Opskrift på Stegt Rullepølse med Sprødt Skind og Løg

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker alle en god rullepølse, og hjemmelavet rullepølse er en af vores favoritter. Der er noget særligt ved at lave sin egen rullepølse, og det er også en sjov og spændende proces. Her vil vi give dig vores opskrift på stegt rullepølse, som du kan prøve derhjemme.

v2 33lm4 q0o1d Opskrift på Stegt Rullepølse med Sprødt Skind og Løg

Ingredienserne til vores hjemmelavede rullepølse er simple og nemme at finde i dit lokale supermarked. Du vil have brug for svinekød, salt, peber, muskatnød og et par andre ingredienser. Kogetiden og stegetiden er også vigtige faktorer, når du laver rullepølse, og vi vil give dig vores bedste tips til at opnå den perfekte rullepølse. Vi vil også diskutere oprindelseslandet for rullepølse og dens historie.

Læs også:  Opskrift på læbepomade med bivoks: Sådan laver du din egen naturlige læbepomade

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide til at lave din egen hjemmelavede rullepølse. Vi vil også inkludere en video og billeder for at hjælpe dig med at visualisere processen. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening og kommentarer.

Forberedelse og ingredienser

v2 33lm8 Opskrift på Stegt Rullepølse med Sprødt Skind og Løg

Forberedelse af svineslaget

Før vi begynder at tilberede vores stegte rullepølse, skal vi forberede svineslaget. Det er vigtigt at puds svineslaget for løst fedt, og skær nogle små ridser i kødet, så det kan suge smag fra krydderierne.

Ingredienser

For at lave vores stegte rullepølse skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Svineslag 1,5 kg
Salt 20 g
Peber 5 g
Allehånde 5 g
Vand 2 dl
Øl 2 dl
Løg 2 stk
Fedt 50 g
Sukker 10 g
Laurbærblade 2 stk
Hvid peber 5 g
Timian 1 kvist
Persille 1 bundt
Skalotteløg 2 stk
Sennep 1 spsk
Muskatnød 1 knsp

Sådan gør du

  1. Bland salt, peber og allehånde sammen i en skål.

  2. Gnid krydderiblandingen godt ind i svineslaget og lad det trække i køleskabet i mindst 12 timer.

  3. Tag svineslaget ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur i en time.

  4. Opvarm en rullepølsepresse og læg svineslaget i pressen.

  5. Tilsæt vand og øl til pressen, og pres rullepølsen.

  6. Steg rullepølsen i en gryde sammen med løg, fedt og sukker, indtil den er brunet på alle sider.

  7. Tilsæt laurbærblade, hvid peber, timian og persille, og lad det simre i 1 time.

  8. Skær rullepølsen i skiver og server den med skalotteløg, urter, sennep og muskatnød.

Tips

For at få den bedste smag ud af din stegte rullepølse, kan du tilføje ekstra krydderier eller justere mængden af ingredienser efter din smag. Du kan også eksperimentere med forskellige tilberedningsmetoder, såsom at grille eller ovnbage din rullepølse.

Læs også:  Opskrift på svinemørbrad i fad - nem og lækker måde at tilberede svinemørbrad på

Kommentarer

Har du nogle gode tips eller erfaringer med at lave stegt rullepølse? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor, og lad os høre din mening!

Tilberedning og Servering

v2 33lmf w094j Opskrift på Stegt Rullepølse med Sprødt Skind og Løg

Tilberedning

For at lave hjemmelavet stegt rullepølse, skal du bruge følgende ingredienser: slagterens rullepølse, bomuldssnor, grov peber, krydderblandingen, fiber, protein, kulhydrat, sky, saltlage, gelatinepulver og løgringe.

Først skal du køle rullepølsen i køleskabet i 3 timer. Derefter skal du tage den ud og binde den fast med kødsnoren. Rids rullepølsen med en skarp kniv og gnid den ind i grov peber og krydderblandingen.

Herefter skal du presse rullepølsen i en rullepølsepresse og binde den stramt med bomuldssnor. Køl rullepølsen i køleskabet i yderligere 3 timer.

Derefter skal du simre rullepølsen i en gryde med løgringe og saltlage i 1-2 timer, indtil den er mør. Tag rullepølsen op og lad den køle af i lagen.

Servering

Når rullepølsen er kølet af, skal du tage den ud af lagen og skære den i skiver på et skærebræt. Server rullepølsen på en tallerken med smør og karse.

En favorit måde at servere rullepølsen på er med rugbrød og sennep. Du kan også lave en video eller tage billeder af din tilberedning og servering, og dele din mening og kommentarer om opskriften.

Tips: Hvis du vil have en mere fast rullepølse, kan du tilsætte gelatinepulver til skyen under kogningen. Du kan også bage rullepølsen i en rugbrødsform i ovnen i 30-40 minutter for at give den en sprød skorpe. Oprindelseslandet for rullepølsen kan variere alt efter, hvor du køber den – du kan finde den i supermarkedet eller hos din lokale slagter.

Scroll to Top