Opskrift på lækre morgenboller med havregryn og kerner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at starte vores dag med friskbagte morgenboller, og vi har fundet den perfekte opskrift, som vi gerne vil dele med jer. Disse morgenboller er nemme at lave og kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har i dit køkken.

v2 328y5 4wrrz Opskrift på lækre morgenboller med havregryn og kerner

Ingredienserne inkluderer mel, gær, sukker, salt, mælk og smør. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, så du kan have friskbagte morgenboller på bordet på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre processen endnu nemmere og mere vellykket.

Opskriften på disse morgenboller har sin oprindelse i et nordisk land, og den er blevet en favorit blandt vores venner og familie. Vi har også inkluderet en video og billeder for at hjælpe dig med at visualisere processen. Vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer, når du har prøvet opskriften af. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på cardigan: Strik din egen varme og stilfulde cardigan

Grundlæggende Opskrift på Morgenboller

v2 328y8 31w6p Opskrift på lækre morgenboller med havregryn og kerner

Vi har her en simpel og lækker opskrift på morgenboller, der vil give dig en fantastisk start på din dag. Disse morgenboller er nemme at lave, og de smager fantastisk. Her er en liste over ingredienser og fremgangsmåde, så du kan komme i gang med at bage.

Ingredienser

 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk salt
 • 50 g sukker
 • 25 g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 1 dl yoghurt
 • 1 æg
 • 50 g smør

Fremgangsmåde

 1. Bland mel, salt og sukker i en skål.
 2. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt og æg. Rør det hele godt sammen.
 3. Tilsæt blandingen af mel, salt og sukker til gærblandingen. Rør det hele godt sammen.
 4. Tilsæt smørret i små tern og rør det ind i dejen.
 5. Ælt dejen godt i ca. 10 minutter på et meldrysset bord.
 6. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter på et lunt sted under et viskestykke.
 7. Form dejen til boller og læg dem på bagepapir på en bageplade.
 8. Lad bollerne hæve i yderligere 15 minutter.
 9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Tips: Du kan tilføje rosiner, nødder eller andre krydderier til dejen for at give bollerne en ekstra smag. Server dem varme med smør og marmelade til morgenmaden eller brunchen.

Vi håber, at du vil nyde at bage disse lækre morgenboller. Fortæl os gerne din mening i kommentarerne, og del dine favoritopskrifter med os.

Variationer og Tips

v2 328ye goczq Opskrift på lækre morgenboller med havregryn og kerner

Koldhævede Morgenboller

Koldhævede morgenboller er en god måde at få friskbagte boller til morgenmaden, selv på en travl hverdag. Vi har prøvet flere forskellige opskrifter, og vores favorit er en opskrift med grahamsmel og havregryn. Det giver bollerne en lækker og grov konsistens, og de smager fantastisk med ost eller marmelade på.

Læs også:  Opskrift på karklude begynder: Sådan strikker du din første karklud

For at lave koldhævede morgenboller skal du bruge en koldhævningstid på mindst 8 timer, men gerne op til 12 timer. Det kan være en fordel at lave dejen om aftenen, så den kan hæve natten over. Når dejen er klar, formes den til boller og sættes på en bageplade. Bollerne skal hæve yderligere en times tid, inden de bages i ovnen.

Tips: Pensl bollerne med vand inden de bages, så får de en sprød skorpe. Tilsæt honning eller kerner til dejen for ekstra smag og konsistens. Koldhævede boller kan også fryses ned og tages op efter behov.

Sunde Morgenboller

Hvis du gerne vil undgå de traditionelle hvide morgenboller, kan du prøve at lave sunde morgenboller i stedet. Vi har eksperimenteret med forskellige opskrifter, og vores favorit er en opskrift med havregryn og kerner. Disse boller smager fantastisk med en topping af lemoncurd eller ost.

For at lave sunde morgenboller skal du bruge ingredienser som havregryn, kerner og grahamsmel. Dejen skal æltes godt og formes til boller, som sættes på en bageplade. Bollerne skal bages i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Tips: Tilsæt friske eller tørrede frugter til dejen for ekstra smag og sundhed. Brug en surdej i stedet for gær for en mere kompleks smag. Prøv også at lave pølsehorn eller pizza med samme sunde opskrift.

Hurtige Morgenboller

Hvis du har travlt om morgenen, kan du stadig nå at lave friskbagte boller til morgenmaden. Vi har en nem opskrift på hurtige morgenboller, som kun tager ca. 30 minutter at lave. Disse boller smager fantastisk med en klat smør og en kop kaffe.

Læs også:  Opskrift på frikadeller med bouillon: Sådan laver du dem på den bedste måde

For at lave hurtige morgenboller skal du bruge ingredienser som mel, gær og vand. Dejen skal æltes godt og formes til boller, som sættes på en bageplade. Bollerne skal hæve i ca. 10 minutter, inden de bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Tips: Brug en blød viskestykke til at dække bollerne inden de hæver. Tilsæt krydderier som kardemomme eller kanel til dejen for ekstra smag. Pynt bollerne med en kant af honning eller en topping af kerner.

Vi håber, at vores variationer og tips til morgenboller har været nyttige for dig. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer af hjemmebagte boller til morgenmad eller brunch.

Scroll to Top