Opskrift på kajkage – Lær at lave den perfekte kajkage med denne nemme opskrift

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker kajkager! Der er noget særligt ved den bløde kagebund, den søde fyld og den sprøde chokolade på toppen. Og heldigvis behøver man ikke at tage på café for at nyde en lækker kajkage – man kan nemlig lave den selv derhjemme! I denne artikel vil vi dele vores favoritopskrift på hjemmelavede kajkager, så du også kan forkæle dig selv og dine gæster.

v2 31vdp nmgcm Opskrift på kajkage - Lær at lave den perfekte kajkage med denne nemme opskrift

Ingredienserne til kajkager er relativt simple og kan findes i de fleste supermarkeder. Du skal bruge mel, sukker, æg, smør og bagepulver til kagebunden, mens fyldet består af flødeskum og hindbærmarmelade. Og så er der selvfølgelig chokoladen på toppen, som kan varieres alt efter smag og behag. Vi anbefaler at bruge en god mørk chokolade med mindst 70% kakaoindhold. Kogetiden og stegetiden er også relativt korte, så det er en hurtig og nem opskrift at følge. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at sikre, at din kajkage bliver så lækker som muligt.

Læs også:  Opskrift på svinekæber med rødvin og rodfrugter

Ingredienser og Tilberedning

v2 31vds l24uc Opskrift på kajkage - Lær at lave den perfekte kajkage med denne nemme opskrift

Ingredienser

Til vores hjemmelavede kajkager har vi brug for følgende ingredienser:

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 150 g marcipan
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 blade husblas
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 spsk mælk
  • Saft fra 1/2 citron
  • Grøn frugtfarve
  • Rød frugtfarve
  • Flormelis til pynt
  • Chokolade til pynt

Tilberedning

Først skal vi forvarme ovnen til 200 grader. Imens kan vi begynde at lave kagebundene. Vi starter med at piske æg og sukker sammen i en skål, indtil det er blevet lyst og luftigt. I en anden skål blander vi hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Derefter smelter vi smørret og tilsætter det til æggemassen. Herefter tilsætter vi melblandingen og rører godt rundt.

Nu kan vi hælde dejen i en sprøjtepose og sprøjte små kugler ud på en bageplade med bagepapir. Vi bager kajkagerne i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og lækre.

Imens kagerne bager, kan vi begynde at lave fyldet. Vi starter med at udbløde husblas i koldt vand i 10 minutter. Derefter smelter vi marcipanen i en skål over vandbad og tilsætter glukosesirup og mælk. Vi tilsætter også saften fra 1/2 citron og grøn frugtfarve, indtil vi har den ønskede farve.

Herefter tilsætter vi den udblødte husblas og rører godt rundt. Vi lader fyldet køle af i køleskabet i ca. 30 minutter.

Når kajkagerne er færdige, kan vi begynde at samle dem. Vi skærer toppen af hver kajkage med en skarp kniv og fylder dem med fyldet ved hjælp af en sprøjtepose. Derefter lægger vi toppen på igen og pynter med flormelis, chokolade og grøn marcipan.

Kajkagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage.

Læs også:  Opskrift på savoykålssalat med æbler og valnødder

Sådan laver vi vores favoritopskrift på hjemmelavede kajkager. Vi håber, at I vil nyde dem lige så meget som vi gør. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor, og husk at tagge os, hvis I laver dem derhjemme!

Næringsindhold og Variationer

v2 31ve0 zpy8b Opskrift på kajkage - Lær at lave den perfekte kajkage med denne nemme opskrift

Vi ved, at næringsindhold er vigtigt for mange af vores læsere, så vi ønsker at give dig en oversigt over næringsindholdet i vores hjemmelavede kajkager.

Ingredienserne i vores opskrift på kajkage indeholder sukker, mel, æg og smør. Derfor indeholder en enkelt skive kajkage ca. 250 kalorier og 15 g fedt. Hvis du ønsker at reducere kalorieindholdet, kan du prøve at erstatte sukkeret med sødemidler eller reducere mængden af smør.

Der er mange variationer af kajkage, og du kan tilpasse opskriften efter din smag. Hvis du ønsker en mere chokoladesmag, kan du tilføje hakket chokolade til opskriften. Hvis du ønsker at tilføje mere frugt, kan du tilføje tørret frugt eller bær til dejen.

En anden variation er at tilføje nødder til dejen. Du kan også eksperimentere med forskellige toppings, såsom flødeskum eller frisk frugt.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på kajkage og eksperimentere med forskellige variationer. Del gerne dine favoritversioner og tips i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top