Opskrift på Spaghetti Carbon: En klassisk italiensk ret med bacon og ost

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på spaghetti carbonara

v2 324z4 nwlnt Opskrift på Spaghetti Carbon: En klassisk italiensk ret med bacon og ost

Vi elsker italiensk mad, og en af vores favoritter er spaghetti carbonara. Denne klassiske ret er cremet og velsmagende, og den er også nem at lave. Her deler vi vores opskrift på spaghetti carbonara, så du kan lave den derhjemme.

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 150 g pancetta eller bacon i tern
  • 3 æggeblommer
  • 100 g revet parmesan eller pecorino ost
  • 1 dl madlavningsfløde (kan undlades for en lettere version)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl kogevand fra pastaen

Kogetid: 10-12 minutter
Stegetid: 10 minutter

Sådan gør du:

  1. Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, indtil den er al dente.
  2. Imens pastaen koger, steg pancetta eller bacon i en gryde, indtil det er sprødt.
  3. Pisk æggeblommer, ost og fløde sammen i en skål. Tilsæt lidt salt og peber.
  4. Gem en kop af kogevandet fra pastaen, og dræn derefter resten af vandet fra.
  5. Tilsæt spaghetti til gryden med pancetta eller bacon, og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt æggeblandingen til gryden, og rør hurtigt rundt, så det bliver jævnt fordelt. Tilsæt lidt af kogevandet, indtil saucen får den ønskede konsistens.
  7. Server straks med lidt ekstra ost og friskkværnet peber.
Læs også:  Opskrift på marengsbund: Sådan laver du den perfekte marengsbund til din dessert

Tips:

  • Brug guanciale i stedet for pancetta eller bacon for en mere autentisk smag.
  • Undlad fløden for en lettere version af retten.
  • Tilsæt en skefuld rom til æggeblandingen for ekstra smag.
  • Pynt med lidt hakket persille eller grønt efter smag.

Oprindelsesland: Italien
Næringsindhold: ca. 600 kcal pr. portion
Video: Se vores videoopskrift på spaghetti carbonara på vores blog.
Billeder: Se billeder af retten på vores blog.
Din mening: Har du prøvet vores opskrift på spaghetti carbonara? Del gerne din mening og eventuelle kommentarer nedenfor.

Forberedelse og Ingredienser

v2 324za Opskrift på Spaghetti Carbon: En klassisk italiensk ret med bacon og ost

Ingredienser

Når vi laver spaghetti carbonara, har vi brug for følgende ingredienser til 4 personer:

Ingredienser Mængde
Spaghetti 400g
Bacon eller pancetta 150g
Æggeblommer 4 stk.
Fløde 200ml
Parmesanost 50g
Pecorino Romano ost 50g
Sort peber Efter smag
Salt Efter smag

Forberedelse

For at lave spaghetti carbonara skal vi først koge spaghetti i rigeligt vand med lidt salt i ca. 8-10 minutter, indtil det er al dente. Vi skal gemme 1 kop af kogevandet til senere.

I mellemtiden skal vi skære bacon eller pancetta i små tern og stege det på en pande i cirka 5 minutter, indtil det er sprødt. Vi skal tage baconet op af panden og lægge det til side.

I en skål skal vi piske æggeblommerne sammen med fløden og en smule sort peber. Vi skal også rive parmesan og pecorino ost og blande det i æggemassen.

Når spaghettien er færdigkogt, skal vi dræne vandet og tilsætte den til panden med baconet. Vi skal sætte panden på lav varme, tilsætte æggemassen og røre godt rundt, indtil saucen bliver cremet og klæber til spaghetti.

Læs også:  Opskrift på lækre flødekartofler med ost

Hvis saucen er for tyk, kan vi tilsætte lidt af det gemte kogevand og røre godt rundt.

Til sidst kan vi drysse lidt hakket persille og ekstra sort peber på toppen af spaghetti carbonara, inden vi serverer det med en god kvalitet parmesan eller pecorino romano ost.

Vi håber, du nyder denne opskrift på spaghetti carbonara og vil dele din mening og kommentarer med os.

Tilberedning og Servering

v2 324zg 6sicf Opskrift på Spaghetti Carbon: En klassisk italiensk ret med bacon og ost

Tilberedning

Opskriften på spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, der er kendt for sin cremede konsistens og rige smag. Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser: spaghetti, bacon, fløde, parmesan eller pecorino ost, friskkværnet peber og æggeblommer.

Start med at koge spaghetti i rigeligt saltet vand i 8-10 minutter, eller indtil den er al dente. Tag en pande og steg baconskiverne, indtil de er sprøde. Hæld fløden over baconet og kog det op. Tilsæt parmesan eller pecorino ost og rør godt rundt, indtil osten er smeltet. Tilsæt æggeblommerne og rør igen, indtil saucen er blevet cremet.

Når spaghetti er færdigkogt, skal du tage en kop kogevand fra og hælde det over i saucen. Rør rundt, indtil saucen har den ønskede konsistens.

Scroll to Top