Sidst opdateret: 21 oktober, 2024
Opskrift på rødkål til and: Sådan laver vi den bedste hjemmelavede rødkål til julemiddagen
Julen er en tid med varme, hygge og lækker mad. Når det gælder julemiddagen, er rødkål en vigtig del af måltidet. Derfor har vi samlet vores bedste opskrift på hjemmelavet rødkål, som vil give din julemiddag et ekstra løft.
Vores rødkål er lavet med få og let tilgængelige ingredienser. Rødkålen er fra Danmark, og vi bruger kun de bedste kålhoveder til opskriften. Kogetiden er cirka 45 minutter, og stegetiden er omkring 10 minutter. Vi har også samlet nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften efter din egen smag.
Forberedelse og Ingredienser
Ingredienser
Til vores lækre rødkål til and, har vi brug for følgende ingredienser:
- 1 stort rødkålshoved
- 2 store æbler
- 1 dl ribssaft
- 1 dl rødvinseddike
- 2 dl vand
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. kanel
- 3 nelliker
- 2 spsk. rørsukker
- 2 spsk. andefedt eller smør
Forberedelse
Først skal rødkålen snittes i fine strimler, og æblerne skæres i tern. Derefter smeltes andefedtet eller smørret i en stor gryde, og rødkål og æbler tilsættes.
Herefter tilsættes ribssaft, rødvinseddike, vand, salt, peber, kanel, nelliker og rørsukker. Det hele blandes godt sammen, og gryden sættes på komfuret.
Rødkålen skal nu koge i ca. 30 minutter under låg, og derefter skal låget tages af, så rødkålen kan simre yderligere i ca. 30 minutter, indtil den er mørt.
Når rødkålen er færdig, kan den serveres med andesteg, flæskesteg og brunede kartofler. Den kan også fryses ned og er fryseegnet i op til 3 måneder, hvis den opbevares i et patentglas tilsat lidt atamon.
Et tip er at tilføje lidt hyldebærsaft eller æblecidereddike for at give rødkålen ekstra smag. Vi kan også lave en variation af rødkålssalat ved at tilsætte lidt rødkål til en grøn salat.
Sådan gør du: Snit rødkålen og skær æblerne i tern. Smelt andefedtet eller smørret i en stor gryde, og tilsæt rødkål og æbler. Tilsæt ribssaft, rødvinseddike, vand, salt, peber, kanel, nelliker og rørsukker. Lad det koge under låg i 30 minutter og simre derefter i yderligere 30 minutter uden låg. Server med andesteg, flæskesteg og brunede kartofler.