Opskrift på æbleboller med kanel og sukker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på æbleboller er en klassiker i efteråret, og det er en af vores favoritter, når vi vil hygge med noget bagværk. Æbleboller er nemme at lave, og de smager fantastisk med en kop varm te eller kaffe. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på æbleboller og give dig nogle tips til at gøre dem endnu bedre.

v2 334ja kwvff Opskrift på æbleboller med kanel og sukker

Ingredienserne til æbleboller er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge mel, sukker, smør, mælk, gær, æbler og kanel. Kogetiden og stegetiden er ikke så lang, og du kan have dine æbleboller klar på under en time. Det er en perfekt måde at tilbringe en eftermiddag på med venner eller familie.

Læs også:  Opskrift på lammesteaks med rosmarin og hvidløg

Vi har også inkluderet en video og billeder af trin for trin, så du kan følge med og se, hvordan du gør. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer om vores opskrift på æbleboller, så tøv ikke med at dele dine erfaringer med os. Sådan gør du: følg vores nemme opskrift og nyd dine lækre æbleboller!

Forberedelse til Æbleboller

v2 334jd qrac9 Opskrift på æbleboller med kanel og sukker

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser for at lave lækre æbleboller:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 2 æbler
  • 50 g revet æble
  • 100 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g hvedemelet
  • 50 g nødder
  • 50 g grahamsmel
  • 50 g havregryn
  • 50 g fuldkornsmel
  • Krydderier efter smag
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 spsk olie
  • 50 g perlesukker
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g grahamsmel
  • 2 æbletern
  • 2 dl æblemost
  • 50 g groft mel

Dej Forberedelse

  1. Vi starter med at blande hvedemel, gær, æg, salt og sukker i en stor skål.
  2. Skræl æblerne og riv dem groft. Tilsæt de revne æbler til skålen og rør det godt sammen.
  3. Smelt smørret og tilsæt det sammen med det sammenpiskede æg, kardemomme, hvedemelet, nødder, grahamsmel, havregryn, fuldkornsmel og krydderierne til skålen. Rør det godt sammen.
  4. Tilsæt kærnemælk og olie til blandingen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er blød og smidig.
  5. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i ca. 45 minutter på et varmt sted.
  6. Efter hævning tilsættes perlesukker, hasselnødder, græskarkerner, solsikkekerner, grahamsmel og æbletern til dejen. Rør det godt sammen.
  7. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord og skær den ud i små firkanter.
  8. Pensl æblebollerne med æblemost og drys med groft mel.
  9. Lad æblebollerne hæve i yderligere 15 minutter på et varmt sted.
  10. Bag æblebollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Læs også:  Opskrift på porre kartoffelsuppe: En lækker og nem ret til en kold dag

Vi håber, at vores opskrift på æbleboller er en succes for dig! Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at følge vores tips til kogetid og stegetid. Oprindelseslandet for denne opskrift er Danmark, og det er en af vores personlige favoritter. Hvis du har brug for mere inspiration, kan du finde en video og billeder af processen på vores hjemmeside.

Bagning af Æbleboller

v2 334jk ke0vr Opskrift på æbleboller med kanel og sukker

Når det kommer til at bage æbleboller, er der nogle få vigtige trin, som man skal følge for at opnå det bedste resultat. Her er en guide til, hvordan man bager de bedste æbleboller.

Bagning Proces

Først og fremmest skal man sørge for at have alle ingredienserne klar, herunder æbler, kanel, fuldkornsmel og bagepulver. Når man har alle ingredienserne klar, kan man begynde at forberede dejen. Vi anbefaler at bruge en varmluftsovn, da det giver de bedste resultater.

Når dejen er klar, skal man rulle den ud på en bageplade med bagepapir. Herefter kan man begynde at fordele æblestykkerne og kanelen på dejen. Når man har gjort dette, kan man rulle dejen sammen og skære den i boller.

Efter at have formet bollerne, skal man pensle dem med vand og drysse med lidt kanel. Bollerne skal bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering og Opbevaring

Æbleboller er perfekte til morgenmad, brunch eller som en lækker snack til kaffen. De kan også med fordel medtages i madpakken eller serveres som en del af frokosten.

For at opbevare æblebollerne bedst, kan man lade dem afkøle på en bagerist og derefter opbevare dem i en lufttæt beholder. Æblebollerne kan også fryses ned og tages op igen, når man har lyst til en lækker snack.

Læs også:  Opskrift på mager leverpostej: En sund og lækker version af den klassiske ret

Vi håber, at denne guide vil hjælpe dig med at bage de bedste æbleboller. Del gerne dine egne tips og tricks i kommentarfeltet nedenfor, og lad os høre, hvad du synes om denne opskrift.

Scroll to Top