Opskrift på massaman kylling – nem og lækker madlavning

laura madsen Opskrift på massaman kylling - nem og lækker madlavning
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi elsker thailandsk mad og massaman kylling er en af vores favoritter. Massaman curry er en traditionel thailandsk ret, der er kendt for sin rige smag og krydrede aroma. Denne opskrift på massaman kylling er let at følge og kræver kun få ingredienser.

v2 33nxe 68dnq Opskrift på massaman kylling - nem og lækker madlavning

Ingredienserne til denne opskrift inkluderer kylling, massaman currypasta, kokosmælk, kartofler, løg, jordnødder og fiskesauce. Kogetiden er cirka 30 minutter og stegetiden er cirka 10 minutter. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre retten endnu mere lækker.

Massaman curry stammer fra det sydlige Thailand og er en blanding af malaysisk, indisk og thailandsk madlavning. Retten er kendt for sin rige smag og brug af krydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis. Massaman kylling er en af de mest populære varianter af denne ret og er elsket af mange.

Se vores video og billeder af trin-for-trin-guiden til, hvordan du laver denne lækre opskrift på massaman kylling. Vi vil også gerne høre dine tanker og kommentarer om retten, så del endelig dine erfaringer med os. Sådan gør du: følg vores nemme opskrift og få en autentisk smag af Thailand hjemme i stuen.

Forberedelse af Massaman Kylling

v2 33nxi q7ndt Opskrift på massaman kylling - nem og lækker madlavning

Ingredienser

Før vi går i gang med at lave denne lækre massaman kylling, skal vi have fat i følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Kylling (skåret i tern) 500 gram
Massaman karrypasta 2 spsk
Kokosmælk 400 ml
Kartofler (skrællet og skåret i tern) 2 stk
Rødløg (skåret i både) 1 stk
Hønsebouillon 200 ml
Sukker 1 spsk
Fiskesauce 2 spsk
Kanelstang 1 stk
Koriander (hakket) Til pynt
Olie 2 spsk
Salt Efter smag

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en gryde ved medium varme.
  2. Tilsæt massaman karrypastaen og rør godt rundt, indtil den begynder at dufte.
  3. Tilsæt kyllingeternene og rør godt rundt, indtil de er dækket af karrypastaen.
  4. Tilsæt kokosmælk, kartofler, rødløg, hønsebouillon, sukker, fiskesauce og kanelstang.
  5. Lad det hele simre ved lav varme i ca. 30 minutter, indtil kartoflerne er møre og kyllingen er gennemstegt.
  6. Smag til med salt og server med friskhakket koriander.

Tips

  • Hvis du vil have en vegetarisk version af denne ret, kan du erstatte kyllingen med tofu eller ekstra kartofler.
  • Hvis du vil have en mere mild karryret, kan du bruge mindre massaman karrypasta eller erstatte den med gul karrypasta.
  • Hvis du vil have en mere cremet ret, kan du tilsætte lidt ekstra kokosmælk.
  • Server retten med ris og eventuelt nogle dampede grøntsager.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre massaman kylling, og vi ser frem til at høre din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top