Opskrift på tvebakker: Sådan laver du dem selv derhjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på tvebakker

v2 33kn2 3qhpe Opskrift på tvebakker: Sådan laver du dem selv derhjemme

Vi har alle vores favorit snacks, men har du nogensinde prøvet at lave dine egne tvebakker? Disse sprøde småkager er en klassisk dansk snack og er perfekte til at dyppe i en kop varm kakao eller kaffe. Vi har den bedste opskrift på tvebakker, som er nem at følge og kræver kun få ingredienser.

Ingredienserne til opskriften er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge mel, sukker, smør, mælk og bagepulver. Kogetiden er kort, men tvebakkerne skal tørre i ovnen i cirka en time, så de bliver sprøde og lækre. Vi har også inkluderet nogle tips til at sikre, at dine tvebakker bliver så gode som muligt.

Læs også:  Opskrift på Rocky Road: Lækker og nem dessert med chokolade og nødder

Oprindelseslandet for tvebakker er faktisk Holland, men de er blevet en fast del af det danske køkken i mange år. Der er utallige måder at nyde tvebakker på, og de kan også bruges som en ingrediens i desserter eller som en topping på is. Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide og se vores video for at se, hvordan du laver dine egne tvebakker derhjemme. Vi vil også gerne høre din mening om opskriften og se dine billeder i kommentarerne.

Ingredienser og forberedelse

v2 33kn6 nhhe1 Opskrift på tvebakker: Sådan laver du dem selv derhjemme

Nødvendige ingredienser

Tvebakker er en lækker og sprød snack, som kan nydes med en kop te eller kaffe. For at lave tvebakker, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 500 g hvedemel
 • 125 g sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 æg
 • 125 g smør
 • 1 dl vand
 • 1 dl mælk
 • Margarine til smøring af bagepladerne
 • Mel til udrulning af dejen

Forberedelse af dejen

For at lave tvebakker, skal du først lave dejen. Følg disse trin for at lave dejen:

 1. Bland hvedemel, sukker og bagepulver i en skål.
 2. Tilsæt æggene og smørret, og ælt dejen godt sammen.
 3. Tilsæt vand og mælk, og ælt dejen igen, indtil den er glat og smidig.
 4. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

Herefter kan du gå videre til at forme og bage tvebakkerne.

Husk at smøre bagepladerne med margarine og drysse mel på bordet, når du ruller dejen ud. Du kan også tilføje kardemomme eller natron til dejen for at give den en ekstra smag.

Vi anbefaler at bage tvebakkerne ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af, inden du serverer dem.

Læs også:  Opskrift på roastbeef i stegegryde - Sådan laver du den perfekte roastbeef i ovnen

Har du nogle tips eller tricks til at lave de bedste tvebakker? Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Bageproces og servering

v2 33knb hsotj Opskrift på tvebakker: Sådan laver du dem selv derhjemme

Bageprocessen

Når vi bager tvebakker, starter vi med at forvarme ovnen til 180 grader. Vi ælter dejen og former den til små boller, som vi herefter flader ud på en bageplade med bagepapir. Vi stikker huller i dejen med en gaffel, så den ikke hæver for meget under bagningen. Herefter sætter vi pladen i ovnen og bager tvebakkerne i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Når tvebakkerne er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af på en rist. Herefter skærer vi dem i skiver med en skarp kniv og sætter dem tilbage på bagepladen. Vi sætter pladen i ovnen igen og lader tvebakkerne tørre ved 100 grader i ca. 30-40 minutter. Når de er færdige, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af, inden vi opbevarer dem i en kagedåse.

Servering og opbevaring

Tvebakker er en lækker snack, som kan serveres til enhver lejlighed. De kan nydes med en kop kaffe eller te, eller som en del af en lækker dessert. Tvebakker kan opbevares i en kagedåse i op til en uge, så længe de holdes tørre og lufttætte.

Nogle tips til at gøre dine tvebakker ekstra lækre er at tilføje lidt kanel eller vanilje til dejen, eller at drysse lidt sukker eller chokolade på toppen af tvebakkerne inden bagning. Tvebakker er en populær snack i Danmark og er også kendt i andre lande som “rusk” eller “beskuit”.

Læs også:  Opskrift på kyllingesuppe: En nem og lækker måde at varme sig på

Vi håber, at vores opskrift har givet dig inspiration til at prøve at bage dine egne tvebakker derhjemme. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top