Opskrift på hjemmelavede isvafler: Sådan laver du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker isvafler, og der er intet bedre end at lave dem selv derhjemme! Derfor vil vi gerne dele vores opskrift på hjemmelavede isvafler med jer. Denne opskrift er nem at følge og kræver kun få ingredienser. Vi er sikre på, at I vil elske resultatet!

v2 34gjk jyt6u Opskrift på hjemmelavede isvafler: Sådan laver du dem selv

Ingredienserne til vores isvafler er nemme at finde i ethvert supermarked. I opskriften bruger vi blandt andet mel, sukker, mælk og æg. Stegetiden er kort, og kogetiden er minimal. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre processen endnu nemmere og mere vellykket.

Vi har eksperimenteret med forskellige opskrifter og har fundet vores favorit, som vi gerne vil dele med jer. Vi har også lavet en video, som viser, hvordan man laver isvaflerne trin for trin, og vi har taget nogle billeder af det færdige resultat. Vi håber, at I vil prøve vores opskrift og dele jeres mening og kommentarer med os!

Læs også:  Opskrift på pandekager der kan fryses: Nem og praktisk løsning til travle morgener

Forberedelse og Ingredienser

v2 34gjn qzvsp Opskrift på hjemmelavede isvafler: Sådan laver du dem selv

Ingredienser til Isvafler

Til at lave hjemmelavede isvafler skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g smeltet smør

Tilberedning af Dej

Først skal vi piske æggene sammen med sukker, vaniljesukker og salt, indtil det bliver lyst og luftigt. Derefter tilsætter vi mælk og pisker det sammen. I en anden skål blander vi hvedemel og bagepulver, og herefter sigter vi det ned i æggeblandingen. Til sidst tilsætter vi smeltet smør og rører det hele sammen til en ensartet dej.

Fremstilling af Kræmmerhuse

For at fremstille kræmmerhuse skal vi bruge en tuiles-dej. Vi kan enten købe en færdiglavet tuiles-dej eller lave den selv ved at blande følgende ingredienser:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mel
  • 1 spsk vand

Vi smelter smørret og blander det med sukker og mel. Derefter tilsætter vi vand og rører det hele sammen. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, inden den kan rulles ud og formes til kræmmerhuse.

Forberedelse af Fyld

Når vi har lavet dejen og kræmmerhusene, kan vi begynde at lave fyldet til vores isvafler. Vi kan vælge at lave vores egen vaniljeis eller købe en færdiglavet. Vi kan også vælge at lave en frisk rabarberkompot eller bruge syltetøj eller bær som fyld. Hvis vi ønsker det, kan vi også lave en chokoladesauce eller karamelsauce til at hælde over isvaflerne.

Det er vigtigt at have alt fyldet klar, inden vi begynder at bage isvaflerne. Vi kan også forberede vores kræmmerhuse ved at dryppe sirup på indersiden, så de bliver ekstra sprøde og gyldne.

Læs også:  Opskrift på wok med kylling og kokosmælk: En lækker og nem ret til aftensmad

Sådan gør du: Vi varmer vores vaffeljern op og pensler det med lidt smeltet smør. Derefter hælder vi en lille mængde dej på vaffeljernet og lukker det. Vi lader det stege i et par minutter, indtil det er gyldent og sprødt. Herefter tager vi vaflen af jernet og former den straks til et kræmmerhus ved hjælp af et kræmmerhorn eller et glas. Vi gentager processen, indtil vi har lavet alle vores isvafler.

Tips: For at gøre processen lettere kan vi bruge en sprøjtepose til at fylde vores kræmmerhuse med fyldet. Vi kan også tilføje kanel eller andre krydderier til vores dej for at give vores isvafler ekstra smag.

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavede isvafler har været til hjælp. Del gerne dine egne erfaringer og kommentarer med os, og husk at tagge os på Instagram, hvis du deler billeder eller videoer af dine egne isvafler.

Bagning og Servering

v2 34gjw tbo8s Opskrift på hjemmelavede isvafler: Sådan laver du dem selv

Bagning af Isvafler

For at bage hjemmelavede isvafler har du brug for et vaffeljern. Vi foretrækker at bruge et jern med dybe riller, da det giver en sprød og lækker vaffel.

Ingredienserne til isvaflerne er: hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt, æggehvider, mælk og smeltet smør. Vi blander først alle de tørre ingredienser sammen, og tilsætter derefter de våde ingredienser, indtil dejen er glat og uden klumper.

Herefter varmer vi vaffeljernet op og pensler det med smør. Vi tager en passende mængde dej og placerer den i midten af vaffeljernet. Vi lukker jernet og lader vaflen stege i ca. 3-4 minutter, indtil den er gyldenbrun og sprød.

Læs også:  Opskrift på kaffesirup: Lav din egen søde kaffesmag

Vi gentager processen, indtil al dejen er brugt op. De færdige vafler kan rulles til kræmmerhuse eller serveres flade.

Servering af Isvafler

Hjemmelavede isvafler kan serveres på mange forskellige måder. En klassisk måde er at fylde dem med vaniljeis og flødeskum, og toppe med friske bær eller rabarberkompot.

Du kan også prøve at tilføje lidt ekstra smag ved at drysse kanel eller flormelis på vaflerne, eller servere dem med chokoladesauce eller karamelsauce.

En sjov måde at servere isvaflerne på er at lave tuiles-dej, som er en tynd og sprød dej, der kan formes til små skåle eller kræmmerhuse. Disse kan fyldes med is og serveres som en lille dessert.

Tips: Lad vaflerne køle af på en bagerist, inden du fylder dem med is. På den måde undgår du, at vaflerne bliver bløde af varmen fra isen.

Sådan gør du: Fyld vaflerne med is og top med dine yndlings toppings.

Kommentarer: Hjemmelavede isvafler er en favorit hos mange, og med denne opskrift kan du nemt lave dem derhjemme. Du kan også eksperimentere med forskellige smagsvarianter og toppings, alt efter hvad du bedst kan lide.

Scroll to Top