Opskrift på Kaffe Kringle – En Lækker Kage med Kaffesmag

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at bage og prøve nye opskrifter, og en af vores absolutte favoritter er hjemmebagt kaffe kringle. Denne lækre kringle med en fyld af kaffecreme og nødder er perfekt til en hyggelig eftermiddag med en kop kaffe eller som en sød afslutning på en middag. Vi vil gerne dele vores opskrift på kaffe kringle med jer, så I også kan nyde den nybagte duft og smag.

v2 33ch4 gh893 Opskrift på Kaffe Kringle - En Lækker Kage med Kaffesmag

Ingredienserne til denne kaffe kringle er få og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Kogetiden og stegetiden er også overskuelig, så selv nybegyndere i køkkenet kan være med. Vi har også samlet nogle tips til, hvordan man får den perfekte konsistens og smag på kaffecremen, så kringleoplevelsen bliver helt igennem fantastisk. Oprindelseslandet for kaffe kringle er Danmark, og det er en af vores mest elskede kager.

Læs også:  Opskrift på donuts til maskine: Sådan laver du lækre donuts derhjemme

Vi har også lavet en video og taget nogle billeder af processen, så I kan se, hvordan man gør trin for trin. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer til vores opskrift, så skriv endelig til os og del jeres erfaringer med at bage kaffe kringle. Sådan gør du: følg vores opskrift og nyd en lækker nybagt kaffe kringle med dine nærmeste.

Fremstilling af Dejen

v2 33ch8 j662n Opskrift på Kaffe Kringle - En Lækker Kage med Kaffesmag

Ingredienser til Dejen

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave vores lækre Kaffe Kringle:

 • 500 g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 1 æg
 • 50 g margarine
 • 25 g gær
 • 2,5 dl mælk

Blandings- og Hævningsproces

Nu hvor vi har alle ingredienserne klar, kan vi begynde at lave dejen til vores Kaffe Kringle. Følg disse trin nøje for at opnå det bedste resultat:

 1. Bland mel, sukker og æg i en stor skål.
 2. Smelt margarinen og tilsæt den til skålen.
 3. Varm mælken op i en gryde og tilsæt gæren.
 4. Rør gærblandingen i skålen med mel og æg.
 5. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
 6. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter på et varmt sted, indtil den er dobbelt størrelse.
 7. Slå dejen ned og rul den ud på et melet bord.
 8. Skær dejen i tre lige store stykker og form dem til lange pølser.
 9. Flet de tre pølser sammen til en kringle.
 10. Lad kringle hæve i ca. 30 minutter.
 11. Pensl kringle med sammenpisket æg.
 12. Bag Kaffe Kringle i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200°C.

Vi håber, at disse trin vil hjælpe dig med at lave den perfekte Kaffe Kringle. Del gerne dine tips og tricks i kommentarerne, og vis os dine billeder af din favorit Kaffe Kringle!

Læs også:  Opskrift på Lille Per Tophue: Sådan strikker du den populære hue

Fyld og Bagning

v2 33chd b0ira Opskrift på Kaffe Kringle - En Lækker Kage med Kaffesmag

Fremstilling af Fyld

For at lave fyldet til vores kaffe kringle skal vi bruge remonce, marcipan og smør. Vi blander ingredienserne sammen og tilsætter en smule salt og kanel for at give fyldet en lækker smag. Hvis du ønsker at tilføje ekstra smag, kan du også tilsætte kardemomme, nødder, rosiner eller æble.

Når fyldet er færdigt, skal det rulles ud på et meldrysset bord og lægges på kagepladen, så det er klar til at blive formet og bagt.

Formning og Bagning af Kringle

For at forme kringlen skal vi først skære dejen i strimler og lægge fyldet på midten af hver strimmel. Derefter skal vi folde strimlen over fyldet og sno den rundt, så den får en flot mønster og form som en kringle.

Vi pensler kringlen med æg og drysser perlesukker og hasselnøddeflager på toppen. Så skal kringlen bages i ovnen ved varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil den er gylden og sprød.

Når kringlen er færdigbagt, kan den pyntes med smeltet chokolade eller serveres som den er. Vi anbefaler at nyde den sammen med en kop varm kaffe eller te til en hyggelig eftermiddagskaffe.

Tips: For at undgå at fyldet flyder ud af kringlen under bagningen, kan du lave små snit i dejen på begge sider af fyldet, inden du former kringlen. Du kan også bruge bagepapir under kringlen for at undgå, at den hænger fast på bagepladen.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på kaffe kringle og dele din mening og kommentarer med os.

Scroll to Top