Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en lækker opskrift på jødekager fra den kendte konditor Mette Blomsterberg, som vi gerne vil dele med jer. Jødekager er en klassisk julekage, som er elsket af mange danskere. Denne opskrift er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32k83 Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Ingredienserne til jødekagerne inkluderer blandt andet smør, sukker, mel, mandelmel og vaniljesukker. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, så man kan hurtigt få kagerne klar til servering. Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan man kan gøre kagerne ekstra lækre.

Mette Blomsterberg er en af Danmarks mest kendte konditorer, og hendes jødekager er en favorit hos mange. Oprindelseslandet for jødekager er dog ikke Danmark, men Tyskland. Vi håber, I vil nyde at følge denne opskrift og lave jødekagerne derhjemme. Se gerne vores video og billeder for at få inspiration, og del endelig jeres mening og kommentarer med os.

Læs også:  Opskrift på filtede sutsko: Sådan laver du dem selv

Ingredienser og Forberedelse

v2 32k86 kmtv7 Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Nødvendige Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave vores jødekager:

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 375 gram hvedemel
  • 1 tsk citronskal
  • 100 gram hakkede mandler
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk vand
  • 50 gram sukker og 2 tsk kanel til kanelsukkeret

Forberedelse af Dejen

For at lave dejen til vores jødekager, skal vi følge disse trin:

  1. Pisk smør, sukker, kanel og vaniljesukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Bland hvedemel og citronskal i en anden skål og tilsæt det til smørblandingen lidt efter lidt, mens du ælter dejen sammen.
  4. Tilsæt de hakkede mandler og kardemomme til dejen og ælt det godt sammen.
  5. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til pølser på cirka 3 cm i diameter.
  6. Pensl pølserne med en blanding af æggeblommer og vand og rul dem derefter i kanelsukkeret.
  7. Pak pølserne ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i mindst en time, så de kan hæve og blive faste.
  8. Skær pølserne i skiver på cirka 1 cm tykkelse og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag jødekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Vi håber, at du vil nyde at lave og spise vores jødekager. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, hvis du har nogle tips eller favoritopskrifter på julesmåkager fra Danmark eller andre oprindelseslande.

Bagning og Opbevaring

v2 32k8b dkibz Opskrift på jødekager efter Mette Blomsterbergs opskrift

Bagning Proces

Når vi bager Jødekager, er det vigtigt at have alle ingredienserne klar på forhånd. Vi skal bruge smør, sukker, mel, hjortetaksalt og æggehvider. Hjortetaksaltet giver kagerne deres karakteristiske sprødhed og er en vigtig ingrediens i opskriften.

Læs også:  Opskrift på specier med chokolade: Sådan laver du den lækreste julekage

Vi starter med at blande smør og sukker sammen, indtil det bliver en blød og luftig masse. Herefter tilsætter vi mel og hjortetaksalt og rører det godt sammen. Til sidst pisker vi æggehviderne stive og vender dem forsigtigt i dejen.

Dejen skal nu hvile i køleskabet i mindst en time, inden den rulles ud og formes til små kugler. Kuglerne lægges på en bageplade med bagepapir og pensles med æggehvider. Vi bager dem i ovnen ved 175 grader i cirka 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Opbevaring og Servering

Når Jødekagerne er færdigbagte, er det vigtigt at opbevare dem korrekt, så de holder sig sprøde og lækre. Vi anbefaler at opbevare dem i en kagedåse eller på madpapir i en lufttæt beholder. På den måde undgår man, at de bliver bløde eller tørrer ud.

Jødekager er en klassisk juleopskrift, og de kan pyntes med nødder eller andre juledekorationsmaterialer. Oprindelseslandet for Jødekager er ikke helt sikkert, men de menes at stamme fra de jødiske bagerier i 1700-tallets Europa.

En af vores favoritopskrifter på Jødekager er Mette Blomsterbergs opskrift, som vi har brugt her. For at give kagerne ekstra smag og sprødhed kan man tilføje forskellige nødder eller krydderier til dejen.

Vi håber, at vores tips og tricks har hjulpet dig med at bage de perfekte Jødekager. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at nyde dem med en kop varm kakao eller gløgg.

Scroll to Top