Opskrift på laks i ovn med grøntsager: nem og sund middagsret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en nem og lækker opskrift på laks i ovn med grøntsager, som er perfekt til en sund og velsmagende middag. Denne opskrift er fyldt med ingredienser, der er rige på næringsstoffer og smag, og det bedste af det hele er, at den er utrolig nem at lave.

v2 34v0y 7789s Opskrift på laks i ovn med grøntsager: nem og sund middagsret

Til denne opskrift skal du bruge frisk laks og en række forskellige grøntsager, herunder broccoli, gulerødder og løg. Stegetiden i ovnen er kort, hvilket gør det til en hurtig og nem middagsmulighed. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til dine personlige præferencer og smag, så du kan lave den til din favoritret.

Læs også:  Opskrift på tilbehør til lammeculotte: 3 nemme og lækre ideer

Forberedelse og Ingredienser

v2 34v11 v3bbe Opskrift på laks i ovn med grøntsager: nem og sund middagsret

Nødvendige ingredienser

For at lave denne lækre opskrift på ovnbagt laks med grøntsager, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 4 laksefileter
 • 500 g rodfrugter (fx gulerødder, porrer, broccoli og peberfrugt)
 • 200 g spinat
 • 1 løg
 • 1 citron
 • Salt og peber
 • Olivenolie

Til saucen:

 • 2 dl madlavningsfløde
 • Saft fra 1/2 citron
 • 1 fed hakket hvidløg
 • Friske krydderurter (fx dild eller persille)
 • Salt og peber

Forberedelse af grøntsager og laks

Først skal du forberede grøntsagerne ved at skære dem i mindre stykker. Løget skæres i både, og citronen skæres i skiver.

Laksen skylles og tørres med køkkenrulle, og der drysses salt og peber på begge sider.

Grøntsagerne lægges i et ildfast fad sammen med citronskiverne og lidt olivenolie. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Imens grøntsagerne bager, kan du tilberede saucen ved at blande madlavningsfløde, citronsaft, hakket hvidløg og friske krydderurter. Saucen smages til med salt og peber.

Efter ca. 20 minutter tages fadet ud af ovnen, og laksen lægges ovenpå grøntsagerne. Fadet sættes tilbage i ovnen i yderligere 10-12 minutter, indtil laksen er gennemstegt.

Server ovnbagt laks med grøntsagerne og saucen, og evt. ris eller groft brød til. Bon appétit!

Vi håber, du vil nyde denne lækre og sunde aftensmad. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften med os.

Tilberedning og servering

v2 34v16 lefbr Opskrift på laks i ovn med grøntsager: nem og sund middagsret

Madlavning af laks og grøntsager i ovnen

Når vi tilbereder laks i ovnen med grøntsager, er det vigtigt at vælge de rigtige ingredienser og følge opskriften nøje. Vi bruger en ildfast fad til at bage laksen og grøntsagerne i ovnen. Laksefileterne skal være af god kvalitet og fri for skind og ben. Vi kan bruge forskellige grøntsager, såsom broccoli, gulerødder, porrer, spidskål og peberfrugt. Vi kan også tilsætte kartofler eller rodfrugter, hvis vi ønsker det.

Læs også:  Opskrift på frikadellefars: Nem og lækker måde at tilberede kød på

Vi krydrer laksen og grøntsagerne med salt og peber og tilføjer eventuelt friske krydderurter som dild eller persille. Vi kan også tilføje citronsaft eller citronskiver for at give retten en frisk smag. Vi kan bage laksen og grøntsagerne i ovnen ved hjælp af varmluft eller traditionel ovn. Vi skal følge opskriften nøje for at sikre, at laksen og grøntsagerne tilberedes perfekt.

Servering og tilbehør

Når laksen og grøntsagerne er færdigtilberedte, kan vi servere dem med ris eller pasta. Vi kan også lave en dressing eller sauce ved hjælp af ingredienser som fløde, creme fraiche, citronskal, hvidvin eller olivenolie. Vi kan tilsætte forskellige smagskombinationer, såsom sesam, hvidløg eller lime, for at give saucen en ekstra dimension.

Vi kan også tilføje friske eller frosne grøntsager som spinat, asparges eller ærter for at give retten mere farve og næringsindhold. Vi kan servere retten med groft brød og friske krydderurter for at gøre den mere mættende og lækker. Vi kan også tilføje torsk eller forårsløg, hvis vi ønsker at eksperimentere med opskriften.

Når det kommer til tilberedning af laks i ovn med grøntsager, er der mange muligheder og tips at tage hensyn til. Vi kan følge vores favoritopskrift eller finde inspiration online i form af videoer eller billeder. Det vigtigste er at tilberede retten med omhu og nyde den ved bordet sammen med venner og familie. Vi ser frem til at høre din mening og kommentarer omkring denne lækre og sunde aftensmad.

Scroll to Top