Opskrift på bløde kanelsnegle
Vi kender alle til, hvor gode kanelsnegle er, især når de er nybagte og stadig varme. Men at lave sine egne kanelsnegle kan være svært, især hvis man aldrig har prøvet det før. Derfor har vi en opskrift på bløde kanelsnegle, som er lette at lave og smager skønt.
Ingredienser:
- 500 g mel
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 50 g smør
- 2,5 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk kanel
- 50 g sukker
- 50 g smør
Sådan gør du:
- Bland mel, sukker og salt i en skål.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Varm blandingen op til den er fingervarm.
- Opløs gæren i den varme blanding og tilsæt ægget.
- Tilsæt blandingen til melblandingen og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve i en time.
- Rul dejen ud til en rektangel og smør kanel, sukker og smør på.
- Rul dejen sammen og skær den i skiver.
- Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Tips:
- Hvis du vil have ekstra bløde kanelsnegle, kan du tilføje lidt mere smør til dejen.
- Du kan også tilføje rosiner til fyldet, hvis du kan lide det.
- Server kanelsneglene varme med en kop kaffe eller te.
Vi håber, at du vil nyde at bage disse bløde kanelsnegle og ville elske at høre din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor.
Ingredienser og Forberedelse
Dej Ingredienser
Til at lave bløde kanelsnegle skal vi bruge følgende ingredienser til dejen:
- 2 æg
- 125 ml mælk
- 500 g hvedemel
- 50 g sukker
- 10 g salt
- 1 tsk kardemomme
- 75 g smør
- 25 g gær
- 125 ml vand
Fyld og Glasur Ingredienser
Til fyld og glasur skal vi bruge følgende ingredienser:
- 100 g remonce
- 2 spsk kanel
- 50 g farin
- 50 g brun farin
- 100 g flormelis
- 1 tsk vanilje
Forberedelse
Sådan gør du:
- Varm mælken op i en gryde og tilsæt smørret, så det smelter.
- Opløs gæren i den lune væske.
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggene og rør det godt sammen.
- Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
Hævning og Bagning
Efter dejen har hævet, skal vi tilføje fyldet og bage kanelsneglene:
- Rul dejen ud på et meldrysset bord.
- Smør remoncen ud på dejen og drys med kanel, farin og brun farin.
- Rul dejen sammen og skær den i skiver på ca. 2 cm.
- Lad kanelsneglene hæve i 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Servering og Opbevaring
Bløde kanelsnegle er bedst serveret varme og friske fra ovnen. De kan dog også gemmes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage.
Yderligere Information
For at gøre kanelsneglene ekstra lækre, kan man tilsætte lidt marcipan eller ingefær til fyldet. Man kan også bytte sukkeret i fyldet ud med rørsukker for en mere karamelagtig smag. Vi har også en video på vores hjemmeside, hvor du kan se, hvordan man laver bløde kanelsnegle trin for trin. Del gerne dine tanker og kommentarer om dine yndlings kanelsnegle og tips til at gøre dem endnu bedre!
Opskriftens Fremgangsmåde
Vi har lavet en lækker opskrift på bløde kanelsnegle, som vi vil dele med jer. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.
Ingredienser
Først og fremmest skal I have følgende ingredienser klar: hvedemel, sukker, salt, gær, smør, kardemomme, æg, sødmælk og kanel.
Dej
Start med at lave dejen ved at blande mel, sukker, salt og gær sammen i en skål. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kardemommen. Tilsæt smørret til skålen og tilsæt æg og mælk. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i en time.
Fyld
Imens kan I lave fyldet ved at blande brun farin, kanel og smør sammen i en skål.
Rulle dejen ud
Efter hævningen skal dejen rulles ud på et melet bord. Fordel fyldet på dejen og rul dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bage
Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter og bages derefter i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne og snaskede.
Glasur
Lav en glasur ved at blande flormelis, vand og vanilje sammen i en skål. Pensl glasuren på de varme kanelsnegle og lad dem køle af på en bagerist.
Tips
For at gøre kanelsneglene endnu mere lækre, kan I tilføje lidt revet marcipan til fyldet. I kan også prøve at lave kanelsnegle i en bradepande eller springform, hvis I ønsker større kanelsnegle.
Din Mening
Vi håber, I vil prøve vores opskrift på bløde kanelsnegle og dele jeres mening og kommentarer med os. I kan også se vores video-guide til opskriften på vores hjemmeside. Bon appetit!