Opskrift på salat med røget mørbrad: En lækker og nem måde at få mere grønt på tallerkenen

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en fantastisk opskrift på en lækker salat med røget mørbrad, som vi gerne vil dele med jer. Denne salat er perfekt til en let frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Ingredienserne er nemme at finde, og tilberedningen tager ikke lang tid.

v2 32wsh 97a7w Opskrift på salat med røget mørbrad: En lækker og nem måde at få mere grønt på tallerkenen

Til denne salat skal du bruge røget mørbrad, som er en populær ingrediens i mange danske retter. Oprindelseslandet for denne ingrediens er Danmark, og den er kendt for sin gode smag og høje kvalitet. Udover mørbraden skal du bruge forskellige grøntsager og en lækker dressing, som vi vil vise dig hvordan du laver.

Vi har også et par tips til at gøre denne salat endnu mere lækker. Du kan tilføje friske krydderurter eller sprøde croutoner for ekstra smag og tekstur. Vi vil også dele en video og nogle billeder, så du kan se, hvordan salaten skal se ud, når den er færdiglavet. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening og kommentarer. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på brød med grahamsmel: Sådan bager du et sundt og lækkert brød

Opskrift på salat med røget mørbrad

v2 32wsk 13ftt Opskrift på salat med røget mørbrad: En lækker og nem måde at få mere grønt på tallerkenen

Ingredienser

Til denne salat med røget mørbrad skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200 g røget mørbrad i tynde skiver
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 2 pærer
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og kværnet peber

Tilberedning

  1. Skyl hjertesalaten og bræk bladene fra hinanden. Skyl agurken og skær den i skiver. Skær pærerne i tern.
  2. Rist valnøddekernerne på en tør pande i et par minutter, indtil de er let gyldne og sprøde.
  3. Bland olivenolie, hvid balsamicoeddike, dijonsennep og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber.
  4. Steg de tynde skiver røget mørbrad på en pande med lidt smør i et par minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  5. Anret hjertesalat, agurk og pærer på et fad. Dryp dressingen over salaten og top med de varme skiver røget mørbrad og de ristede valnøddekerner.
  6. Servér salaten med godt brød og pålæg eller som en lækker frokostsalat.

Vi synes, at denne salat med røget mørbrad er en favorit her hos os. Den er nem at lave og smager fantastisk. Hvis du vil have lidt ekstra smag, kan du tilføje lidt rucola eller brøndkarse til salaten.

Har du nogle tips eller kommentarer til opskriften? Del din mening med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top