Opskrift på leverpostej med kalvelever: Sådan laver du den perfekte leverpostej fra bunden

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle vores favoritretter, og for mange danskere er leverpostej en af dem. Hjemmelavet leverpostej med kalvelever er en klassisk og velsmagende ret, der kan serveres til både frokost og aftensmad. Det er en ret, der har været en del af den danske madkultur i mange år, og som stadig er populær den dag i dag.

v2 32xc3 2b0nr Opskrift på leverpostej med kalvelever: Sådan laver du den perfekte leverpostej fra bunden

For at lave hjemmelavet leverpostej med kalvelever, skal du bruge nogle få ingredienser og følge en simpel opskrift. Oprindelseslandet for denne ret er Danmark, og den har en lang historie i vores madkultur. Der er mange forskellige varianter af leverpostej, men vi vil her give dig en opskrift på en klassisk version. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til din egen smag. Vi håber, at du vil nyde at læse vores opskrift og prøve den derhjemme.

Læs også:  Opskrift på brød til diabetikere: Lav dit eget sukkerfri brød med disse ingredienser

Forberedelse og Ingredienser

v2 32xc6 07sol Opskrift på leverpostej med kalvelever: Sådan laver du den perfekte leverpostej fra bunden

Ingrediensliste

Før vi går i gang med at lave vores lækre leverpostej med kalvelever, skal vi have styr på ingredienserne. Her er hvad du skal bruge:

  • 500 g kalvelever
  • 2 løg
  • 100 g spæk
  • 100 g smør
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 ansjoser
  • Lidt timian

Forberedelse af Kalvelever

Nu hvor vi har vores ingredienser klar, skal vi have forberedt vores kalvelever. Først skal du skære kalveleveren i små stykker og derefter skære løgene i tern.

I en stor gryde smelter du smørret og steger løgene ved medium varme, indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt kalveleveren og steg det hele i cirka 10 minutter, indtil leveren er brunet på alle sider.

Tilsæt spæk, allehånde, salt, peber og timian til gryden og rør godt rundt. Lad det hele simre i yderligere 10 minutter og tilsæt derefter mælk, hvidløg, æble og ansjoser.

Lad det hele simre i yderligere 10 minutter og tag gryden af varmen. Lad blandingen køle af i cirka 10 minutter og blend derefter det hele sammen i en foodprocessor, indtil du har en glat masse.

Sådan gør du

Nu er det tid til at samle det hele. Tænd ovnen på 180 grader og find en passende form til din leverpostej. Smør formen med lidt smør og drys hvedemel i bunden.

Pisk æggene sammen og tilsæt dem til leverpostejmassen. Rør godt rundt og hæld det hele i formen. Bag leverpostejen i ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennemstegt.

Lad leverpostejen køle af i formen i cirka 10 minutter, inden du tager den ud af formen. Skær i skiver og server med rugbrød, rødbeder og bacon.

Læs også:  Opskrift på brownies: Lækre og nemme trin-for-trin instruktioner

Vi håber, du nyder din hjemmelavede leverpostej med kalvelever! Del gerne dine favoritopskrifter og tips i kommentarerne nedenfor.

Tilberedning og Servering

v2 32xcc v1p23 Opskrift på leverpostej med kalvelever: Sådan laver du den perfekte leverpostej fra bunden

Tilberedningsproces

Først og fremmest skal vi have fat i ingredienserne til vores hjemmelavede leverpostej med kalvelever. Vi skal bruge 500 gram kalvelever, 250 gram flæskesvær, 1 hakket løg, 2 fed hvidløg, 2 æg, 2 spiseskefulde mel, 2 deciliter mælk, 2 teskefulde salt, 1 teskefuld peber og en smule muskatnød.

Vi starter med at rense kalveleveren for hinder og sener og skærer den i mindre stykker. Derefter koger vi kalveleveren i en gryde med vand i cirka 10 minutter. Imens kan vi tænde ovnen på 200 grader.

Herefter skal vi tage flæskesværene og hakke dem til små stykker. Vi svitser løg og hvidløg i en pande og tilsætter flæskesværrene. Når flæskesværrene er sprøde, tager vi panden af varmen.

Nu skal vi blende kalveleveren og flæskesværrene sammen i en foodprocessor eller blender. Herefter tilsætter vi æggene, melet, mælken, saltet, peberet og muskatnødden og blender det hele sammen til en fin rå masse.

Herefter skal vi tage foliebakker og fylde dem med den jævne leverpostej. Vi sætter dem i ovnen i cirka 45 minutter ved 200 grader. Når tiden er gået, kan vi tage leverpostejerne ud af ovnen og lade dem køle af.

Serveringsforslag

Lun leverpostej smager bedst og er perfekt til en lækker julefrokost eller som pålæg på rugbrød. Vi kan også servere leverpostejen med skorpen fra rugbrødet og lidt syltede rødbeder ved siden af.

Et tip er at fryse den overskydende leverpostej ned, så den kan bruges senere. Vi kan også lave en jævning af smør og mel og tilsætte den til leverpostejen, hvis den er for flydende.

Læs også:  Opskrift på sukkerslør: Sådan laver du den perfekte glasur til kager og desserter

Sådan gør du: Tilberedning af leverpostej med kalvelever er nemt og kræver ikke meget tid. Følg vores opskrift og nyd en lækker og hjemmelavet leverpostej.

Vi håber, at vores opskrift på leverpostej med kalvelever er blevet din favorit, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift. Se gerne vores video og billeder af tilberedningsprocessen for yderligere inspiration.

Scroll to Top