Opskrift på nøddetærte: Sådan laver du den perfekte nøddetærte med sprød bund og fyldig smag

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle en favorit dessert, og for mange er nøddetærte en sikker vinder. Den søde og knasende skorpe, den rige fyld og den sprøde nøddebelægning gør den til en perfekt afslutning på ethvert måltid. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på nøddetærte, så du kan lave den hjemme i dit eget køkken.

v2 33kr2 wgdjt Opskrift på nøddetærte: Sådan laver du den perfekte nøddetærte med sprød bund og fyldig smag

Ingredienserne til vores nøddetærte er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for en tærtebund, smør, sukker, sirup, æg og en blanding af hakkede nødder. Vores opskrift tager omkring 15 minutter at forberede og 45 minutter at bage, så du kan have din lækre nøddetærte klar på under en time.

Læs også:  Opskrift på Pixihue: Sådan laver du den perfekte farve til dit hår

Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre din nøddetærte endnu mere lækker, samt billeder og en video, der viser dig, hvordan du trin for trin kan lave denne skønne dessert. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi meget gerne høre din mening og se dine kommentarer om, hvordan det gik. Sådan gør du: følg vores nemme opskrift, og nyd din lækre nøddetærte!

Ingredienser og forberedelse

v2 33kr6 7rrgf Opskrift på nøddetærte: Sådan laver du den perfekte nøddetærte med sprød bund og fyldig smag

Tærtebund og fyld

Til denne lækre nøddetærte skal du bruge en tærteform med en diameter på ca. 24 cm. Vi anbefaler at bruge en tærteform med aftagelig bund. Til tærtebunden skal du bruge 250 g hvedemel, 125 g smør, 1 æg, 1 spsk sukker og en knivspids salt. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen godt sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Nøddefyld og topping

Til nøddefyldet skal du bruge 150 g hasselnødder, 150 g mandler, 150 g sukker, 2 æg, 2 dl fløde og 100 g mørk chokolade. Hak nødderne groft og bland dem med sukkeret. Tilsæt æggene og fløden og rør godt rundt. Hak chokoladen groft og tilsæt den til nøddefyldet.

Til toppingen skal du bruge 100 g sukker, 50 g smør og 50 g hasselnødder. Smelt sukkeret i en gryde og tilsæt smørret. Hak hasselnødderne groft og tilsæt dem til gryden. Rør godt rundt og lad blandingen køle lidt af.

Bagning og servering

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen og prik bunden med en gaffel. Hæld nøddefyldet i tærtebunden og fordel det jævnt. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden og fast. Lad tærten køle lidt af og hæld så toppingen over tærten. Server tærten med en kugle vaniljeis og en kop kaffe.

Læs også:  Opskrift på omelet med skinke og ost - nem og lækker morgenmad

Tips: Hvis du har rester af tærten, kan den fryses ned og holde sig i op til tre måneder. Tilsæt evt. lidt appelsinsaft til nøddefyldet for at give det en frisk smag. Du kan også prøve at lave en toscatærte ved at tilsætte lidt nougat eller marcipan til toppingen.

Oprindelsesland: Nøddetærte er en populær dessert over hele verden, men oprindelsen er ukendt.

Din mening: Hvad synes du om denne opskrift på nøddetærte? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer: Har du nogle gode tips eller tricks til at lave den perfekte nøddetærte? Del dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top