Opskrift på Møllerens gule ærter: Sådan laver du den klassiske ret med flæsk og pølse

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på Møllerens gule ærter

v2 32rxw hvj81 Opskrift på Møllerens gule ærter: Sådan laver du den klassiske ret med flæsk og pølse

Vi har alle vores favoritretter, og for mange danskere er møllerens gule ærter en af dem. Denne klassiske opskrift har været en fast del af dansk madkultur i generationer og er stadig en populær ret i dag. Hvis du vil prøve kræfter med denne traditionelle ret, så har vi her en opskrift på møllerens gule ærter, som vi håber, du vil nyde.

Ingredienser:

  • 500 g tørrede gule ærter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1 liter vand
  • 250 g flæsk i tern
  • 4 pølser

Kogetid: ca. 3 timer
Stegetid: ca. 30 minutter

Sådan gør du:

  1. Skyl de tørrede ærter og læg dem i blød i rigeligt vand i mindst 12 timer.
  2. Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med lidt olie.
  3. Tilsæt ærterne, laurbærblad, timian, salt, peber, sukker og vand.
  4. Lad det hele koge i ca. 2 timer ved svag varme, indtil ærterne er møre.
  5. Skær flæsket i tern og steg det på en pande, indtil det er sprødt og gyldent.
  6. Skær pølserne i skiver og steg dem på panden, indtil de er gyldne.
  7. Tilsæt flæsk og pølser til ærterne og lad det hele simre i ca. 30 minutter.
  8. Smag til med salt og peber og server med sennep, rugbrød og evt. en kold øl.
Læs også:  Opskrift på engels: Sådan finder du den perfekte opskrift på engelsk

Tips:

  • Hvis du vil have en mere cremet konsistens, kan du tage en stavblender og blende suppen lidt.
  • Du kan også tilføje andre ingredienser såsom gulerødder, selleri eller kartofler for at give retten mere fyldighed.
  • Husk at røre jævnligt i gryden under tilberedningen for at undgå, at ærterne brænder fast i bunden.

Oprindelsesland:
Møllerens gule ærter er en traditionel dansk ret, som har eksisteret i mange år. Oprindelsen af retten er ukendt, men den har været en populær ret i Danmark siden midten af 1800-tallet.

Din mening:
Vi håber, at du vil prøve denne opskrift på møllerens gule ærter og nyde den ligeså meget som vi gør. Del gerne din mening og eventuelle tips i kommentarfeltet nedenfor.

Forberedelse og Ingredienser

v2 32ry3 uffej Opskrift på Møllerens gule ærter: Sådan laver du den klassiske ret med flæsk og pølse

Nødvendige Ingredienser

Når vi skal lave en lækker omgang møllerens gule ærter til 4 personer, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g møllerens® gule flækærter
  • 1 liter vand
  • 1 liter øl
  • 500 g nakkefilet eller medisterpølse
  • 2 løg
  • 2 pastinakker
  • 2 gulerødder
  • 1/4 selleri
  • 1 porre
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. timian
  • 10 peberkorn
  • Salt og peber efter smag

Forberedelsestid

Forberedelsestiden til møllerens gule ærter er cirka 30 minutter, hvor vi skal skære grøntsagerne i mindre stykker og skylle ærterne.

Kogetid

Efter forberedelsen skal møllerens gule ærter koges i cirka 2 timer, indtil de er møre og klistrede.

Næringsindhold

Møllerens gule ærter er en god kilde til protein og fedt. En portion på 250 g indeholder cirka 25 g protein og 10 g fedt.

Sådan gør du:

  1. Skyl møllerens gule flækærterne og sæt dem i blød i vand natten over.
  2. Hæld vandet fra og skyl ærterne igen.
  3. Brun nakkefilet eller medisterpølse i en stor gryde.
  4. Tilsæt løg, pastinakker, gulerødder, selleri og porre og sauter i et par minutter.
  5. Tilsæt ærter, vand, øl, laurbærblade, timian og peberkorn.
  6. Lad det hele simre i cirka 2 timer, indtil ærterne er møre og klistrede.
  7. Smag til med salt og peber.
Læs også:  Opskrift på Cæsar Salat: Enkel og Lækker

Tips:

  • Server møllerens gule ærter med groft rugbrød og sennep.
  • Tilføj eventuelt perleløg og urter som persille for ekstra smag.
  • Opskriften kan også laves med fisk eller uden kød for en vegetarisk version.
  • Møllerens gule ærter er en klassisk vintersuppe fra Danmark, og er en favorit blandt mange.
  • Oprindelseslandet for møllerens gule ærter er Danmark.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på møllerens gule ærter. Del gerne din mening og kommentarer med os.

Tilberedning og Servering

v2 32ry9 ia1cn Opskrift på Møllerens gule ærter: Sådan laver du den klassiske ret med flæsk og pølse

Tilberedningsproces

For at tilberede vores favoritopskrift på Møllerens gule ærter, skal vi først sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge Møllerens® gule flækærter, medisterpølse, porretoppe, gulerødder, selleri, porrer, peber, løg, pastinakker, peberkorn og laurbærblade.

Vi starter med at skylle de gule flækærter og sætte dem i blød i vand natten over. Næste dag tager vi dem op af vandet og skyller dem igen. Herefter koger vi ærterne i rigeligt vand sammen med medisterpølsen, porretoppe og laurbærblade i ca. 1 time, indtil ærterne er møre.

Imens ærterne koger, skærer vi gulerødder, selleri, porrer, løg og pastinakker i mindre tern og tilsætter dem til gryden sammen med peberkorn. Vi lader det hele simre i yderligere 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

Serveringsforslag

Når vores Møllerens gule ærter er færdige, kan vi servere dem med groft rugbrød, persille og sennep. Vi kan også tilføje lidt ekstra smag ved at servere ærterne med en skive medisterpølse og lidt syltede perleløg.

For en mere fyldig ret kan vi tilføje lidt kogte kartofler til gryden sammen med grøntsagerne. Vi kan også servere ærterne som en vintersuppe med fisk eller kylling.

Læs også:  Opskrift på leverpølse: Sådan laver du den klassiske danske delikatesse

Det er vigtigt at huske på, at Møllerens gule ærter er en næringsrig ret med højt proteinindhold og lavt fedtindhold. For at tilføje ekstra smag kan vi tilføje lidt eddike eller dram til gryden under tilberedningen.

Sådan gør du:

  1. Skyl de gule flækærter og sæt dem i blød natten over.
  2. Skyl ærterne igen og kog dem i rigeligt vand sammen med medisterpølse, porretoppe og laurbærblade i ca. 1 time.
  3. Skær gulerødder, selleri, porrer, løg og pastinakker i mindre tern og tilsæt dem til gryden sammen med peberkorn.
  4. Lad det hele simre i yderligere 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Server Møllerens gule ærter med groft rugbrød, persille og sennep. Tilføj eventuelt kogte kartofler eller syltede perleløg for ekstra smag.

Vi håber, du vil nyde vores klassiske opskrift på Møllerens gule ærter. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top