Opskrift på plesner: Sådan laver du de lækre småkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle vores favoritopskrifter, som vi vender tilbage til igen og igen. En af vores personlige favoritter er opskriften på plesner. Disse lækre småkager er en klassisk dansk delikatesse, og de er nemme at lave med få ingredienser.

v2 334p5 Opskrift på plesner: Sådan laver du de lækre småkager

For at lave plesner skal du kun bruge fire ingredienser: smør, sukker, mel og bagepulver. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst en time, før den kan formes og bages i ovnen. Kogetiden er kort, og stegetiden er kun omkring 10 minutter.

Hvis du er på udkig efter inspiration til nemme og lækre kager, så er opskriften på plesner et godt sted at starte. Der er også masser af muligheder for at tilføje din egen twist til opskriften ved at eksperimentere med forskellige smagsvarianter eller pynt. Del dine egne tips og tricks i kommentarerne, og fortæl os, hvad du synes om vores version af opskriften på plesner.

Læs også:  Opskrift på hel and i ovn: Sådan tilbereder du den perfekte juleand

Grundlæggende Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 334p8 scsze Opskrift på plesner: Sådan laver du de lækre småkager

Ingredienser

For at lave Plesner skal vi bruge nogle grundlæggende ingredienser. Disse inkluderer mel, æg, øl, sukker, hvedemel, smør, chokolade, vanilje, melis, ost, tranebær, vaniljesukker, kardemomme og stødt kardemomme. Det er vigtigt at bruge friske ingredienser af høj kvalitet for at opnå den bedste smag.

Fremgangsmåde

For at lave Plesner skal du først blande mel, sukker og kardemomme i en skål. Tilsæt derefter smør og æg, og rør det godt sammen. Tilsæt øl lidt efter lidt, indtil dejen er glat og ensartet. Lad dejen hvile i 30 minutter.

Form dejen til små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag Plesnerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Tips og Variationer

For at give dine Plesner et ekstra twist kan du tilføje fyld som chokolade, tranebær eller ost. Du kan også tilføje vaniljesukker eller stødt kardemomme for at give dem en ekstra smag. Hvis du vil gøre dem mere sprøde, kan du prøve at bage dem i en airfryer i stedet for i ovnen.

Vi håber, at du vil nyde at lave disse Plesner, og at vores grundlæggende opskrift vil være en god guide for dig. Del gerne dine egne tips og variationer i kommentarerne, så vi kan lære af hinanden og få inspiration til nye opskrifter!

Scroll to Top