Opskrift på græsk kylling med citron og oregano

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på græsk kylling

v2 33l10 n8y38 Opskrift på græsk kylling med citron og oregano

Vi har en favoritopskrift på græsk kylling, som vi vil dele med dig. Denne ret er fyldt med smag og er enkel at lave. Ingredienserne er lette at finde i de fleste supermarkeder, og kogetiden og stegetiden er ikke for lang.

For at lave denne lækre ret skal du bruge kylling, citron, hvidløg, olivenolie, oregano, salt og peber. Vi anbefaler at marinere kyllingen i mindst en time, så den får en rig smag. Steg kyllingen i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennemstegt.

Vi har også inkluderet et par tips til at gøre denne ret endnu mere velsmagende. Du kan servere den med en græsk salat og tzatziki for at få den fulde græske oplevelse. Oprindelseslandet for denne ret er selvfølgelig Grækenland, og den er en favorit blandt mange. Se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan du kan lave denne ret. Del også gerne din mening og kommentarer på opskriften.

Læs også:  Opskrift på sur sød sovs til din favoritret

Grundlæggende om græsk kylling

v2 33l14 yvdfl Opskrift på græsk kylling med citron og oregano

Ingredienser

Til denne opskrift på græsk kylling skal du bruge følgende ingredienser:

  • 4 kyllingeoverlår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Saft og skal fra 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 løg, skåret i både
  • 500 g kartofler, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 squash, skåret i tern
  • 10 cherrytomater, halveret
  • 100 g fetaost, smuldret
  • Frisk persille, hakket

Tilberedning

  1. Bland olivenolie, oregano, hvidløg, citronsaft og -skal, salt og peber i en skål og mariner kyllingeoverlårene i blandingen i mindst en time.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  3. Fordel løg, kartofler, peberfrugt og squash i et ildfast fad og læg de marinerede kyllingeoverlår ovenpå.
  4. Steg retten i ovnen i 40-45 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er møre.
  5. Tag fadet ud af ovnen og drys cherrytomater og fetaost over retten. Drys med hakket persille før servering.

Servering og variation

Server græsk kylling med hjemmelavet tzatziki og en græsk salat med agurk og tomater. Du kan også prøve at tilføje rodfrugter som gulerødder og pastinakker til retten for ekstra smag og farve.

Din mening er vigtig for os! Del dine erfaringer med opskriften i kommentarfeltet nedenfor. Har du nogle tips eller tricks til at gøre opskriften endnu bedre? Del dem med os!

Vi håber, at du vil nyde denne græske kylling opskrift lige så meget som vi gør. Se vores video eller billeder af retten for mere inspiration. Oprindelseslandet for denne ret er Grækenland, og det er en af vores favoritretter med kylling. Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide og nyd en lækker græsk kylling til aftensmad i dag!

Scroll to Top