Opskrift på Tinkas Nissehue: En nem guide til at lave din egen julehat

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har her en fantastisk opskrift på en strikket nissehue, som er perfekt til at sprede julehygge og varme i den kolde decembermåned. Opskriften er nem at følge og kræver kun lidt strikkeerfaring, så alle kan være med.

v2 330e7 g2qod Opskrift på Tinkas Nissehue: En nem guide til at lave din egen julehat

For at strikke denne nissehue skal du bruge garn i en passende størrelse og kvalitet, samt strikkepinde og rundpinde. Opskriften indeholder også en række forkortelser og teknikker, som vil blive forklaret trin-for-trin. Du vil også lære at strikke indtagninger og ribkant, så din nissehue får den perfekte pasform.

Vi har valgt at strikke nissehuen i en smuk rød farve, men du kan selvfølgelig vælge den farve, der passer bedst til dig. Opskriften er også justerbar, så du kan tilpasse størrelsen til både børn og voksne. Så find strikkepindene frem, og lad os komme i gang med at strikke en hyggelig og varm nissehue til jul.

Læs også:  Opskrift på sommerbluse i bomuld: En nem guide til at strikke din egen sommerbluse

Materialer og strikkefasthed

v2 330ea 65kzi Opskrift på Tinkas Nissehue: En nem guide til at lave din egen julehat

For at strikke Tinkas nissehue skal du bruge følgende materialer:

  • Garn: Vi anbefaler at bruge et blødt og varmt garn af god kvalitet, f.eks. uldgarn eller alpakka. Du kan også bruge en blanding af uld og akryl for at gøre huen mere holdbar og nemmere at vaske.
  • Strikkefasthed: Det er vigtigt at strikke prøver for at sikre, at din strikkefasthed passer til opskriften. Vi anbefaler at bruge en rundpind i størrelse 4 mm og strikke prøver på 10 x 10 cm. Hvis din strikkefasthed er for løs, skal du bruge en mindre pind, og hvis den er for stram, skal du bruge en større pind.
  • Pinde: Du skal bruge en rundpind i størrelse 4 mm og strømpepinde i samme størrelse.
  • Uld: Hvis du vil have en varm og holdbar hue, skal du vælge en uldkvalitet med en høj procentdel af uld. Hvis du vil have en mere let og åndbar hue, kan du vælge en blanding af uld og bomuld.
  • Garnforbrug: Det afhænger af størrelsen på huen og din strikkefasthed. Vi anbefaler at købe ca. 50-100 g garn afhængigt af størrelsen på huen.
  • Løbelængde: Det afhænger af garnet, du vælger. Tjek garnets etiket for at se løbelængden pr. 100 g.
  • Kvalitet: Vi anbefaler at bruge et blødt og varmt garn af god kvalitet, f.eks. uldgarn eller alpakka.
  • Tilbehør: Du skal bruge en stoppenål og en saks til at afslutte dit strikkeprojekt.

Husk at læse opskriften grundigt igennem, før du går i gang med at strikke. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid se en video eller billeder af processen for at få en bedre forståelse af teknikken. Vi håber, at du vil nyde at strikke Tinkas nissehue og dele din mening og kommentarer med os.

Læs også:  Gratis Opskrift på Grydelapper - Lær at Hækle dine Egne Grydelapper

Fremgangsmåde

v2 330eg sl1we Opskrift på Tinkas Nissehue: En nem guide til at lave din egen julehat

Start og indtagning

Før du begynder at strikke Tinkas nissehue, skal du sørge for at have følgende ingredienser klar: strikkepinde, strømpegarn, og en opskrift. Opskriften kan du finde online eller i en strikkebog.

Start med at slå 80 masker op på strømpepinde og strik 2 ret, 2 vrang (rib) i 10 omgange. Herefter skiftes til glatstrik og fortsæt med dette i 20 omgange.

Nu skal du begynde på indtagningerne. Strik 6 masker, tag en maske løs af, strik 2 masker sammen, strik til der er 8 masker tilbage på pinden, tag en maske løs af, strik 2 masker sammen, strik de sidste 6 masker. Gentag dette på hver anden omgang, indtil der er 16 masker tilbage på pinden.

Form og montering

Nu skal du forme nissehuen. Strik de 16 masker i 5 omgange, og tag derefter 2 masker løs af på hver omgang, indtil der kun er 4 masker tilbage. Træk tråden igennem de sidste 4 masker og hæft enderne.

For at give huen elastik, kan du folde ribkanten ned og sy den fast på indersiden af huen.

Til sidst skal du montere en kvast på spidsen af huen. Du kan købe en færdiglavet kvast eller lave en selv ved at binde en snor omkring en lille bunke garn og klippe enderne. Sy kvasten fast på spidsen af huen.

Nu er din Tinkas nissehue færdig! Vi håber, du har haft en let og sjov strikkeoplevelse. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor, og husk at tagge os, hvis du deler på sociale medier.

Scroll to Top