Opskrift på Tarte Tatin: En lækker fransk æbletærte med karameliserede æbler og sprød dej

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på tarte tatin

v2 331zp 08d6l Opskrift på Tarte Tatin: En lækker fransk æbletærte med karameliserede æbler og sprød dej

Er du på udkig efter en lækker dessert, der vil imponere dine gæster? Så er en tarte tatin måske lige noget for dig! Denne franske æbletærte er en klassiker fra Loire-dalen og er kendt for sin sprøde bund og bløde fyld af karameliserede æbler.

Ingredienserne til en tarte tatin er få, men det er vigtigt at have styr på kogetid og stegetid for at opnå det bedste resultat. Vi har eksperimenteret med forskellige opskrifter og fundet vores favorit, som vi vil dele med dig. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre processen lettere og mere vellykket. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på pirogger med kylling: En lækker og nem måde at servere kylling på

Forberedelse og Tilberedning

v2 331zr t2q92 Opskrift på Tarte Tatin: En lækker fransk æbletærte med karameliserede æbler og sprød dej

Forberedelse af ingredienserne

Før vi går i gang med at tilberede vores lækre tarte tatin, skal vi have forberedt vores ingredienser. Vi starter med at skrælle og skære vores æbler i både. Herefter smelter vi sukkeret på en pande og tilsætter smørret. Når smørret er smeltet, putter vi vores æblebåde i panden og steger dem i ca. 5 minutter.

Mens æblerne steger, kan vi forberede vores dej. Vi bruger en foodprocessor til at blande hvedemel, flormelis, salt og smør sammen. Herefter tilsætter vi æg og vaniljesukker og blander det godt sammen. Dejen skal nu hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tilberedning af tarte tatin

Nu er det tid til at tilberede vores tarte tatin. Vi tager vores stegepande med de karameliserede æbler og fordeler dem jævnt i panden. Herefter ruller vi vores dej ud og lægger den over æblerne. Dejen skal presses let ned langs kanterne af panden og prikkes med en gaffel.

Vi sætter nu panden i ovnen og bager tarte tatinen i ca. 25-30 minutter ved 180 grader varmluft. Når tarte tatinen er gylden og sprød, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i ca. 10 minutter.

Servering af tarte tatin

Nu er vores lækre tarte tatin klar til servering. Vi tager vores tallerken og lægger den over panden. Herefter vender vi panden på hovedet, så tarte tatinen kommer ud på tallerkenen med de karameliserede æbler øverst. Vi kan servere tarte tatinen med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche ved siden af.

Tips: Hvis du vil give din tarte tatin lidt ekstra smag, kan du tilføje kanel eller citronsaft til de karameliserede æbler. Du kan også prøve at lave en frangipane eller tilsætte lidt calvados for at give tarte tatinen en anderledes smag. Hvis du vil have ekstra sprødhed, kan du lægge et stykke bagepapir over dejen, inden du sætter panden i ovnen.

Læs også:  Opskrift på lækker marcipan konfekt: Sådan laver du det selv

Vi håber, at du vil nyde din tarte tatin og glæder os til at høre din mening og kommentarer.

Næringsindhold og Variationer

v2 331zx l71sc Opskrift på Tarte Tatin: En lækker fransk æbletærte med karameliserede æbler og sprød dej

Næringsindhold

Vi forstår vigtigheden af at have oplysninger om næringsindholdet i vores opskrift på tarte tatin. Derfor har vi sammensat en tabel med de vigtigste næringsstoffer og deres mængder pr. portion.

Næringsstof Mængde pr. portion
Kalorier 350
Kulhydrater 45 g
Protein 3 g
Fedt 18 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 150 mg

Variationer og Forslag

Vi elsker at eksperimentere med vores opskrifter, og tarte tatin er ingen undtagelse. Her er nogle forslag til variationer, som du kan prøve:

  • Skift æblerne ud med pærer eller ferskner for en frisk smag.
  • Tilsæt kanel eller ingefær til fyldet for en krydret smag.
  • Top med hakket mandler eller hasselnødder for en knasende tekstur.
  • Server med en kugle vaniljeis eller pisket flødeskum for en lækker dessert.

Hvis du har nogle forslag eller tips til vores opskrift på tarte tatin, er du velkommen til at dele din mening i kommentarerne nedenfor. Vi håber, du nyder vores tarte tatin opskrift og måske endda deler en video eller billeder af dit resultat!

Scroll to Top