Opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager: Sådan laver du den perfekte lasagne med kød og grøntsager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager, som er perfekt til en hyggelig familieaften. Denne ret er en favorit hos mange, og den er både nem og hurtig at lave. Vi vil her give dig alle ingredienserne og trin-for-trin vejledning til, hvordan du kan lave denne lækre lasagne.

v2 33040 b2rdp Opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager: Sådan laver du den perfekte lasagne med kød og grøntsager

Ingredienserne til denne lasagne inkluderer oksekød, lasagneplader, tomater, løg, gulerødder, selleri, hvidløg, ost og en blanding af krydderier. Kogetiden for lasagnepladerne vil variere afhængigt af producentens anvisninger, og stegetiden for oksekødet vil også afhænge af, hvor meget kød du bruger. Vi vil give dig tips og tricks til at få den perfekte konsistens og smag på din lasagne.

Læs også:  Nem Opskrift på Djævlehue: Sådan Strikker du Den Perfekte Hat

Denne opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager har sin oprindelse i Italien, og den er blevet en populær ret i mange lande verden over. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan retten skal se ud, når den er færdiglavet. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og erfaringer med os.

Forberedelse og ingredienser

v2 33045 3h9zq Opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager: Sådan laver du den perfekte lasagne med kød og grøntsager

Når vi laver lasagne med oksekød og grøntsager, er det vigtigt at have alle ingredienser klar og forberedt, inden vi går i gang med madlavningen. Her er en liste over ingredienserne, vi skal bruge:

Kødsauce

 • 500 g hakket oksekød
 • 2 gulerødder, skrællet og hakket
 • 1 løg, hakket
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 1 tsk. peber
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. oregano
 • 1 tsk. timian
 • 1 knivspids muskatnød
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 1 dl rødvin
 • 1 dåse tomatpassata
 • Frisk basilikum
 • 2 stilke bladselleri, hakket

Bechamelsauce

 • 50 g smør
 • 50 g mel
 • 5 dl mælk
 • Salt og peber efter smag
 • 50 g revet ost
 • 50 g mozzarella

Vi skal også bruge lasagneplader og ekstra revet ost til at toppe lasagnen.

Når vi har alle ingredienserne klar, kan vi begynde at lave kødsaucen. Vi starter med at stege hakket oksekød i en stor gryde, indtil det er brunet. Derefter tilsætter vi gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri og steger det i et par minutter, indtil grøntsagerne er bløde. Herefter tilsætter vi peber, salt, oregano, timian og muskatnød og rører det godt sammen.

Derefter tilsætter vi tomatpuré og rødvin og lader det simre i et par minutter, indtil alkoholen er fordampet. Til sidst tilsætter vi tomatpassata og basilikum og lader det simre i 30 minutter.

Læs også:  Opskrift på US brisket: Langsomt tilberedt og saftigt kød

Mens kødsaucen simrer, kan vi lave bechamelsaucen. Vi smelter smørret i en gryde og tilsætter mel. Vi rører det godt sammen, indtil det er blevet til en glat masse. Derefter tilsætter vi gradvist mælken, mens vi fortsætter med at røre, indtil saucen er blevet tyk og glat. Til sidst tilsætter vi salt, peber og revet ost og rører det godt sammen.

Når kødsaucen og bechamelsaucen er færdige, kan vi begynde at samle lasagnen. Vi lægger et lag kødsauce i bunden af en stor ildfast form og lægger derefter et lag lasagneplader ovenpå. Derefter lægger vi et lag bechamelsauce og gentager processen, indtil alle ingredienserne er brugt op.

Til sidst drysser vi ekstra revet ost på toppen og bager lasagnen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er gyldenbrun og boblende. Vi kan servere lasagnen med en frisk salat og et stykke godt brød.

Vi håber, at vores opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager vil blive en favorit derhjemme. Hvis du har nogle tips eller kommentarer til vores opskrift, er du velkommen til at dele din mening med os.

Tilberedning og servering

v2 3304d Opskrift på lasagne med oksekød og grøntsager: Sådan laver du den perfekte lasagne med kød og grøntsager

Lasagnens opbygning

Lasagne med oksekød og grøntsager er en lækker og mættende ret, der kræver lidt tid og tålmodighed at tilberede. Først skal vi opbygge lasagnen i et ovnfast fad. Vi starter med at smøre fadet med lidt olivenolie, så lasagnen ikke brænder fast. Derefter lægger vi et lag lasagneplader i bunden af fadet.

Herefter kommer et lag kødsovs, som vi har lavet ved at stege oksekød i en gryde sammen med hakkede grøntsager som squash, peberfrugt og spidskål. Vi tilsætter også flåede tomater og lidt bouillon for at give sovsen mere smag.

Læs også:  Gratis Opskrift på Grydelapper - Lær at Hækle dine Egne Grydelapper

På toppen af kødsovsen lægger vi endnu et lag lasagneplader, og sådan fortsætter vi med at bygge lasagnen op, indtil alle ingredienserne er brugt op. Til sidst kommer et lag tomatsauce og lidt revet ost på toppen af lasagnen.

Bagning og servering

Nu er det tid til at bage lasagnen i ovnen. Vi sætter fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 30-40 minutter, indtil lasagnen er gylden og sprød på toppen.

Når lasagnen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i et par minutter, inden vi skærer den ud i portionsstykker. Vi serverer lasagnen med en frisk salat af agurk og tomater, drysset med lidt friske krydderurter og en skefuld hytteost.

Et par tips til at gøre lasagnen endnu mere lækker: Brug gerne forskellige grøntsager efter smag og behag, og tilføj eventuelt lidt paprika eller aubergine for ekstra smag og farve. Du kan også bruge en kombination af hakkede tomater og tomatsauce i kødsovsen for at give den mere dybde.

Vi håber, du nyder din lasagne med oksekød og grøntsager, og vi vil meget gerne høre din mening og se billeder af din version af retten på vores Instagram og Facebook.

Scroll to Top