Opskrift på karbonader: Sådan laver du den perfekte karbonade

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle vores favoritopskrifter, og i dag vil vi gerne dele vores opskrift på karbonader med jer. Karbonader er en klassisk ret, der er nem at lave og smager fantastisk. Vores opskrift er baseret på hakket svine- og kalvekød fra Coop Danmark, og vi vil guide jer igennem processen trin for trin.

v2 31s6w u7lat Opskrift på karbonader: Sådan laver du den perfekte karbonade

Ingredienserne til vores karbonader er få og nemme at få fat i. Udover det hakket svine- og kalvekød, som vi nævnte før, skal I også bruge et æg, rasp, mælk, salt, peber og lidt smør til stegning. Vi anbefaler, at I bruger en blanding af hakket svinekød og hakket kalv og svin, da det giver en god smag og konsistens til karbonaderne.

Læs også:  Opskrift på Bradepandekage med Æbler: En Lækker Kage til Efteråret

Sådan gør I: Farsen skal først laves ved at blande det hakket kød med æg, rasp, mælk, salt og peber. Vi anbefaler, at I bruger en foodprocessor til at blande farsen, da det gør det nemmere og hurtigere. Når farsen er færdig, skal den formes til karbonader og steges i smør på panden. Vi vil give jer tips til, hvordan I kan opnå den perfekte stegeskorpe og en saftig karbonade. Del gerne jeres mening og kommentarer til opskriften i kommentarfeltet nedenfor.

Tilberedning af karbonader

v2 31s70 Opskrift på karbonader: Sådan laver du den perfekte karbonade

Når man skal tilberede karbonader, er der nogle ting man skal have styr på. Her kommer vores tips til at lave de bedste karbonader.

Forberedelse af kødet

Først og fremmest skal man have fat i nogle gode ingredienser. Vi anbefaler at bruge hakket kalv og flæsk, æg, rasp, mælk, salt og peber. Bland det hele sammen, og form det til karbonader.

Tilberedning i ovn

Vi foretrækker at tilberede vores karbonader i ovnen. Så undgår man at bruge for meget fedtstof, og karbonaderne bliver sprøde og lækre. Sæt karbonaderne i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. De skal have en flot brun stegeskorpe.

Serveringsforslag

Tilbehøret til karbonader kan variere alt efter smag og behag. Vi synes, at det er lækkert med kogte kartofler, stuvede ærter og gulerødder samt en god sauce. En grøntsagsbouillon kan også være et godt alternativ til sauce. Pynt eventuelt med frisk persille eller hakket peberfrugt.

Vi håber, at vores tips kan hjælpe dig med at lave de bedste karbonader. Del gerne din mening og dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top