Opskrift på mandelbund med trin-for-trin instruktioner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på mandelbund, som vi gerne vil dele med jer. Denne ret er perfekt som dessert eller til en hyggelig eftermiddagskage. Mandelbund er en skøn og nem kage, der kan tilpasses efter ens smag og præferencer. Vi har fundet inspiration hos Arla, som har mange gode opskrifter på deres hjemmeside.

v2 33meq mmga2 Opskrift på mandelbund med trin-for-trin instruktioner

Ingredienserne til mandelbunden er få og nemme at finde i supermarkedet. Det kræver mandelmel, sukker og æggehvider. Kogetiden er kort, og stegetiden afhænger af størrelsen på kagen. Vi har også nogle tips til, hvordan man undgår, at bunden bliver tør og kedelig. Oprindelseslandet for mandelbunden er ikke helt klart, men det er en populær kage i mange forskellige lande.

Læs også:  Opskrift på lækre dadelkugler med havregryn

Sådan gør du: Bland mandelmel og sukker i en skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mandelblandingen. Fordel dejen i en smurt springform og bag i ovnen. Server kagen med friske bær og flødeskum. Vi har også en video og billeder, der viser hele processen. Vi vil meget gerne høre jeres mening og kommentarer til denne favoritopskrift på mandelbund.

Fremgangsmåde

v2 33met qo0an Opskrift på mandelbund med trin-for-trin instruktioner

Forberedelse af mandelbund

Til at lave en lækker mandelbund skal vi bruge en række ingredienser såsom mandelmel, sukker, æggehvider, kartoffelmel og blendede mandler. Først skal vi blande mandelmel og sukker sammen i en skål, og derefter tilsætte æggehviderne og kartoffelmelet. Vi skal herefter blande det hele sammen indtil det bliver en porøs dej.

Vi skal nu forvarme ovnen på 175 grader og beklæde en springform med bagepapir. Vi fylder dejen i formen og glatter den ud, så den bliver jævn. Herefter skal vi bage bunden i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil den er let gyldenbrun.

Pynt og servering

Når bunden er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af. Vi kan nu pynte den med friske bær, flødeskum og nødder, alt efter vores personlige smag. Vi kan også lave en lækker vaniljecreme eller mascarponecreme til at smøre på bunden og pynte med friske frugter.

En god idé er at lave en rabarberkompot eller en bærkompot til at servere sammen med mandelbunden. Kompotten giver en dejlig syrlig smag, der passer godt til den søde bund. Vi kan også tilføje lidt mynte eller citronmelisse for at give et friskt pift til kagen.

Læs også:  Opskrift på Romkugler af Kagerester: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Tips: Hvis vi ønsker en ekstra luftig bund, kan vi tilsætte lidt vaniljesukker eller vaniljekorn til dejen. Vi kan også tilføje lidt chokolade eller blåbær for at give en ekstra smag til bunden.

Sådan gør du: Følg trinene ovenfor for at lave en lækker mandelbund.

Kommentarer: Vi håber, at denne opskrift på mandelbund vil være en favorit blandt vores læsere. Del gerne din mening og eventuelle tips i kommentarfeltet. Vi vil også gerne se billeder af jeres kreationer, så tag os endelig på sociale medier.

Oprindelsesland: Mandelbunden er en klassisk kageopskrift, der stammer fra Frankrig.

Video: Se vores video-guide til at lave en lækker mandelbund på vores hjemmeside.

Billeder: Se billeder af vores lækre mandelbund på vores Instagram-profil.

Scroll to Top