Opskrift på Othellolagkage: En lækker og klassisk dessert med en twist

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at bage, og derfor er vi altid på udkig efter nye og spændende opskrifter. En af vores favoritter er othellolagkage, som er en lækker kage med en blød bund og en fyldig flødeskumskage på toppen. Opskriften på othellolagkage har eksisteret i mange år, men der findes stadig mange forskellige versioner af den populære kageopskrift.

v2 32926 8iwue Opskrift på Othellolagkage: En lækker og klassisk dessert med en twist

En af vores foretrukne versioner af othellolagkage er af Mette Blomsterberg, som er kendt for sine fantastiske kageopskrifter. Hendes opskrift på othellolagkage er både enkel og lækker, og den kræver ikke mange ingredienser. Vi har også fundet inspiration til andre varianter af othellolagkage på Instagram og Facebook, hvor vi har set billeder af kager med alt fra chokolade til bær som fyld.

Læs også:  Opskrift på marinade til koteletter: Sådan laver du den perfekte marinade til saftige koteletter

Hvis du er på udkig efter en nem og lækker kageopskrift, så er othellolagkage et godt valg. Vi vil guide dig gennem ingredienser, kogetid, stegetid og give dig tips til, hvordan du kan gøre din othellolagkage endnu mere lækker. Sådan gør du: følg vores opskrift og se vores video for at lære at bage den perfekte othellolagkage. Del også gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Ingredienser og forberedelse

v2 3292a crlo4 Opskrift på Othellolagkage: En lækker og klassisk dessert med en twist

Ingredienser

Til denne hjemmelavede Othellolagkage skal du bruge følgende ingredienser:

 • 3 lagkagebunde
 • 200 g sukker
 • 200 g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 4 æg
 • 1 dl mælk
 • 100 g smør
 • 1 vaniljestang
 • 200 g hindbærmarmelade
 • 1 dl vand
 • 1 spsk glukosesirup
 • 5 pasteuriserede æggeblommer
 • 200 g mørk chokolade
 • 500 ml piskefløde
 • Friske hindbær og marcipanbånd til pynt

Forberedelse

For at lave denne lækre Othellolagkage skal du følge disse trin:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Pisk sukker og æg sammen i en skål, indtil det er luftigt.
 3. Smelt smørret og tilsæt det til æggemassen sammen med mælken.
 4. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljekornene fra vaniljestangen og rør det sammen.
 5. Fordel dejen i tre kageforme beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
 6. Lad kagebundene køle af på en bagerist.
 7. Smelt hindbærmarmeladen i en gryde og tilsæt vand og glukosesirup. Lad det simre i ca. 5 minutter.
 8. Pisk æggeblommerne i en skål og tilsæt den varme hindbærmarmelade lidt ad gangen under konstant piskning.
 9. Smelt chokoladen i vandbad og lad den køle af.
 10. Pisk fløden til flødeskum.
 11. Saml kagen ved at lægge lagkagebundene sammen med hindbærmassen og flødeskum imellem.
 12. Smør chokoladeglasur på toppen af kagen og pynt med friske hindbær og marcipanbånd.
Læs også:  Nem aftensmad: Hurtige og lækre opskrifter for travle hverdage

Tips: For at gøre kagen ekstra festlig kan du også tilføje makroner og stjernetyl på toppen af kagen. Kagen kan også laves med andre bær, hvis hindbær ikke er din favorit. Husk at opbevare kagen i køleskabet indtil servering.

Sådan gør du: Følg opskriften trin for trin og du vil ende op med en lækker Othellolagkage, der vil imponere dine gæster.

Kommentarer: Del din mening om opskriften i kommentarfeltet nedenfor. Har du nogle gode tips eller tricks til at lave den perfekte Othellolagkage? Del dem gerne med os!

Fremgangsmåde og præsentation

v2 3292g 7zwbe Opskrift på Othellolagkage: En lækker og klassisk dessert med en twist

Fremgangsmåde

Her er vores hjemmelavede opskrift på en lækker Othellolagkage, som er perfekt til fødselsdage eller andre festlige begivenheder. Ingredienserne er nemme at finde i dit lokale supermarked, og det tager ikke lang tid at tilberede kagen.

For at lave bundene skal du først piske æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og en smule salt og pisk det hele sammen. Hæld dejen i to forme og bag bundene i ovnen i ca. 20 minutter.

Mens bundene bager, kan du lave chokoladeganachen ved at smelte chokolade og fløde sammen i en gryde. Lad det køle af og pisk det derefter til en luftig konsistens.

Når bundene er færdige, skal de skæres ud i mindre stykker, som du kan lægge lagvis med chokoladeganache imellem. Til sidst kan du pynte kagen med flødeskum, bær og et marcipanbånd.

Præsentation

Den færdige Othellolagkage ser imponerende ud med dens lag af chokolade og marcipan. Vi anbefaler at servere kagen i tynde skiver, så den kan nydes i mindre bidder.

For at gøre kagen ekstra festlig kan du pynte den med friske hindbær eller andre bær, som giver en frisk smag til den søde kage. Du kan også tilføje en vaniljecreme, som vil give kagen en ekstra dimension af smag.

Læs også:  Opskrift på Rosenbrød - En nem og lækker opskrift på hjemmebagte boller

Hvis du vil se en video af, hvordan kagen laves, kan du finde masser af inspiration på nettet. Vi håber, at vores opskrift og tips har givet dig lyst til at prøve at lave din egen Othellolagkage. Del gerne din mening og kommentarer med os, hvis du har prøvet opskriften af!

Scroll to Top