Opskrift på Islagkage med Mandelbund: En Lækker og Nem Dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på islagkage med mandelbund

v2 34xj8 Opskrift på Islagkage med Mandelbund: En Lækker og Nem Dessert

Vi elsker en god islagkage, især når den er hjemmelavet og fyldt med lækre ingredienser. En islagkage kan være en perfekt dessert til enhver lejlighed, og med vores opskrift på islagkage med mandelbund vil du imponere dine gæster.

Ingredienserne til denne islagkage er få, men smagen er fantastisk. Du vil bruge mandelmel, sukker, smør, flødeis, Daim og chokolade. Denne opskrift kræver ingen kogetid eller stegetid, men det tager lidt tid at lave, da kagen skal fryses i mellem trin.

Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre denne islagkage endnu mere lækker, og du kan se vores trin-for-trin guide med billeder og en video for at hjælpe dig med at lave denne dessert. Vi håber, at du vil nyde vores favorit opskrift på islagkage med mandelbund, og vi ser frem til at høre din mening og kommentarer.

Læs også:  Opskrift på brunkager: Sådan laver du de lækreste brunkager til jul

Ingredienser og forberedelse

v2 34xjb uup6e Opskrift på Islagkage med Mandelbund: En Lækker og Nem Dessert

Mandelbund

Til mandelbunden skal du bruge 100 g hakkede mandler, 2 æggehvider, 50 g sukker og 1 tsk bagepulver. Bland alle ingredienserne sammen og fordel dejen i en springform på 20 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Lad bunden køle af, inden du tager den ud af formen.

Marengs

Til marengsen skal du bruge 2 æggehvider og 50 g sukker. Pisk æggehviderne og sukkeret sammen, indtil det bliver stift og skinnende. Fordel marengsen oven på mandelbunden og bag den igen i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter, eller indtil marengsen er let gylden.

Iscreme

Til iscremen skal du bruge 1 liter vaniljeis og 2 dl piskefløde. Lad vaniljeisen tø op, indtil den er blød, men stadig kold. Pisk piskefløden til en let skum og vend den forsigtigt i vaniljeisen. Fordel iscremen oven på marengsen og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer, eller indtil iscremen er helt fast.

Server din islagkage med mandelbund med en lækker hindbærcoulis og pynt den med hakkede Daim og friske bær.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på islagkage med mandelbund. Del gerne din mening og eventuelle tips eller kommentarer med os.

Samling og servering

v2 34xjg 7fqqo Opskrift på Islagkage med Mandelbund: En Lækker og Nem Dessert

Samling af kagen

Nu er det tid til at samle vores islagkage med mandelbund. Fjern forsigtigt springformen fra fryseren og læg kageplast omkring bunden. Dette vil hjælpe med at skabe en flot præsentation, når vi serverer kagen.

Læg nøddebunden i bunden af springformen og fordel hindbærisen ovenpå. Gentag processen med endnu en lag nøddebund og et lag karamelsauce. Fortsæt med at bygge kagen op med flere lag, indtil du har nået toppen af formen.

Læs også:  Opskrift på cupcakes med frosting: En nem og lækker dessert

Placer kagen i fryseren i mindst 6 timer, eller indtil den er helt frossen. Hvis du har en ismaskine, kan du også bruge den til at fryse kagen.

Serveringstips

Nu er det tid til at servere vores lækre islagkage med mandelbund. Tag forsigtigt springformen af kagen og fjern kageplasten. Pynt kagen med chokoladekugler og evt. lidt marcipan.

Vi anbefaler at servere kagen med en lækker karamelsovs. Du kan også tilføje friske bær eller frugt for at give kagen et frisk pift. Del gerne dine billeder af kagen på Instagram eller Facebook og lad os høre din mening i kommentarerne.

Vi håber, at du har nydt vores opskrift på islagkage med mandelbund. Husk at justere kogetid og stegetid, hvis du bruger en anden størrelse springform eller fryser. Og husk, at det vigtigste er at have det sjovt i køkkenet og eksperimentere med forskellige ingredienser og smage.

Scroll to Top