Opskrift på grov birkes: Sådan laver du den perfekte grove birkes

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har altid været fans af birkes, men vi har for nylig opdaget en ny favorit – grov birkes! Denne lækre og sunde version af birkes er fyldt med fiber og smag, og det er utroligt nemt at lave derhjemme. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på grov birkes, samt give dig nogle tips og tricks til at gøre dem endnu mere lækre.

v2 351gv fzfti Opskrift på grov birkes: Sådan laver du den perfekte grove birkes

Ingredienserne til vores grove birkes er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for fuldkornsmel, birkes, sukker, bagepulver, salt, yoghurt, mælk og æg. Efter at have samlet dine ingredienser, er det tid til at blande dem sammen og bage dine birkes. Vi har også inkluderet et billede af vores færdige produkt, så du kan se, hvordan de skal se ud.

Læs også:  Opskrift på pusletaske: Sådan laver du din egen funktionelle og stilfulde taske

Fremstilling af Dej

v2 351gy Opskrift på grov birkes: Sådan laver du den perfekte grove birkes

Ingredienser

For at lave grov birkes, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 2 æg
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g blødt smør
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk grovbirkes
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk frø (f.eks. solsikke eller græskar)
  • 1 dl ost (revet)
  • 1 dl 5-kornsblanding
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 tsk bageenzymer

Dejforberedelse

Vi starter med at blande alle ingredienserne i en skål. Herefter ælter vi dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og smidig. Hvis dejen er for tør, tilsætter vi lidt mere vand. Hvis den er for våd, tilsætter vi lidt mere mel.

Hævning og Foldning

Når dejen er æltet færdig, stiller vi den til hævning i en skål med et klæde over i ca. 45 minutter. Efter hævningen folder vi dejen ud og tilsætter grovbirkes, hørfrø, frø, ost, 5-kornsblanding, fuldkornshvedemel, grahamsmel og bageenzymer. Vi ælter dejen igen i ca. 5 minutter, indtil ingredienserne er jævnt fordelt.

Nu former vi dejen til små boller og placerer dem på en bageplade med bagepapir. Vi lader bollerne hæve i yderligere 15 minutter, inden vi bager dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Sådan laver vi dej til grov birkes. Vi håber, du finder vores opskrift nyttig! Del gerne din mening og kommentarer med os.

Bagning og Servering

v2 351h3 qcw65 Opskrift på grov birkes: Sådan laver du den perfekte grove birkes

Forberedelse til Bagning

Før vi kan bage vores grove birkes, skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge mel, groft salt, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner. Vi tænder ovnen på 220 grader og lægger bagepapir på en bageplade.

Bagning

Nu er vi klar til at bage vores grove birkes. Vi blander ingredienserne og ruller dejen ud på et meldrysset bord. Vi skærer dejen ud i firkanter og pensler dem med vand. Derefter drysser vi kerner og sesamfrø på toppen. Vi bager vores birkes i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Læs også:  Nem Opskrift på Gratin: Lækker og Simpel

Servering

Når vores grove birkes er færdigbagte og nybagte, kan vi servere dem til morgenmaden eller som en del af et lækkert morgenbord. De er luftige og sprøde og smager fantastisk. Vi kan også fryse dem ned og tø dem op, når vi har lyst til en lækker snack.

Vi håber, at vores opskrift på grove birkes vil blive en favorit i dit køkken. Husk at dele dine egne tips, din mening og kommentarer med os, og tag os gerne i dine billeder og videoer, når du bager dine egne hjemmebagte birkes.

Scroll to Top