Nem Opskrift på Kanelsnegle: Sådan laver du dem på under en time

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi ved alle, hvor lækre kanelsnegle kan være, men nogle gange kan det være en udfordring at finde den perfekte opskrift. Der er mange forskellige måder at lave kanelsnegle på, og det kan være svært at vide, hvilken opskrift der er den rigtige. Derfor vil vi gerne dele vores nemme opskrift på kanelsnegle, som vi har fundet at være både nem og lækker.

v2 32c0e f9a1q Nem Opskrift på Kanelsnegle: Sådan laver du dem på under en time

Ingredienserne til vores kanelsnegle er meget enkle og kan findes i de fleste køkkener. Vi bruger blandt andet mel, sukker, gær, mælk, smør og kanel. Kogetiden og stegetiden er også rimelig kort, så du kan have friske kanelsnegle på bordet på ingen tid. Vi har også nogle tips til at gøre processen endnu nemmere og mere effektiv.

Læs også:  Opskrift på cookies med M&M: Sådan laver du de bedste cookies med chokolade og peanuts

Vores opskrift på kanelsnegle stammer oprindeligt fra Danmark, hvor kanelsnegle er en populær snack og morgenmad. Vi har dog tilpasset opskriften en smule for at gøre den endnu mere lækker og nem at følge. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan kanelsneglene skal se ud undervejs. Efter at have prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening og kommentarer.

Ingredienser

v2 32c0i pz3fo Nem Opskrift på Kanelsnegle: Sådan laver du dem på under en time

Når vi bager kanelsnegle, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser. Her er, hvad du skal bruge:

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk kakaopulver
  • 2 spsk vand

Vi anbefaler at bruge frisk gær til dejen, men tørgær kan også bruges. Hvis du bruger tørgær, skal du bruge 7 g i stedet for 25 g frisk gær.

For at lave dejen skal du varme mælken op til den er fingervarm og opløse gæren i den. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i en time.

Mens dejen hæver, kan du forberede fyldet ved at blande smør, brun farin og kanel sammen.

Når dejen er hævet, skal den rulles ud til en rektangel og fyldet skal smøres på. Rul dejen sammen og skær den i skiver. Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter, inden de bages i ovnen i 10-12 minutter.

Når kanelsneglene er færdigbagte, kan du lave glasuren ved at blande flormelis, kakaopulver og vand sammen. Hæld glasuren over de varme kanelsnegle og server dem straks.

Læs også:  Opskrift på confiteret andelår: Sådan laver du det perfekte confiterede andelår

Vi håber, at disse ingredienser og tips vil hjælpe dig med at lave dine egne lækre kanelsnegle derhjemme. Del gerne din mening og kommentarer med os nedenfor!

Fremgangsmåde

v2 32c0o qv4ef Nem Opskrift på Kanelsnegle: Sådan laver du dem på under en time

Forberedelse

Vi starter med at samle alle ingredienserne til kanelsneglene. Vi skal bruge mel, sukker, gær, mælk, æg, smør, kanel og vaniljesukker. Herefter blander vi alle ingredienserne sammen og ælter dejen, indtil den er blød og smidig. Vi lader dejen hæve i en time på et lunt sted.

Bagning

Efter en time er dejen hævet og klar til at blive rullet ud. Vi ruller dejen ud til en rektangel og smører den med blødt smør og drysser kanel og sukker over. Herefter ruller vi dejen sammen til en roulade og skærer den ud i skiver. Vi lægger skiverne på en bageplade med bagepapir og lader dem hæve i yderligere 30 minutter. Vi pensler sneglene med sammenpisket æg og bager dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Servering

Når kanelsneglene er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af. Vi kan servere dem som en lækker snack eller som en sød dessert til fødselsdage eller andre festlige lejligheder. Vi kan også dele vores opskrift på sociale medier som Instagram eller Facebook og få feedback fra vores følgere.

Vi kan opbevare kanelsneglene i en lufttæt beholder i køleskabet eller fryse dem ned til senere brug. Kanelsneglene er en favorit blandt mange og er nemme at lave med vores nemme opskrift. Vi kan også tilføje vores egne tips og tricks til opskriften og dele vores personlige mening og kommentarer i en video eller med billeder.

Læs også:  Nem opskrift på cookies: Sådan bager du lækre småkager på ingen tid
Scroll to Top