Opskrift på mørdej til madtærte: Sådan laver du den perfekte bund

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på mørdej til madtærte

v2 3497r u4sqg Opskrift på mørdej til madtærte: Sådan laver du den perfekte bund

Vi elsker en god madtærte, og en velsmagende mørdej er nøglen til succes. Derfor har vi udviklet en nem og lækker opskrift på mørdej til madtærter, som vi gerne vil dele med dig.

Ingredienserne er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge mel, smør, æggeblommer, sukker og salt. Kogetiden er kort, og stegetiden afhænger af fyldet i din tærte. Vi har også inkluderet nogle tips til at undgå, at din mørdej bliver for tør eller sprød.

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte mørdej til din madtærte. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan dejen skal se ud i de forskellige stadier. Efter du har prøvet vores opskrift, vil du aldrig gå tilbage til færdiglavet mørdej igen. Del din mening og kommentarer med os, og fortæl os om din favorit måde at bruge mørdej på.

Læs også:  Opskrift på grøntsagssuppe: En nem og sund måde at få dine grøntsager på

Fremstilling af mørdej til madtærte

v2 3497v vi1ao Opskrift på mørdej til madtærte: Sådan laver du den perfekte bund

Ingredienser og forberedelse

For at lave en lækker mørdej til madtærte, skal du bruge følgende ingredienser: hvedemel, smør, æg, salt, vand og flormelis. Vi anbefaler at bruge koldt smør og koldt vand for at få en sprød tærtebund.

Start med at blande hvedemel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt derefter små tern af koldt smør og ælt det sammen med fingrene, indtil det ligner revet ost. Tilsæt et æg og koldt vand lidt efter lidt, indtil dejen samler sig.

Form dejen til en kugle, indpak den i plastfolie og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter, inden du ruller den ud og lægger den i tærteformen.

Blandings- og ælteproces

Når dejen er kølet af i køleskabet, skal den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform. Hvis du vil undgå, at dejen hæver op under bagningen, kan du blindbage den ved at lægge bagepapir og tørrede bønner eller ris ovenpå dejen, inden den sættes i ovnen.

Bagning og afkøling

Bag tærtebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, indtil den er let gylden. Når tærtebunden er færdigbagt, kan du tage den ud af ovnen og lade den køle af i tærteformen.

Nu er din tærtebund klar til at blive fyldt med lækre ingredienser og bages færdig. Vi håber, at vores opskrift på mørdej til madtærte har været let at følge og har givet dig inspiration til at lave din egen favorit-tærte. Del gerne din mening og kommentarer med os!

Variationer og serveringsforslag

v2 34981 1r12p Opskrift på mørdej til madtærte: Sådan laver du den perfekte bund

Vi har allerede givet dig vores opskrift på den perfekte mørdej til madtærte, men hvad med fyldet? Her er nogle af vores favoritfyld og serveringsforslag til at gøre din tærte endnu mere lækker og alsidig.

Læs også:  Opskrift på kold kartoffelsalat med rygeost: En lækker og nem sommerside til grillmaden

Fyld ideer

Bacon og broccoli tærte

Til denne tærte kan du bruge vores mørdej og fylde den med bacon, broccoli og cheddar ost. Steg baconet og broccoli i en pande indtil de er let gyldne og bløde. Placer fyldet i tærten og hæld en blanding af æg, mælk og ost over. Bag tærten i ovnen i cirka 30 minutter, eller indtil den er let gylden og fast.

Kylling og svampe tærte

Til denne tærte kan du bruge vores mørdej og fylde den med kylling, svampe og løg. Steg kyllingen og svampene i en pande indtil de er let gyldne og bløde. Placer fyldet i tærten og hæld en blanding af fløde, æg og ost over. Bag tærten i ovnen i cirka 30 minutter, eller indtil den er let gylden og fast.

Laks og spinat tærte

Til denne tærte kan du bruge vores mørdej og fylde den med laks, spinat og feta ost. Placer fyldet i tærten og hæld en blanding af fløde, æg og ost over. Bag tærten i ovnen i cirka 30 minutter, eller indtil den er let gylden og fast.

Tærte til forskellige lejligheder

Aftensmad

Tærter er en perfekt aftensmad, da de kan fyldes med alt fra kød og grøntsager til ost og æg. Server din tærte med en frisk salat eller dampede grøntsager for at gøre måltidet mere fyldigt.

Buffet

Tærter er også en god mulighed for en buffet. Skær tærten i små stykker og server den sammen med andre småretter og snacks.

Tapas

Lav små tærter og server dem som en del af en tapas menu. Tærterne kan fyldes med alt fra chorizo og ost til grøntsager og feta ost.

Læs også:  Opskrift på supper: 5 lækre og sunde opskrifter til vinteren

Vi håber, at vores variationer og serveringsforslag vil inspirere dig til at eksperimentere med din mørdej til madtærte. Del dine egne ideer og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top