Opskrift på bagt fennikel med parmesan og timian

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at eksperimentere med forskellige ingredienser og opskrifter i køkkenet, og i dag vil vi gerne dele vores favorit opskrift på bagt fennikel med jer. Fennikel er en grøntsag, der stammer fra Middelhavsområdet, men som er blevet populær i Danmark på grund af dens unikke smag og alsidighed i køkkenet.

v2 34f6e Opskrift på bagt fennikel med parmesan og timian

For at lave denne opskrift på bagt fennikel, skal du bruge følgende ingredienser: fennikelknolde, olivenolie, salt og peber. Kogetiden er cirka 15 minutter, og stegetiden i ovnen er omkring 25-30 minutter. Vi har også et par tips til at gøre retten endnu mere lækker og velsmagende.

Fennikel er en spændende og anderledes grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne opskrift på bagt fennikel er vores personlige favorit, og vi håber, at I vil nyde den lige så meget som vi gør. Se gerne vores video og billeder af retten, og del din mening og kommentarer med os nedenfor.

Læs også:  Opskrift på æbleskiver 1703: En autentisk opskrift fra det 18. århundrede

Forberedelse og Ingredienser

v2 34f6h 7eu0p Opskrift på bagt fennikel med parmesan og timian

Forberedelse af Fennikel

Fennikel er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. For at forberede fennikel til denne opskrift, skal du først skære toppen og bunden af fennikelknolden. Skær derefter fennikelknolden i tynde skiver ved hjælp af et mandolinjern eller en skarp kniv. Fennikelskiverne skal være ca. 0,5 cm tykke for at sikre en jævn bagning.

For at give fennikelskiverne en ekstra smag, kan du drysse lidt lakrids eller ost på toppen inden bagning.

Nødvendige Ingredienser

For at lave denne opskrift på bagt fennikel til 4 personer, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 2 store fennikelknolde
 • 2 spsk. olivenolie
 • Saften af en frisk citron
 • Salt og peber efter smag
 • Eventuelt lidt sukker
 • Eventuelt lidt Dijonsennep
 • Eventuelt lidt friske krydderurter som timian eller rosmarin

Til servering kan du tilføje lidt rødløg og et glas hvidvin.

For at tilberede fennikelskiverne, skal du bruge en bageplade og bagepapir. Fennikelskiverne skal bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.

For at give fennikelskiverne ekstra smag, kan du tilføje lidt anis eller hvidløg til olien, inden du pensler fennikelskiverne med olien.

Vi håber, at du vil finde vores opskrift på bagt fennikel nyttig og inspirerende. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Bagning og Servering

v2 34f6m ph82f Opskrift på bagt fennikel med parmesan og timian

Bagning af Fennikel

Når vi bager fennikel, skærer vi den i skiver på ca. 1 cm tykkelse og lægger dem i et ovnfast fad. Vi tilsætter grøntsagsbouillon, lidt piskefløde, rosmarin og timian for at give smagen et italiensk twist. Vi anbefaler at bage fennikel ved 200 grader i varmluft i ca. 25 minutter, indtil den er mørt og gyldenbrun.

Læs også:  Opskrift på rutebiler: Sådan opbygger du en effektiv flåde

Servering Forslag

Vi elsker at servere vores ovnbagte fennikel som en lækker og sund tilbehør til både fisk og fjerkræ. Fennikelens søde smag og bløde konsistens gør den også til en favorit i salater. Vi anbefaler at drysse lidt friskrevet parmesan og sort peber over den ovnbagte fennikel for at give ekstra smag og tekstur.

Tips: Hvis du vil have endnu mere smag i din ovnbagte fennikel, kan du tilføje lidt kalvekød til fadet og bage det sammen med fennikelen i ovnen.

Oprindelsesland: Fennikel stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet, men er nu dyrket og brugt i køkkenet over hele verden.

Sådan gør du:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader i varmluft.
 2. Skær fennikel i skiver på ca. 1 cm tykkelse og læg dem i et ovnfast fad.
 3. Tilsæt grøntsagsbouillon, lidt piskefløde, rosmarin og timian.
 4. Bag fennikelen i ovnen i ca. 25 minutter, indtil den er mørt og gyldenbrun.
 5. Drys lidt friskrevet parmesan og sort peber over den ovnbagte fennikel inden servering.

Video og billeder: Vi har ikke inkluderet en video eller billeder i denne artikel, men du kan nemt finde inspiration på internettet.

Din mening: Hvad synes du om ovnbagt fennikel? Del din mening og kommentarer nedenfor!

Scroll to Top