Opskrift på nemt rugbrød: Sådan bager du det selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle prøvet det – at købe rugbrød i supermarkedet og blive skuffet over smagen og konsistensen. Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at der er en nem opskrift på hjemmebagt rugbrød, som du kan lave selv? Ja, du læste rigtigt! Med vores opskrift på nemt rugbrød kan du lave dit eget lækre og sunde rugbrød derhjemme.

v2 34z7r 0hpmc Opskrift på nemt rugbrød: Sådan bager du det selv

Ingredienserne er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden og stegetiden er ikke længere end en time i alt. Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til din personlige smag.

Hjemmebagt rugbrød er en tradition i mange lande, herunder Danmark, hvor rugbrød er en favorit blandt mange. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide, se vores video og billeder, og del din mening i kommentarerne. Vi er sikre på, at du vil elske vores opskrift på nemt rugbrød, og vi ser frem til at høre om dine erfaringer med at lave dit eget hjemmelavede rugbrød.

Læs også:  Opskrift på blommesirup: Sådan laver du den perfekte sirup til dine desserter

Ingredienser og Forberedelse

v2 34z7u 1kg0o Opskrift på nemt rugbrød: Sådan bager du det selv

Ingredienser

Til dette nemme rugbrød uden surdej, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 500 g rugmel
 • 500 g hvedemel
 • 2 tsk. salt
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. gær
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g græskarkerner
 • 100 g hørfrø
 • 1 spsk. sirup
 • 1 spsk. olie
 • 1,5 dl øl
 • 8 dl vand

Forberedelse

 1. Bland rugmel, hvedemel, salt, sukker, bagepulver og gær i en stor skål.
 2. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø og bland det hele godt sammen.
 3. Tilsæt sirup, olie, øl og vand og rør det hele sammen, indtil det danner en jævn dej.
 4. Hæld dejen i en rugbrødsform og lad den hæve i 1 time.
 5. Bag rugbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 1 time.
 6. Tag rugbrødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
 7. Når rugbrødet er helt kølet af, kan det skæres i skiver og nydes.

Tips: For at få en ekstra sprød skorpe på dit rugbrød, kan du pensle det med vand inden bagning og drysse groft salt på toppen.

Vi håber, at du vil nyde denne nemme opskrift på rugbrød. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer nedenfor.

Bagning og Afkøling

v2 34z7z z4req Opskrift på nemt rugbrød: Sådan bager du det selv

Bagning

Nu hvor vi har forberedt vores nemme rugbrødsdej, er det tid til at bage den. Vi forvarmer ovnen til 200 grader varmluft og placerer rugbrødsformene på en bagerist. Vi bager rugbrødet i ca. 1 time og 30 minutter, indtil det er gennembagt.

Når rugbrødet er færdigbagt, tager vi det ud af ovnen og lader det køle af i formene i ca. 10 minutter. Derefter tager vi rugbrødene ud af formene og placerer dem på en bagerist for at køle helt af.

Læs også:  Opskrift på glaze til at tilføje smag og glans til dine retter

Afkøling

Det er vigtigt at lade rugbrødene køle helt af, inden vi skærer i dem. På den måde undgår vi at ødelægge skorpen og krummen. Vi kan evt. dække rugbrødene med et viskestykke, mens de køler af, for at undgå at skorpen bliver for hård.

Når rugbrødene er kølet helt af, kan vi skære dem i skiver og nyde dem til aftensmaden eller som en lækker snack. Vi anbefaler at opbevare rugbrødene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Husk at måle kernetemperaturen på rugbrødene, inden de er færdigbagte. Kernetemperaturen skal være ca. 95 grader, før rugbrødene er færdige. Hvis de ikke er færdige, kan vi bage dem lidt længere, indtil de når den ønskede temperatur.

Vi håber, at vores nemme opskrift på rugbrød har været nyttig, og at I vil nyde det lige så meget som vi gør. Del gerne jeres mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i jeres billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top