Opskrift på porretærte med skinke – nem og lækker!

laura madsen Opskrift på porretærte med skinke - nem og lækker!
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Vi har en lækker opskrift på porretærte med skinke, som vi gerne vil dele med jer. Denne tærte er perfekt til en let frokost eller aftensmad og er fyldt med smagfulde ingredienser. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 341x8 cyb32 Opskrift på porretærte med skinke - nem og lækker!

For at lave denne porretærte med skinke, skal du bruge porrer, skinke og en tærtedej. Tærteopskrifter er altid populære, og denne porretærte er ingen undtagelse. Vi har valgt at bruge færdig tærtedej, da det gør processen hurtigere og lettere. I denne opskrift vil vi også give tips til at gøre din tærte endnu mere lækker. Vi er sikre på, at denne opskrift bliver en favorit i dit køkken.

Sådan gør du: Start med at lave tærtedejen og læg den i en tærteform. Forbered derefter fyldet med porrer og skinke, og hæld det i tærtebunden. Bag tærten i ovnen i den rigtige tid, og du får en lækker porretærte med skinke. Vi har også tilføjet en video og billeder af processen, så du kan følge med og se resultatet. Del gerne dine tanker og kommentarer om opskriften nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 341xc d5q0f Opskrift på porretærte med skinke - nem og lækker!

Forberedelse

Først skal vi forberede ingredienserne til vores porretærte med skinke. Vi starter med at forvarme ovnen til 200 grader varmluft. Derefter tager vi en stor skål og blander 200 g hvedemel, 1/2 tsk salt og 1/4 tsk friskkværnet peber sammen. Vi tilsætter 100 g smør i små tern og gnider det ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer. Derefter tilsætter vi 1 æg og 2 spsk koldt vand og samler dejen til en kugle. Vi pakker den ind i plastfolie og lægger den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Mens dejen hviler i køleskabet, hakker vi 1 stort porre i små stykker og skærer 100 g skinke i tern. Vi tager en stor pande og steger bacontern, indtil de er sprøde. Derefter tager vi baconen op af panden og steger porren i det fedt, der er tilbage, indtil den er blød. Vi tilsætter skinke og steger det i et minut. Vi tager panden af varmen og lader fyldet køle af.

Tilberedning

Nu er vi klar til at samle vores porretærte. Vi tager dejen ud af køleskabet og ruller den ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 3 mm tyk. Vi lægger dejen i en tærteform og prikker bunden med en gaffel. Vi hælder fyldet i tærteformen og fordeler det jævnt.

Vi pisker 3 æg og 1 1/2 dl mælk sammen i en skål og tilsætter 1 tsk muskatnød, 1/2 tsk timian, 1/2 tsk salt og 1/4 tsk friskkværnet peber. Vi hælder æggemassen over fyldet i tærteformen og drysser 50 g revet ost på toppen.

Vi sætter tærten i ovnen og bager den i ca. 30 minutter, indtil den er gylden og fast. Vi tager den ud af ovnen og lader den køle af i 5-10 minutter, før vi skærer den ud.

Servering

Porretærten med skinke kan serveres varm eller kold og er perfekt som aftensmad, frokost eller i madpakken. Vi anbefaler at servere den med en sprød salat og evt. en klat cremefraiche på toppen. Resten af tærten kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage og smager stadig godt som en let frokost eller forret.

Vi håber, at vores opskrift på porretærte med skinke har givet dig inspiration og lyst til at prøve denne klassiker. Del gerne dine egne tips og favorit-tilbehør i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top