Opskrift på kogt torsk med citron og persille

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

I dag vil vi gerne dele vores favoritopskrift på kogt torsk med jer. Denne lette og nemme opskrift er perfekt til travle hverdage, hvor man stadig ønsker at spise en sund og lækker middag. Vi vil guide jer gennem ingredienserne, kogetiden og stegetiden, samt give jer nogle tips til at gøre retten endnu mere velsmagende.

v2 32v6z Opskrift på kogt torsk med citron og persille

Torsken er en populær fisk i Danmark, og den kogte udgave er en klassiker i mange danske hjem. Oprindelseslandet for vores torsk er Norge, hvor fisken er kendt for sin høje kvalitet og gode smag. Vi har valgt at tilberede torsken ved at koge den i vand, da det er en sund og simpel tilberedningsmetode, der bevarer fisken’s naturlige smag og konsistens. Vi har også inkluderet en video og billeder i vores artikel, så I kan se, hvordan retten ser ud, og hvordan den tilberedes.

Læs også:  Opskrift på kåldolmer: En klassisk dansk ret med fyld af hakket kød og ris

Vi håber, I vil nyde vores opskrift på kogt torsk, og vi vil meget gerne høre jeres mening og kommentarer til retten. Sådan gør I: følg vores trin-for-trin guide nedenfor.

Ingredienser og Tilberedning

v2 32v72 4s44l Opskrift på kogt torsk med citron og persille

Ingredienser

Til at lave denne lækre opskrift på kogt torsk, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 4 torsk fileter
  • 1 liter vand
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk eddike
  • 50 g smør
  • 1 spsk mel
  • 4 kartofler
  • 2 æg
  • 4 syltede rødbeder
  • Fiskesennep
  • 1 dl mælk
  • Dild

Tilberedning

Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med vand og lidt salt i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.

I en anden gryde skal du tilsætte vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike. Lad det koge op, og tilsæt derefter torsk fileterne. Lad dem simre i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er gennemkogte.

Mens torsken koger, skal du smelte smørret i en lille gryde. Tilsæt melet og rør godt rundt, indtil det bliver til en jævn masse. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt, mens du rører hele tiden. Lad saucen simre i et par minutter, indtil den bliver tyk og cremet.

Når kartoflerne er færdige, skal du dræne vandet fra dem og tilsætte lidt smør og hakket dild.

Anret torsken på en tallerken sammen med de kogte kartofler, syltede rødbeder og kogte æg. Server fiskesennep og den lækre hvide sauce til.

Tips

For at tilføje lidt ekstra smag til din kogte torsk, kan du prøve at tilføje lidt bacontern og revet peberrod til saucen. Det giver en lækker og kraftig smag.

Husk også at smage saucen til, inden du serverer den. Hvis den mangler lidt syre, kan du tilføje lidt vineddike eller citronsaft.

Læs også:  Opskrift på risengrød: Sådan laver du den perfekte risengrød

Hvis du har gæster eller børn, der ikke er så vilde med fisk, kan du prøve at servere torsk på rugbrød med lidt sennepssauce og ristede løg. Det er en lækker og anderledes måde at servere fisk på.

Vi håber, du vil nyde denne lækre opskrift på kogt torsk, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til retten.

Scroll to Top