffelkage er Tyskland, men det er en populær dessert i mange lande, herunder Danmark. Det er en af vores favorit desserter på grund af den lækre kombination af sødme og kartoffel.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift og nyde kartoffelkagen ligeså meget som vi gør. Se gerne vores video for at se, hvordan vi laver kagen, og del din mening og kommentarer med os.

Fremgangsmåde og tips

v2 32kay vh2il Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Bageproces

For at lave en lækker kartoffelkage, skal du starte med at skrælle og koge kartoflerne, indtil de er møre. Mos dem derefter og lad dem køle af. Mens kartoflerne køler, kan du forberede dejen ved at blande mel, sukker, æg og bagepulver. Tilsæt de mosede kartofler og rør godt rundt. Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 40-50 minutter.

Servering og opbevaring

Når kartoffelkagen er færdigbagt, kan du lade den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist. Server kartoffelkagen med et drys flormelis og evt. en klat flødeskum eller vaniljecreme. Kartoffelkagen kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage, eller du kan fryse den ned og tø den op igen senere.

Et tip til at gøre din kartoffelkage endnu mere lækker er at tilføje lidt revet marcipan eller kakao til dejen. Du kan også pynte din kartoffelkage med overtræksmarcipan eller friske bær. Husk at bruge en skarp kniv til at skære kartoffelkagen i pæne cirkler, og server den på en flot bageplade.

Vi håber, at vores opskrift på kartoffelkage vil blive din nye favorit, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift. Se vores video og billeder for at få inspiration til din egen kartoffelkage, og del gerne dine egne tips og tricks med os. Bon appétit!

Scroll to Top