Opskrift på bløde kanelsnegle: Sådan laver du dem derhjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på bløde kanelsnegle

v2 33aku 3bm51 Opskrift på bløde kanelsnegle: Sådan laver du dem derhjemme

Vi ved alle, hvor lækre kanelsnegle kan være, især når de er friskbagte og stadig varme. Men at bage dine egne kanelsnegle kan være en udfordring, især hvis du aldrig har gjort det før. Derfor har vi her en opskrift på bløde kanelsnegle, der er nemme at lave og smager fantastisk.

Ingredienser:

  • 500 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk kanel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker og salt i en skål.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Varm blandingen op til den er fingervarm.
  3. Opløs gæren i den varme blanding og tilsæt ægget.
  4. Tilsæt blandingen til melblandingen og ælt dejen godt.
  5. Lad dejen hæve i en time.
  6. Rul dejen ud til en rektangel og smør kanel, sukker og smør på.
  7. Rul dejen sammen og skær den i skiver.
  8. Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Læs også:  Opskrift på smuldre æblekage: En nem og lækker dessert

Tips:

  • Hvis du vil have ekstra bløde kanelsnegle, kan du tilføje lidt mere smør til dejen.
  • Du kan også tilføje rosiner til fyldet, hvis du kan lide det.
  • Server kanelsneglene varme med en kop kaffe eller te.

Vi håber, at du vil nyde at bage disse bløde kanelsnegle og ville elske at høre din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor.

Ingredienser og Forberedelse

v2 33aky Opskrift på bløde kanelsnegle: Sådan laver du dem derhjemme

Dej Ingredienser

Til at lave bløde kanelsnegle skal vi bruge følgende ingredienser til dejen:

  • 2 æg
  • 125 ml mælk
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 75 g smør
  • 25 g gær
  • 125 ml vand

Fyld og Glasur Ingredienser

Til fyld og glasur skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 100 g remonce
  • 2 spsk kanel
  • 50 g farin
  • 50 g brun farin
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vanilje

Forberedelse

Sådan gør du:

  1. Varm mælken op i en gryde og tilsæt smørret, så det smelter.
  2. Opløs gæren i den lune væske.
  3. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggene og rør det godt sammen.
  4. Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Hævning og Bagning

Efter dejen har hævet, skal vi tilføje fyldet og bage kanelsneglene:

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Smør remoncen ud på dejen og drys med kanel, farin og brun farin.
  3. Rul dejen sammen og skær den i skiver på ca. 2 cm.
  4. Lad kanelsneglene hæve i 15 minutter.
  5. Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

Servering og Opbevaring

Bløde kanelsnegle er bedst serveret varme og friske fra ovnen. De kan dog også gemmes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage.

Læs også:  Opskrift på friske forårsruller med grøntsager og rejer

Yderligere Information

For at gøre kanelsneglene ekstra snaskede, kan man tilføje lidt marcipan eller ingefær til fyldet. Man kan også erstatte sukkeret i fyldet med rørsukker for en mere karamelliseret smag. Vi har også en video på vores hjemmeside, hvor du kan se, hvordan man laver bløde kanelsnegle trin for trin. Del gerne din mening og kommentarer om dine favorit kanelsnegle og tips til at gøre dem endnu bedre!

Opskriftens Fremgangsmåde

v2 33al5 Opskrift på bløde kanelsnegle: Sådan laver du dem derhjemme

Vi har lavet en lækker opskrift på bløde kanelsnegle, som vi vil dele med jer. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

Ingredienser

Først og fremmest skal I have følgende ingredienser klar: hvedemel, sukker, salt, gær, smør, kardemomme, æg, sødmælk og kanel.

Dej

Start med at lave dejen ved at blande mel, sukker, salt og gær sammen i en skål. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kardemommen. Tilsæt smørret til skålen og tilsæt æg og mælk. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i en time.

Fyld

Imens kan I lave fyldet ved at blande brun farin, kanel og smør sammen i en skål.

Rulle dejen ud

Efter hævningen skal dejen rulles ud på et melet bord. Fordel fyldet på dejen og rul dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bage

Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter og bages derefter i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne og snaskede.

Glasur

Lav en glasur ved at blande flormelis, vand og vanilje sammen i en skål. Pensl glasuren på de varme kanelsnegle og lad dem køle af på en bagerist.

Læs også:  Opskrift på rabarbergrød: En nem og lækker dessert

Tips

For at gøre kanelsneglene endnu mere lækre, kan I tilføje lidt revet marcipan til fyldet. I kan også prøve at lave kanelsnegle i en bradepande eller springform, hvis I ønsker større kanelsnegle.

Din Mening

Vi håber, I vil prøve vores opskrift på bløde kanelsnegle og dele jeres mening og kommentarer med os. I kan også se vores video-guide til opskriften på vores hjemmeside. Bon appetit!

Scroll to Top