Opskrift på kringle med æbler
Vi elsker at forkæle vores gæster med lækker bagværk, og en af vores favoritter er kringle med æbler. Det er en nem og velsmagende opskrift, som altid falder i god jord hos vores gæster. Vi vil derfor gerne dele vores opskrift med jer, så I også kan imponere jeres gæster med dette lækre bagværk.
Ingredienserne til denne kringle er få og nemme at få fat i. I skal bruge hvedemel, sukker, gær, mælk, æg, smør, kanel, æbler og rosiner. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, så I kan have kringle klar på under en time. Vi har også inkluderet nogle tips i opskriften, som kan hjælpe jer med at få den perfekte kringle.
Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte kringle med æbler. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan det skal se ud undervejs. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer til opskriften, så skriv endelig til os, hvis I har nogle spørgsmål eller feedback.
Fremstilling af Dejen
Ingredienser til Dejen
Til at lave dejen til vores lækre kringle med æbler, skal du bruge følgende ingredienser:
Ingredienser | Mængde |
---|---|
Hvedemel | 500 g |
Sukker | 50 g |
Salt | 1 tsk |
Gær | 50 g |
Smør | 75 g |
Æg | 2 stk |
Mælk | 2 dl |
Vand | 1 dl |
Fremgangsmåde for Dejen
For at lave dejen, skal du følge disse trin:
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og vand. Varm blandingen op til fingervarm temperatur.
- Rør gæren ud i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg. Rør godt, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter dejen godt igennem. Fortsæt med at ælte dejen i ca. 5 minutter, indtil den er blød og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Nu er dejen klar til at blive brugt til at lave vores lækre kringle med æbler. Vi håber, at du nyder at følge vores opskrift og får en fantastisk smagsoplevelse. Del gerne din mening og kommentarer med os!
Fyld og Bagning
Forberedelse af Fyldet
Vi skal nu forberede fyldet til vores lækre kringle med æbler. Her er ingredienserne, du skal bruge:
- 2 store æbler
- 50 g marcipan
- 2 spsk perlesukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 50 g hakkede mandler
- 50 g rosiner
- 2 spsk æblemos
Start med at skrælle æblerne og skær dem i små tern. Riv marcipanen på et rivejern og bland den med perlesukker, kanel og kardemomme. Tilsæt de hakkede mandler og rosiner og rør det godt sammen. Vend til sidst æbleternene og æblemosen i blandingen.
Bagning af Kringlen
Nu er det tid til at bage vores kringle med æbler. Her er trin for trin, hvordan du gør:
- Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord.
- Fordel fyldet på midten af dejen i en stribe.
- Skær dejen i strimler på begge sider af fyldet, så det ligner en kam.
- Fold strimlerne over fyldet på skift, så det danner en kringle.
- Lad kringlen hæve i 30 minutter på en bageplade med bagepapir.
- Pensl kringlen med æg og drys med mandelflager og brun farin.
- Bag kringlen i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft, indtil den er gylden og gennembagt.
- Lad kringlen køle af på en bagerist.
Tips: Hvis du vil have ekstra smag i din kringle, kan du tilsætte lidt kanelremonce eller æblekompot til fyldet. Du kan også fryse den færdigbagte kringle ned og varme den op i ovnen senere.
Vi håber, du nyder vores opskrift på kringle med æbler. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne!