Opskrift på lækre havregrynskager med kanel og rosiner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle brug for en sød snack i ny og næ, og havregrynskager er en klassisk favorit. Denne opskrift på havregrynskager er nem at følge og kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i dit køkken. Havregryn er hovedingrediensen i disse kager, og de er både sunde og lækre.

v2 31yx3 snnga Opskrift på lækre havregrynskager med kanel og rosiner

Ingredienserne i denne opskrift på havregrynskager er få og enkle. Du vil have brug for havregryn, mel, sukker, smør, æg og bagepulver. Disse ingredienser giver en perfekt balance mellem sødme og konsistens. Opskriften tager kun et par minutter at forberede, og kogetiden er også kort. Stegetiden er cirka 10-12 minutter, så det er en hurtig og nem snack at lave.

Læs også:  Opskrift på bløde boller med gær og mælk

Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre disse havregrynskager endnu mere lækre. Du kan tilføje rosiner eller chokoladechips for at give dem ekstra smag. Du kan også pynte dem med flormelis eller chokolade, hvis du vil have dem til at se mere indbydende ud. Vi håber, at du vil nyde at lave disse havregrynskager og dele din mening i kommentarerne.

Forberedelse og Ingredienser

v2 31yx6 u2fqs Opskrift på lækre havregrynskager med kanel og rosiner

Sådan forbereder du havregrynskager

Havregrynskager er en nem og lækker snack, som kan tilberedes på kort tid. Før du går i gang med at bage, skal du sørge for at have alle ingredienserne klar. Du skal bruge smør, sukker, mel, æg, havregryn, bagepulver, chokolade, vaniljesukker og salt.

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Imens kan du blande smør og sukker sammen i en skål, indtil det er blevet en luftig masse. Tilsæt herefter mel, æg, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør det hele sammen, indtil det er en ensartet dej.

Form små kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på bagepladen i et par minutter, inden du flytter dem over på en rist for at køle helt af.

Ingredienser til havregrynskager

Til havregrynskager skal du bruge følgende ingredienser:

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 200 g mel
  • 1 æg
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt

Du kan også tilføje ekstra smag til dine havregrynskager ved at tilføje appelsinskal eller sirup til dejen.

Læs også:  Opskrift på osteboller - Sådan laver du dem selv

Havregrynskager er en nem og lækker snack, som kan tilpasses efter dine præferencer. Prøv dig frem med forskellige ingredienser og se, hvad der fungerer bedst for dig. Vi håber, at du vil nyde at bage dine egne knasende sprøde havregrynskager!

Scroll to Top