Opskrift på pandekager med kærnemælk: Nem og lækker måde at starte dagen på

laura madsen Opskrift på pandekager med kærnemælk: Nem og lækker måde at starte dagen på
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Opskrift på pandekager med kærnemælk

v2 32sjd zgnrd Opskrift på pandekager med kærnemælk: Nem og lækker måde at starte dagen på

Vi har fundet vores favoritopskrift på pandekager med kærnemælk, som vi gerne vil dele med jer. Kærnemælk i pandekager giver en skøn syrlig smag og gør dem mere luftige. Hvis du ikke har brugt kærnemælk i din pandekagedej før, så er det helt sikkert værd at prøve.

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • Smør til stegning

Sådan gør du:

  1. Pisk æggene sammen i en skål.
  2. Tilsæt kærnemælken og pisk det godt sammen.
  3. Tilsæt mel, sukker, bagepulver, natron og salt og pisk det godt sammen, indtil du har en ensartet dej.
  4. Varm en pande op ved medium varme og smelt en lille smule smør på panden.
  5. Hæld en lille klat dej på panden og lad den stege i ca. 2 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun.
  6. Gentag med resten af dejen.

Tips:

  • Hvis du vil have dine pandekager mere luftige, kan du lade dejen hvile i 10-15 minutter, inden du begynder at stege pandekagerne.
  • Server pandekagerne med dit yndlingsfyld, f.eks. sirup, bær eller nutella.

Vi håber, at I vil prøve vores favoritopskrift på pandekager med kærnemælk og dele jeres mening i kommentarerne. Se gerne vores video eller billeder af pandekagerne, og lad os vide, hvordan det gik for jer.

Grundlæggende Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 32sjh vjo68 Opskrift på pandekager med kærnemælk: Nem og lækker måde at starte dagen på

Når det kommer til at lave pandekager med kærnemælk, er der nogle grundlæggende ingredienser, som man skal have ved hånden. Disse ingredienser er hvedemel, æg, sukker, mælk, smør, kærnemælk, og salt.

For at lave pandekagedejen skal man først blande hvedemel, sukker og salt i en skål. Derefter tilsættes æggene, og det hele piskes sammen med en håndmixer. Så tilsættes mælk og kærnemælk, og blandingen piskes igen, indtil dejen er glat og uden klumper.

Når dejen er færdig, skal den hvile i ca. 10 minutter, så den kan sætte sig. Imens kan man varme panden op på middel varme og tilsætte lidt smør eller olie. Når panden er varm, kan man begynde at stege pandekagerne.

Tips og Tricks

  • For at undgå klumper i dejen, kan man først blande mel og sukker sammen, inden man tilsætter æggene.
  • Hvis dejen er for tyk, kan man tilsætte lidt vand eller mere mælk, indtil man opnår den ønskede konsistens.
  • Hvis man vil have pandekagerne til at være mere næringsrige, kan man tilføje lidt havregryn eller hakkede nødder til dejen.
  • For at opnå en jævn og fin overflade på pandekagerne, kan man bruge en pandekagespreder eller en ske til at fordele dejen på panden.

Opskriften på pandekager med kærnemælk er en nem og favorit opskrift, som vi altid vender tilbage til. Det er en klassisk ret med oprindelse i Danmark, og den kan varieres på mange forskellige måder. Vi håber, at denne opskrift og disse tips kan hjælpe dig med at lave de perfekte kærnemælkspandekager.

Scroll to Top