Sidst opdateret: 8 oktober, 2024
Velkommen til vores artikel om den første opskrift på æbleskiver i den danske kogebog. Æbleskiver er en traditionel dansk dessert, som typisk spises om vinteren og især i juletiden. Men vidste du, at den første opskrift på æbleskiver stammer tilbage fra 1700-tallet?
Den første opskrift på æbleskiver blev skrevet ned i en dansk kogebog, og det var i Sønderjylland på øen Ærø, at man først begyndte at lave disse lækre kager. Opskriften blev senere delt til resten af Danmark, og æbleskiver er nu en af danskernes yndlingsdesserter.
I denne artikel vil vi give dig opskriften på de ægte æbleskiver, som blev nævnt i den første danske kogebog. Vi deler også tips til kogetid og stegetid samt oprindelseslandet for denne populære dessert. Vi håber, du finder vores artikel informativ og nyttig, og vi opfordrer dig til at dele dine tanker og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.
Ingredienser og Fremgangsmåde
Nødvendige Ingredienser
Til at lave den første opskrift på æbleskiver fra dansk kogebog skal du bruge følgende ingredienser:
- 250 g mel
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk kardemomme
- 1 knsp salt
- 1 spsk smeltet smør
- 1 tsk revet citronskal
- 2 æbler
- 1 tsk bagepulver
- Fedtstof til stegning (palmin eller smør)
- Flormelis til servering
- Syltetøj til servering
Trin-for-Trin Fremgangsmåde
Sådan gør du for at lave de lækre æbleskiver:
- Skær æblerne i små tern og sæt dem til side.
- Bland mel, sukker, natron, kardemomme og salt i en skål.
- Tilsæt mælk og pisk dejen godt sammen.
- Tilsæt æggene og pisk dejen igen.
- Tilsæt smeltet smør og revet citronskal og pisk dejen endnu en gang.
- Tilsæt æbleternene og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
- Varm æbleskivepanden op og smelt fedtstoffet.
- Fyld hver form med en skefuld dej og steg æbleskiverne i ca. 2 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og luftige.
- Server æbleskiverne med flormelis og syltetøj.
Serveringsforslag
Æbleskiver er en klassisk dansk juletradition, og de kan serveres på mange forskellige måder. Prøv at servere dem med risengrød eller risalamande til jul, eller med gløgg eller kaffe til en hyggelig advents- eller julefrokost. Du kan også prøve at lave dine egne dybfrosne æbleskiver og tage dem med på skitur til Norge eller Sverige.
Et tip er at tilføje lidt kærnemælk til dejen for at gøre æbleskiverne ekstra luftige. Og hvis du vil have en mere gammeldags opskrift, kan du erstatte bagepulveret med gær og tilsætte æggeblommer og æggehvider hver for sig.
Vi håber, at du vil nyde at lave og spise vores favoritopskrift på æbleskiver. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor, eller se vores video for at se, hvordan vi laver æbleskiver på vores måde.