Sidst opdateret: 9 oktober, 2024
Opskrift på kødpølse
I denne artikel vil vi dele vores bedste opskrift på kødpølse. Kødpølse er en klassisk ret, der kan nydes til både frokost og aftensmad. Vi vil guide jer gennem ingredienserne, kogetid, stegetid og give tips til at lave den perfekte kødpølse.
Vores kødpølse laves af hakket svinekød, salt, peber, muskatnød og vand. Denne opskrift stammer fra Danmark, hvor kødpølse er en populær ret. Vi har prøvet forskellige ingredienser og mængder for at finde den rette balance i smagen.
Sådan gør du: Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og rør det grundigt sammen. Lad det stå i køleskabet i mindst en time, så smagen kan trænge ind i kødet. Form derefter små pølser af kødblandingen og kog dem i vand i cirka 10 minutter. Steg dem herefter på panden i cirka 5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan følge processen trin for trin.
Vi håber, at I vil prøve vores opskrift på kødpølse og dele jeres mening og kommentarer med os. Hvis I har spørgsmål eller ønsker at kontakte os, kan I finde vores kontaktinformation i bunden af artiklen. God fornøjelse med at lave jeres nye favoritret!
Forberedelse og Ingredienser
Ingredienser
Før du går i gang med at lave kødpølse, er det vigtigt, at du har alle ingredienserne klar. Her er en liste over de ingredienser, du vil få brug for:
Ingredienser | Mængde |
---|---|
Svinekød | 1 kg |
Spæk | 250 g |
Tarme | 1 m |
Løg | 2 stk |
Hvidløg | 2 fed |
Æg | 2 stk |
Hvedemel | 2 spsk |
Mælk | 1 dl |
Bouillon | 1 tsk |
Salt | 2 tsk |
Peber | 1 tsk |
Muskatnød | 1 tsk |
Rosmarin | 1 spsk |
Chili | 1 stk |
Forberedelse
Først skal du sørge for at skære svinekødet og spæk i mindre stykker, så det er nemmere at arbejde med. Løg og hvidløg skal hakkes fint. Æggene skal piskes i en skål.
Fremstilling af Kødpølse
Når alle ingredienserne er klar, skal du blande dem sammen i en stor skål. Tilsæt hvedemel og mælk og bland det godt sammen. Tilsæt bouillon, salt, peber, muskatnød, rosmarin og chili og bland det godt sammen igen.
Nu er det tid til at stoppe kødpølsen i tarmene. Brug en pølsestopper og fyld tarmene med farsen. Husk at binde knuder i tarmene med ca. 10 cm mellemrum.
Servering og Opbevaring
Kødpølsen skal koges i en gryde med rindende vand i ca. 30 minutter. Lad den derefter afkøle og opbevar den i køleskabet, indtil den skal bruges. Hvis du vil fryse kødpølsen ned, skal den først koges og afkøles.
Kødpølsen kan serveres som pålæg eller steges i ovnen. Stegetiden afhænger af størrelsen på kødpølsen, men en god tommelfingerregel er at stege den i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.
Vi håber, at du finder vores opskrift på kødpølse nyttig. Del gerne dine egne tips og kommentarer nedenfor.