Opskrift på Amo Franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle prøvet at købe franskbrød i supermarkedet, men intet slår smagen af et hjemmebagt brød. Opskriften på amo franskbrød er en af vores favoritter, og vi vil gerne dele den med jer.

v2 34uey ui8ae Opskrift på Amo Franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød

Ingredienserne er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Kogetiden og stegetiden er også rimelige, så det er en opskrift, som de fleste kan følge. Vi har også inkluderet nogle tips til at sikre, at dit brød bliver perfekt hver gang.

Oprindelseslandet for franskbrød er selvfølgelig Frankrig, men med denne opskrift kan du lave et lækker og autentisk brød i dit eget køkken. Vi har endda inkluderet en video og billeder for at hjælpe dig med at følge opskriften trin for trin. Efter du har prøvet denne opskrift, vil vi meget gerne høre din mening og kommentarer.

Læs også:  Opskrift på torskeloins: Lækker og nem måde at tilberede torsk på

Fremstilling af Amo Franskbrød

v2 34uf1 Opskrift på Amo Franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød

Når vi vil lave et lækkert og luftigt franskbrød, er det vigtigt at have styr på fremstillingen af dejen. Her er en nem opskrift på Amo Franskbrød, som vi har haft stor succes med.

Forberedelse af dejen

Ingredienserne til dejen er:

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 æg

Vi starter med at opløse gæren i mælken, og derefter tilsætter vi sukker, salt, vand, smør og æg. Herefter tilsætter vi Amo Hvedemel lidt ad gangen, mens vi ælter dejen godt igennem. Dejen skal æltes i ca. 10 minutter, indtil den er glat og smidig.

Dejen skal hæve i en røremaskine i 30 minutter, indtil den er blevet dobbelt størrelse. Derefter skal den efterhæve i 10 minutter.

Bagning af brødet

Når dejen er hævet, skal den formes til et groft franskbrød og lægges i en bageform eller på en bageplade. Vi anbefaler at bruge varmluft i ovnen, som tændes på 200 grader. Brødet skal bages i 30-35 minutter, indtil det er gyldent og sprødt.

Vi anbefaler at pensle brødet med vand og skære det med en skarp kniv inden bagning for at få et luftigt resultat.

Servering og opbevaring

Amo Franskbrød smager fantastisk med ost og marmelade til morgenmad eller som tilbehør til aftensmaden. Brødet kan også fryses ned og tøs op igen senere.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på Amo Franskbrød, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til resultatet.

Scroll to Top