Opskrift på hasselbagte gulerødder
Vi kan godt lide at eksperimentere i køkkenet, og for nylig har vi fundet en ny favorit: hasselbagte gulerødder. Denne ret er både nem at lave og virkelig lækker. Det er en super måde at give lidt ekstra smag til dine gulerødder, og det er også en god måde at imponere dine gæster på.
Ingredienser:
- 8-10 mellemstore gulerødder
- 2 spsk smør
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 spsk hakket frisk timian
- 1 spsk hakket frisk rosmarin
- 1 spsk hakket frisk persille
- 1/4 kop hasselnødder, hakket
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader C.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver på tværs, men ikke helt igennem.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg, timian, rosmarin og persille. Rør godt sammen.
- Pensl gulerødderne med smørblandingen og drys med hakket hasselnød.
- Placer gulerødderne på en bageplade og drys med salt og peber.
- Bag gulerødderne i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil de er møre og gyldne.
Tips:
- Prøv at skære gulerødderne i forskellige former for en mere interessant præsentation.
- Du kan også tilføje andre krydderier, som du kan lide.
- Server som en side ret til enhver hovedret.
Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på hasselbagte gulerødder lige så meget som vi gør. Del din mening og eventuelle kommentarer nedenfor, og tag et kig på vores video og billeder for at se, hvordan retten ser ud. Bon appetit!
Ingredienser og Tilberedning
Nødvendige ingredienser
Til denne opskrift på hasselbagte gulerødder skal du bruge følgende ingredienser:
- 500 g gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk smør
- Flagesalt til servering
- Saft af 1/2 citron
Trin for trin tilberedning
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skræl gulerødderne og skær dem i lange, tynde stave.
- Bland olivenolie, salt, peber, timian og hvidløg i en skål.
- Tilsæt gulerødderne og vend dem rundt i olien, indtil de er dækket jævnt.
- Fordel gulerødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre og sprøde.
- Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt citronsaften.
- Tag gulerødderne ud af ovnen og hæld smørblandingen over dem.
- Drys med flagesalt og server straks.
Disse hasselbagte gulerødder er en favorit i vores køkken, og de er perfekte som tilbehør til en række forskellige retter. Vi elsker den sprøde konsistens og den aromatiske smag af timian og hvidløg.
En af de bedste ting ved denne opskrift er, at den kun tager omkring 5 minutter at forberede, og så skal gulerødderne bare bages i ovnen i ca. 20 minutter. Det er en hurtig og nem måde at tilberede en sund og lækker snack eller tilbehør på.
Husk at justere mængden af salt og peber efter din smag, og du kan også tilføje andre krydderier eller urter, hvis du ønsker det. Vi håber, du vil nyde disse hasselbagte gulerødder lige så meget som vi gør.
Serveringsforslag og Variationer
Vegetarisk alternativ
Hasselbagte gulerødder kan let blive til et vegetarisk hovedmåltid ved at tilføje lidt ekstra tilbehør. Vi foreslår at servere gulerødderne med en frisk salat af rucola og skalotteløg. Du kan også tilsætte nogle krydderurter for mere smag og farve. En simpel dressing kan laves ved at blande olivenolie, balsamicoeddike og lidt honning.
Ekstra tilbehør
Hasselbagte gulerødder kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Vi anbefaler at servere dem med en lækker postej eller en salat med friske krydderurter. Et godt tip er at tilføje lidt rosmarin til gulerødderne for ekstra smag.
For at tilberede gulerødderne kan du bruge en ildfast fad eller en ovnfast fad. Stegetiden afhænger af ovnens varmluft eller grill funktion. Vi anbefaler at bruge en ovn ved 200 grader i cirka 25-30 minutter.
Hasselbagte gulerødder kan serveres som en del af en større madoplevelse, eller som en lækker snack. De er nemme at tilberede og kan tilpasses til enhver smag. Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på hasselbagte gulerødder og dele din mening og kommentarer på Instagram eller andre sociale medier.