Opskrift på banankage med chokolade: En nem og lækker dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet den perfekte opskrift på banankage med chokolade, og vi vil gerne dele den med jer! Denne nemme opskrift vil inspirere dig til at bage en lækker kage til din næste sammenkomst eller bare til en hyggelig eftermiddag derhjemme.

v2 3272d nogm1 Opskrift på banankage med chokolade: En nem og lækker dessert

Ingredienserne er simple og nemme at finde i de fleste køkkener, og kogetiden og stegetiden er ikke for lang, så du kan have kagen klar på ingen tid. Vi har også nogle tips til at gøre din kage endnu mere lækker, så den vil blive en favorit blandt dine venner og familie.

Opskriften på banankage med chokolade har sin oprindelse i USA, men den er blevet populær over hele verden, og du kan finde den på Instagram og andre sociale medier. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan kagen skal se ud, og hvordan den skal laves. Vi vil også gerne høre din mening og dine kommentarer, så del dem gerne med os!

Læs også:  Opskrift på bålbrød - Sådan bager du det perfekte bålbrød over åben ild

Ingredienser og Forberedelse

v2 3272g d2nde Opskrift på banankage med chokolade: En nem og lækker dessert

Nødvendige Ingredienser

Til denne lækre banankage med chokolade skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 3 modne bananer
 • 2 æg
 • 100 g sukker
 • 100 g rørsukker
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g smeltet smør
 • 100 g mørk chokolade
 • 50 g valnødder

Forberedelse af Dej

Først skal vi forvarme ovnen til 180 grader. Herefter tager vi en skål og moser bananerne med en gaffel. Vi tilføjer derefter æggene og pisker det godt sammen. I en anden skål blander vi sukker, rørsukker, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Vi tilsætter derefter blandingen til banan-æggemassen og rører det godt sammen. Til sidst tilsætter vi smeltet smør, hakket mørk chokolade og hakkede valnødder og rører det godt sammen.

Vi hælder dejen i en smurt bageform med bagepapir i bunden og bager kagen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt. Når kagen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden vi tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.

Tips: Hvis du ønsker en ekstra svampet kage, kan du tilføje en revet æble i dejen. Du kan også erstatte valnødderne med hasselnødder eller tilsætte kokosflager. Til sidst kan du pynte kagen med en lækker glasur af smeltet hvid chokolade.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på banankage med chokolade ligeså meget som vi gør. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Bagning og Servering

v2 3272m fvbjj Opskrift på banankage med chokolade: En nem og lækker dessert

Bagning

For at bage vores lækre banankage med chokolade, skal du først forvarme ovnen til 180 grader varmluft. Imens kan du forberede din springform ved at smøre den med smør og drysse lidt mel i bunden.

Læs også:  Opskrift på råsyltet appelsinmarmelade: Sådan laver du den perfekte marmelade

Ingredienserne til kagen skal herefter blandes sammen i en skål. Det er vigtigt at bruge modne bananer, da de giver en ekstra sødme og gør kagen mere fugtig. Når dejen er rørt sammen, hældes den i springformen og bages i ovnen i ca. 45 minutter.

Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og afkøles på en bagerist. Det er vigtigt at lade kagen køle helt af, da den ellers kan falde sammen.

Servering og Opbevaring

Vores banankage med chokolade er bedst serveret lun eller ved stuetemperatur. Du kan med fordel pynte kagen med lidt smeltet chokolade eller flødeskum før servering.

Hvis du ikke spiser hele kagen med det samme, kan den opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage. Kagen kan også fryses ned og tages op igen senere, hvis du vil gemme den til en anden gang.

Næringsindholdet i vores banankage med chokolade er ikke det laveste, men den er en lækker og sød snack eller dessert til en hyggelig aften derhjemme.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på banankage med chokolade. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder på sociale medier, hvis du prøver vores opskrift derhjemme!

Scroll to Top