Opskrift på rosenkålsgratin – Lækker og nem at lave

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle vores favoritretter, og for mange er gratin en af dem. Rosenkål er en grøntsag, der er blevet mere populær i de seneste år, og den er også en fantastisk ingrediens i en gratin. Opskrift på rosenkålsgratin er en lækker og varm ret, der kan serveres som en hovedret eller som en side til en større middag.

v2 340h0 3zwuu Opskrift på rosenkålsgratin - Lækker og nem at lave

Ingredienserne til denne rosenkålsgratin er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge rosenkål, fløde, revet ost, hvidløg, muskatnød, salt og peber. Kogetiden for rosenkålene er kort, og stegetiden i ovnen er heller ikke lang, så denne ret kan laves på under en time. Vi har også inkluderet en video og billeder for at hjælpe dig med at visualisere processen.

Læs også:  Opskrift på suppe: Nem og lækker måde at varme sig på

Hvis du er på udkig efter tips til at gøre denne opskrift endnu bedre, så kan du tilføje bacon eller pølse til retten. Oprindelseslandet for rosenkål er Belgien, men de dyrkes nu i mange dele af verden. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift og eventuelle kommentarer, du måtte have. Sådan gør du: følg vores nemme trin-for-trin guide og nyd en lækker rosenkålsgratin i aften.

Forberedelse og ingredienser

v2 340h4 ne41l Opskrift på rosenkålsgratin - Lækker og nem at lave

Forberedelse af rosenkål

Før vi går i gang med at lave den lækre rosenkålsgratin, er der nogle ting, der skal forberedes. Vi starter med rosenkålene. De skal renses og evt. skæres i mindre stykker, så de er klar til at blive kogt. Vi anbefaler at koge rosenkålene i 5-7 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid.

Ingredienser til rosenkålsgratin

Her er de ingredienser, du skal bruge til at lave den lækre rosenkålsgratin:

Ingredienser Mængde
Rosenkål 500 g
Salt Efter smag
Peber Efter smag
Æg 2 stk.
Vand 1 dl
Smør 50 g
Bacon 100 g
Fløde 2 dl
Brød 100 g
Rasp 50 g
Sauce 2 spsk.
Parmesan 50 g
Sennep 1 tsk.
Muskatnød Efter smag
Æggehvider 2 stk.
Æggeblommer 2 stk.
Løg 1 stk.
Hvedemel 2 spsk.
Emmentaler 50 g
Blåskimmelost 50 g
Friskkværnet peber Efter smag

Når du har alle ingredienserne klar, kan du gå i gang med at lave rosenkålsgratinen. Vi anbefaler at følge opskriften nøje og ikke springe nogle trin over, så du får det bedste resultat.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre opskrift på rosenkålsgratin. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du mere end velkommen til at dele din mening med os.

Læs også:  Opskrift på kyllingelår i ovn - Sådan laver du saftige og sprøde kyllingelår i ovnen

Tilberedning og servering

v2 340h9 bq5is Opskrift på rosenkålsgratin - Lækker og nem at lave

Tilberedning i ovn

For at lave en lækker rosenkålsgratin skal du bruge en ovnfast fad og en gryde til at koge rosenkål og blomkål. Først skal du varme ovnen op til 200 grader. Mens ovnen varmer op, skal du skære rosenkål og blomkål i små stykker og koge dem i en gryde i ca. 5 minutter. Når grønsagerne er færdige, skal du hælde dem i et ildfast fad og tilsætte en blanding af piskefløde og revet ost. Drys med lidt timian og sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil gratinen er gylden og sprød.

Servering og tilbehør

Rosenkålsgratin er en lækker og nem ret, der kan serveres som en hovedret til aftensmad eller som en del af en større menu til en festlig lejlighed. Du kan servere gratinen med en frisk salat og et lækkert tilbehør som f.eks. grillede grønsager eller en saftig bøf. Hvis du vil gøre retten ekstra festlig, kan du drysse lidt hakket vildt kød eller bacon på toppen af gratinen inden servering.

Tips til at tilberede den perfekte rosenkålsgratin:

  • Tøm køleskabet for grønsager og brug dem i gratinen for at undgå madspild.
  • Brug en opskrift som udgangspunkt, men tilpas den efter din smag og præferencer.
  • Vær opmærksom på kogetid og stegetid for at undgå at gratinen bliver for tør eller brændt.
  • Prøv at eksperimentere med forskellige typer af ost for at finde din favorit kombination.
  • Husk at tage billeder eller lave en video af din ret og del din mening og kommentarer med andre madentusiaster.
Scroll to Top