Opskrift på kylling med appelsin: En lækker og nem ret til hverdagen

laura madsen Opskrift på kylling med appelsin: En lækker og nem ret til hverdagen
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Vi har en lækker opskrift på kylling med appelsin, som vil fortrylle dine smagsløg. Denne ret er en favorit blandt mange, og den er både nem og hurtig at tilberede. Ingredienserne er også lette at finde i de fleste supermarkeder.

v2 33v5z virka Opskrift på kylling med appelsin: En lækker og nem ret til hverdagen

For at lave denne ret skal du bruge kyllingefilet, appelsiner, hvidløg, ingefær, sojasauce, honning og lidt olie til stegning. Kogetiden er cirka 20 minutter, og stegetiden er cirka 10 minutter. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre retten endnu mere lækker.

Denne opskrift på kylling med appelsin stammer fra Asien og er kendt for sin søde og syrlige smag. Vi har tilføjet vores eget twist til retten, som vi håber, du vil kunne lide. Se vores video og billeder for at få et bedre indtryk af, hvordan retten skal se ud. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, hvis du prøver opskriften derhjemme.

Forberedelse og ingredienser

v2 33v62 m9los Opskrift på kylling med appelsin: En lækker og nem ret til hverdagen

Når vi laver kylling med appelsin, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser og forberede dem korrekt. Her er hvad du skal bruge:

Kylling og marinade

  • 4 kyllingelår
  • 2 kyllingbryst
  • 2 kyllingfilet
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk honning
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk chili, hakket
  • Salt og peber

Mariner kyllingen i mindst 30 minutter, men gerne natten over. Bland olie, sojasauce, honning, hvidløg, ingefær, chili, salt og peber i en skål. Læg kyllingen i en frysepose og hæld marinaden over. Luk posen og ryst den godt, så marinaden fordeler sig jævnt.

Appelsinsauce

  • 2 appelsiner
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 spsk smør

Pres saften ud af appelsinerne og riv skallen fint. Smelt sukkeret i en gryde over medium varme, indtil det bliver let brunt. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og appelsinjuice. Lad det simre i 5-10 minutter, indtil saucen tykner. Rør majsstivelse ud i lidt vand og tilsæt det til saucen. Rør godt rundt og lad det simre i et par minutter mere. Tilsæt smørret og rør rundt, indtil det smelter.

Tilbehør

  • Ris
  • Vårløg
  • Paprika
  • Spinat
  • Mandler
  • Persille
  • Citrus

Server kyllingen med ris og grøntsager efter eget valg. Vi kan godt lide at pynte retten med lidt hakket persille og hakkede mandler for ekstra smag og tekstur. En skive citrus på siden kan også give retten et friskt pift.

Vi håber, at disse tips og ingredienser vil hjælpe dig med at lave en lækker og velsmagende kylling med appelsin. Fortæl os gerne din mening og eventuelle kommentarer, hvis du prøver opskriften derhjemme.

Tilberedning og servering

v2 33v68 li9bh Opskrift på kylling med appelsin: En lækker og nem ret til hverdagen

Stegning og kogning

Vi har udviklet den perfekte opskrift på kylling med appelsin, som er både nem og lækker. Først skal du samle ingredienserne, som inkluderer kyllingebryst, appelsin, forårsløg, chili, sesamfrø og sriracha sauce. Du skal også bruge en ovn og en pande.

Start med at skære kyllingebrystet i mindre stykker og marinere det i appelsinsaft og lidt chilipulver i mindst 30 minutter. I mellemtiden kan du forberede resten af ingredienserne og tænde ovnen på 200 grader.

Når kyllingen er færdigmarineret, skal du stege den på en varm pande med lidt olie i ca. 5 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennemstegt. Du kan også koge kyllingen i en gryde med vand i ca. 10 minutter, hvis du foretrækker det.

Servering og præsentation

Når kyllingen er færdigstegt, kan du anrette den på en tallerken og pynte den med friske forårsløg og sesamfrø. Server den med en lækker appelsinsauce, som du kan lave ved at blande appelsinsaft, lidt sriracha sauce og lidt sukker i en skål.

Denne ret er perfekt til en hverdag eller en festlig lejlighed, og den vil helt sikkert imponere dine gæster. Prøv den i dag, og lad os vide, hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor.

Vi håber, at vores opskrift på kylling med appelsin vil blive en af dine favoritter, og at du vil nyde den lækre smag og aroma fra appelsinen og kyllingen. Bon appétit!

Scroll to Top