Opskrift på ostebrød: En nem og lækker måde at lave hjemmebagt brød med ost på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på ostebrød

v2 34qer 7aspr Opskrift på ostebrød: En nem og lækker måde at lave hjemmebagt brød med ost på

Er du på udkig efter en lækker opskrift på madbrød med ost? Så er du kommet til det rette sted! Vi har en nem og velsmagende opskrift på ostebrød, som kan laves med få ingredienser og uden brug af en brødbageform.

Ingredienserne til vores ostebrød er få, men vigtige for at opnå den helt rigtige smag og konsistens. Vi bruger blandt andet revet ost, som giver brødet en lækker ostesmag og en sprød overflade. Udover ost bruger vi også mel, gær, salt og vand. Disse ingredienser kan du finde i enhver købmandsbutik, og du behøver ikke at bruge lang tid på at forberede dem.

Læs også:  Opskrift på Brændtemandler: Sådan laver du dem selv

Fremgangsmåde

v2 34qet 930cr Opskrift på ostebrød: En nem og lækker måde at lave hjemmebagt brød med ost på

Forberedelse af dej

Til denne opskrift på ostebrød skal vi først forberede dejen. Vi tager en stor skål og blander 500g mel og 1 tsk salt sammen. Derefter tilsætter vi 25g gær og 3 dl lunkent vand. Vi tilsætter også 2 æg, 2 spsk smeltet smør og 1 spsk sukker. Vi ælter dejen godt og lader den hæve i 30 minutter.

Tilberedning og bagning

Efter dejen har hævet, tilsætter vi 200g revet ost (cheddar eller mozzarella), 2 fed hakket hvidløg og 1 spsk hakket rosmarin. Vi ælter dejen grundigt og formen den til små boller. Vi placerer bollerne på en bageplade med bagepapir og lader dem hæve i yderligere 30 minutter. Vi bager bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Servering og opbevaring

Vi kan servere ostebrødene varme eller kolde. De er perfekte som tilbehør til en salat, suppe eller som en snack. Ostebrødene kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage, eller i fryseren i op til 1 måned.

Vi håber, at I vil nyde denne nemme opskrift på ostebrød. Her er nogle tips til at gøre dem endnu mere velsmagende: Tilsæt ekstra krydderurter som oregano eller basilikum, eller prøv at bruge forskellige typer ost som parmesan eller gouda. Vi håber, at I vil dele jeres mening og kommentarer om denne opskrift med os.

Scroll to Top