Opskrift på osteboller – Sådan laver du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på osteboller, som vi gerne vil dele med jer. Disse små boller er perfekte som en snack eller som en del af en lækker brunch. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 34cwh veuk7 Opskrift på osteboller - Sådan laver du dem selv

Ingredienserne til ostebollerne inkluderer blandt andet mel, smør, ost og æg. Kogetiden er kort, men det er vigtigt at give bollerne nok tid i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Stegetiden afhænger af ovnen og kan variere lidt fra gang til gang.

Vi har lavet en video, hvor vi viser, hvordan man laver ostebollerne trin for trin. Derudover har vi også taget billeder af processen, så det er nemt at følge med. Hvis du har nogle tips eller tricks til at lave osteboller, er du mere end velkommen til at dele din mening i kommentarerne på vores Facebook eller Instagram. Vi vil meget gerne høre, hvad jeres favoritopskrift på osteboller er. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på brunede kartofler i ovn: Sådan laver du dem perfekt hver gang

Forberedelse af Dej

v2 34cwl ijyn4 Opskrift på osteboller - Sådan laver du dem selv

Ingredienser

Før vi kan begynde at lave vores lækre osteboller, skal vi have fat i de rigtige ingredienser. Til dette opskrift på osteboller skal du bruge følgende:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g revet cheddar
  • 150 g revet mozzarella
  • 1 tsk kommen
  • 1 tsk oregano

Æltning og Hævning

Når du har samlet alle ingredienserne, er det tid til at begynde på selve dejen. Start med at blande mel, gær, salt og sukker i en røreskål. Tilsæt derefter lunkent vand og kærnemælk og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter.

Når dejen er glat og smidig, tilsættes blødt smør og æggene, og dejen æltes yderligere i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter cheddar, mozzarella, kommen og oregano og ælt dejen godt igennem igen.

Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor. Efter hævning, skal dejen æltes igennem igen og formes til små boller. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter, inden de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Tips: Hvis du ønsker en mere grov version af ostebollerne, kan du erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel. Server de lækre osteboller som tilbehør til suppe eller som en lækker snack.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på osteboller og vil elske smagen af den sprøde skorpe og den bløde ostefyldning. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier. Bon appétit!

Bagning og Servering

v2 34cwq qjump Opskrift på osteboller - Sådan laver du dem selv

Bagning

Når det kommer til bagning af osteboller, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser og redskaber klar. Vi anbefaler at bruge en bageplade med bagepapir og forvarme ovnen til 200 grader.

Læs også:  Opskrift på blomkålsris: En sund og lækker erstatning for ris

Ingredienserne, som inkluderer mælk, hvedemel, vand, cheddarost og mozzarella, skal blandes sammen i en skål indtil dejen er jævn og ensartet. Herefter skal dejen formes til små boller og placeres på bagepladen med passende afstand imellem dem.

For at give ostebollerne et ekstra pift, kan de pensles med mælk og drysses med sesamfrø eller groft salt. Bollerne skal herefter bages i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering og Opbevaring

Når ostebollerne er færdigbagte, kan de serveres med forskelligt tilbehør såsom salat, parmesan eller stærk ost. De er også en perfekt følgesvend til en varm suppe.

For at opbevare ostebollerne, kan de fryses ned og tages op efter behov. Vi anbefaler dog at spise dem indenfor 2-3 dage efter bagning for at opnå den bedste smag og konsistens.

Vi håber, at vores opskrift på osteboller har været nyttig og inspirerende. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele dem med os.

Scroll to Top