Opskrift på syltet agurkesalat: Nem og lækker tilbehør til enhver ret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på syltet agurkesalat

v2 336q8 sp2vs Opskrift på syltet agurkesalat: Nem og lækker tilbehør til enhver ret

Vi elsker at eksperimentere i køkkenet og prøve nye opskrifter af. Derfor vil vi i dag dele vores opskrift på syltet agurkesalat, som er en klassisk og nem opskrift på en dansk ret. Denne hjemmelavede agurkesalat er perfekt som tilbehør til både kødretter og som en frisk salat på en varm sommerdag.

Ingredienser
Til denne opskrift på syltet agurkesalat skal du bruge følgende ingredienser:

 • 2-3 agurker
 • 1 løg
 • 2 dl eddike
 • 1 dl sukker
 • 1 tsk. salt
 • Peber

Sådan gør du
Start med at skære agurkerne og løget i tynde skiver. Bland eddike, sukker, salt og peber i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt derefter agurker og løg og lad det trække i mindst en time, gerne længere. Jo længere det trækker, jo mere smag får agurkesalaten.

Læs også:  Opskrift på mikroovns kage: Hurtig og nem måde at tilberede en lækker kage på

Tips og tricks
Hvis du vil have en mere gammeldags agurkesalat, kan du tilsætte lidt dild til marinaden. Du kan også tilføje andre krydderier efter smag og behag. Denne opskrift er vores favorit, men det er altid sjovt at eksperimentere og tilpasse opskrifter til ens egen smag.

Vi håber, at vores opskrift på syltet agurkesalat falder i din smag. Del gerne din mening og eventuelle tips i kommentarerne.

Ingredienser og Tilberedning

v2 336qc mtksb Opskrift på syltet agurkesalat: Nem og lækker tilbehør til enhver ret

Nødvendige Ingredienser

For at lave vores hjemmelavede opskrift på syltet agurkesalat skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 500 g agurker
 • 2 dl vand
 • 1 dl lagereddike
 • 1 dl hvidvinseddike
 • 150 g rørsukker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peberkorn
 • 2 laurbærblade
 • 4 nelliker
 • Friskkværnet peber
 • Dild
 • Persille

Til at opbevare vores syltede agurker, skal vi også bruge et patentglas eller sylteglas.

Trin for Trin Tilberedning

Her er vores trin for trin guide til at lave den perfekte syltede agurkesalat:

 1. Skyl agurkerne og skær dem i skiver.
 2. Bland vand, lagereddike, hvidvinseddike, rørsukker, salt, peberkorn, laurbærblade og nelliker i en gryde og bring det i kog.
 3. Tilsæt agurkerne og lad det hele simre i ca. 5 minutter.
 4. Tag gryden af varmen og lad det køle af i ca. 10 minutter.
 5. Hæld agurkerne og lagen over i et patentglas eller sylteglas.
 6. Tilsæt et par kviste dild og persille og friskkværnet peber.
 7. Luk glasset tæt og sæt det i køleskabet.
 8. Lad agurkerne trække i mindst 24 timer, gerne længere, før de serveres.

Tips: Jo længere agurkerne trækker i lagen, jo mere smag får de. De syltede agurker kan holde sig i køleskabet i op til en måned.

Vi håber, at vores opskrift på syltet agurkesalat vil blive en favorit i dit køkken. Del din mening og eventuelle kommentarer med os, og tag gerne billeder eller lav en video af din tilberedning. Oprindelseslandet for denne opskrift er ikke kendt, men den er nem at lave og smager fantastisk som tilbehør til mange retter.

Læs også:  Opskrift på chokolademousse: En nem og lækker dessert

Serveringsforslag

v2 336qi jw6mo Opskrift på syltet agurkesalat: Nem og lækker tilbehør til enhver ret

Vi har samlet nogle traditionelle og moderne serveringsforslag til vores opskrift på syltet agurkesalat, så du kan få inspiration til at bruge denne lækre tilbehør i forskellige retter.

Traditionelle Serveringsforslag

Hotdogs

Ingen hotdog er fuldendt uden en hjemmelavet agurkesalat. Prøv vores opskrift på syltede agurker i din hotdog med lidt syltede rødløg og chili på toppen. Det er en perfekt kombination af sødt og surt, der vil gøre din hotdog endnu mere lækker.

Kylling

Stegt kylling er en klassiker, der altid er populær. Prøv at servere vores syltede agurkesalat som tilbehør til din helstegt kylling eller grydestegt kylling. Det vil give en frisk smag og en god balance til den rige kyllingekød.

Frikadeller

Frikadeller er en anden dansk favorit, og vores syltede agurkesalat passer perfekt til dem. Prøv at servere frikadeller med brun sauce, kartofler og syltede agurker på toppen. Det er en klassisk dansk ret, der aldrig går af mode.

Moderne Twist

Hjemmelavet Hotdog

Hvis du vil prøve noget nyt, kan du prøve at lave en hjemmelavet hotdog med vores syltede agurkesalat. Brug en god pølse og lidt frisk dild på toppen for at give en moderne twist til den traditionelle hotdog.

Flæskesteg

Flæskesteg er en anden klassisk dansk ret, der også kan nydes med vores syltede agurkesalat. Prøv at servere flæskesteg med stjerneanis og syltede agurker på toppen for en spændende smagsoplevelse.

Vi håber, at vores serveringsforslag har givet dig nogle ideer til at bruge vores opskrift på syltet agurkesalat. Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet, og følg med i vores video og billeder for at se, hvordan du kan lave denne lækre tilbehør derhjemme.

Læs også:  Opskrift på Brownie: Lækker chokoladekage til enhver lejlighed
Scroll to Top