Opskrift på kage med kaffe: En simpel og lækker dessert til enhver anledning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på kage med kaffe

v2 33imu yzs24 Opskrift på kage med kaffe: En simpel og lækker dessert til enhver anledning

Vi elsker kage og kaffe, så hvorfor ikke kombinere dem i en lækker kage med kaffe? Denne opskrift er perfekt til enhver lejlighed, og den er nem at lave. Vi vil guide dig gennem ingredienserne, kogetiden og stegetiden, så du kan lave den perfekte kage hver gang.

Ingredienser

For at lave denne kage med kaffe skal du bruge følgende ingredienser: mel, sukker, bagepulver, salt, smør, æg, mælk og naturligvis kaffe. Du kan bruge din favorit kaffe til denne opskrift. Hvis du vil have en stærkere kaffesmag, kan du bruge espressopulver i stedet for almindeligt kaffe.

Sådan gør du

For at lave kagen skal du først blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter skal du tilsætte smør og æg og blande det godt sammen. Til sidst skal du tilsætte mælk og kaffe og blande det hele sammen, indtil dejen er glat. Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Når kagen er færdig, kan du pynte den med flødeskum eller chokolade.

Læs også:  Opskrift på Lille Per Tophue: Sådan strikker du den populære hue

Din mening

Har du prøvet denne opskrift på kage med kaffe? Hvad synes du om den? Del din mening og eventuelle tips eller ændringer i kommentarerne nedenfor. Vi vil gerne høre fra dig!

Ingredienser og forberedelse

v2 33imy hmakq Opskrift på kage med kaffe: En simpel og lækker dessert til enhver anledning

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til vores lækre kage med kaffe:

Ingredienser Mængde
Smør 200g
Sukker 200g
Æg 4 stk.
Mel 200g
Bagepulver 2 tsk.
Natron 1 tsk.
Salt 1/2 tsk.
Kaffe 2 spsk.
Mælk 1 dl

Forberedelse

Først skal vi tænde ovnen på 180 grader varmluft og smøre en bradepande eller en springform med smør. Vi kan også beklæde formen med bagepapir, så kagen nemt kan tages ud af formen.

Derefter smelter vi smørret i en gryde og tilføjer kaffen. Vi rører godt rundt, indtil kaffen er opløst i smørret.

I en skål pisker vi sukker og æg sammen, indtil det bliver luftigt. Vi tilsætter smør- og kaffeblandingen og rører det godt sammen.

I en anden skål blander vi mel, bagepulver, natron og salt. Vi tilsætter melblandingen til æggeblandingen lidt ad gangen, mens vi rører godt rundt.

Til sidst tilsætter vi mælken og rører det godt sammen, indtil dejen er ensartet.

Nu hælder vi dejen i formen og bager kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil den er gylden og luftig.

Mens kagen bager, kan vi lave en lækker topping af chokoladeganache. Vi smelter chokolade og fløde sammen i en gryde over lav varme og tilsætter vaniljesukker. Når kagen er færdigbagt og afkølet, kan vi hælde ganachen over kagen og pynte med fx kokos eller mandelmel.

Kagen kan serveres med en lækker kop kaffe eller te og er perfekt til både hverdag og festlige lejligheder. Vi kan også fryse kagen ned og tage den op igen senere, hvis vi vil gemme den til senere.

Læs også:  Opskrift på teboller: Sådan laver du dem selv derhjemme

Det var vores opskrift på en nem og lækker kage med kaffe. Vi håber, I vil prøve den og dele jeres mening og kommentarer med os.

Bagning og servering

v2 33in4 gw1w9 Opskrift på kage med kaffe: En simpel og lækker dessert til enhver anledning

Bagning

Når vi bager vores kage med kaffe, er det vigtigt at bruge en bradepande eller en springform, som er smurt med blødt smør og drysset med kakaopulver. Vi forvarmer ovnen til 175 grader varmluft og sørger for at have alle ingredienserne klar.

Vi pisker smørret sammen med sukkeret, indtil det er luftigt og let. Derefter tilsætter vi æggene, et ad gangen, og pisker godt imellem hver tilsætning. Vi tilsætter også vaniljesukkeret og kaffen og rører det godt sammen.

I en anden skål blander vi mel, bagepulver og natron og sier det ned i vores kagedej. Vi rører forsigtigt de tørre ingredienser ind i de våde ingredienser, indtil de er godt blandet. Vi hælder derefter dejen i vores forberedte bradepande eller springform og bager i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt.

Servering

Når kagen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af på en bagerist i ca. 10 minutter. Derefter kan vi tage den ud af formen og lade den køle helt af på bageristen.

Mens kagen køler af, kan vi forberede vores ganache. Vi smelter chokoladen over lav varme og tilsætter fløden, indtil det er godt blandet. Vi kan også tilføje lidt karamel for ekstra smag. Når ganachen er færdig, hælder vi den over kagen og sætter den i køleskabet i ca. 30 minutter, indtil ganachen er sat.

Til sidst kan vi pynte kagen med smørcreme eller en anden topping efter vores smag. Vi kan også tilføje lidt flormelis eller kakao på toppen for ekstra dekoration.

Læs også:  Opskrift på kage med jordbær: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Tips: For at få en ekstra svampet kage kan vi tilføje lidt ekstra kaffe eller lidt mere smeltet smør til vores kagedej. Vi kan også bage kagen som muffins i stedet for en stor kage.

Oprindelsesland: Kage med kaffe er en populær kageopskrift i mange lande, men dens oprindelse er ukendt.

Favorit: Kage med kaffe er en af vores favorit kageopskrifter på grund af dens smagfulde og luftige konsistens.

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin vejledning for at bage den perfekte kage med kaffe.

Video: Se vores video for at se, hvordan vi bager vores kage med kaffe.

Billeder: Se vores billeder for at få inspiration til, hvordan du kan dekorere din kage med kaffe.

Din mening: Del din mening om vores opskrift på kage med kaffe i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer: Vi vil gerne høre dine kommentarer og spørgsmål om vores opskrift på kage med kaffe. Skriv dem i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top