Opskrift på verdens bedste æbleskiver: Sådan laver du dem selv

laura madsen Opskrift på verdens bedste æbleskiver: Sådan laver du dem selv
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 7 oktober, 2024

Opskrift på verdens bedste æbleskiver er noget, som enhver dansker kan sætte pris på. Hjemmelavede æbleskiver er en traditionel dansk julegodte, som vi alle elsker. Men hvad gør æbleskiverne til de bedste i verden? Det er netop det, vi vil undersøge i denne artikel.

v2 34mnp i8biu Opskrift på verdens bedste æbleskiver: Sådan laver du dem selv

Vi vil give dig en grundig opskrift på æbleskiver, der vil få vandet til at løbe i munden. Vi inkluderer ingredienser, kogetid og stegetid, så du kan lave perfekte æbleskiver hver gang. Vi giver også nogle tips til at gøre din æbleskive-oplevelse endnu bedre. Vi vil tale om, hvor æbleskiverne stammer fra, og dele vores yndlingsopskrift med dig. Til sidst giver vi en trin-for-trin guide til, hvordan du laver de bedste æbleskiver, med en video og billeder. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift, så del endelig dine tanker med os.

Ingredienser og køkkenudstyr

v2 34mns hn00c Opskrift på verdens bedste æbleskiver: Sådan laver du dem selv

Nødvendige ingredienser

Til at lave verdens bedste æbleskiver, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 50 g smeltet smør
  • 2 æbler, skrællet og skåret i små stykker
  • Smør eller olie til stegning

Man kan også tilsætte fyld som bær, chokolade, vanilje, æblestykker, marmelade, bacon, hindbær, æblemos, marcipan, pistacie, jordbærmarmelade eller kanel alt efter smag og behag.

Anbefalet køkkenudstyr

For at lave æbleskiverne anbefales det at have følgende køkkenudstyr:

  • Æbleskivepande eller støbejernspande
  • Træspyd eller strikkepind til at vende æbleskiverne
  • Dejfad eller skål til at røre dejen sammen i
  • Ske eller kop til at dosere dejen i panden

Det er også en god idé at have en video eller billeder af processen, så man kan følge med i, hvordan dejen skal se ud, og hvordan æbleskiverne skal formes og steges.

Kogetiden for æbleskiverne afhænger af størrelsen, men det tager typisk 2-3 minutter på hver side. Stegetiden kan variere alt efter panden og varmen.

Tips: For at undgå, at æbleskiverne brænder på, kan man smøre panden med lidt smør eller olie, inden man tilsætter dejen. Man kan også vende æbleskiverne med en strikkepind eller træspyd for at undgå, at dejen flyder ud af panden.

Æbleskivers oprindelse er i Danmark, og det er en af vores yndlings juletraditioner. Sådan gør du: Bland alle ingredienserne i en skål, indtil dejen er glat og uden klumper. Varm panden op over medium varme og tilsæt smør eller olie. Brug en ske eller kop til at hælde dejen i panden og tilsæt fyld efter behov. Vend æbleskiverne med en strikkepind eller træspyd, når de er gyldne på den ene side. Server æbleskiverne med flormelis og jordbærmarmelade, og nyd dem mens de er varme.

Din mening og kommentarer: Hvad er din yndlingsfyld til æbleskiverne? Del gerne dine tips og tricks til at lave perfekte æbleskiver i kommentarfeltet nedenfor.

Fremgangsmåde for tilberedning

v2 34mny 3emhs Opskrift på verdens bedste æbleskiver: Sådan laver du dem selv

Grundlæggende trin for æbleskiver

Til at lave verdens bedste æbleskiver skal du bruge følgende ingredienser: mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, æg, mælk og smør. Først skal du skille æggene og piske æggehviderne stive. Derefter tilsætter du sukker og æggeblommerne og pisker det hele sammen. Herefter tilsætter du mel, bagepulver og vaniljesukker og rører det godt sammen. Til sidst tilsætter du mælk og smeltet smør og rører det hele sammen til en jævn dej.

Nu er det tid til at varme panden op. Vi anbefaler at bruge en pande med runde fordybninger til æbleskiver. Smør panden med lidt smør og varm den op på middel varme. Herefter hælder du dejen i de runde fordybninger og steger æbleskiverne i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

Fyld og variationer

Æbleskiver er en klassisk juleopskrift, og derfor er det oplagt at fylde dem med æblestykker eller æblemos. Men du kan også eksperimentere med andre fyld og variationer. Prøv f.eks. at tilsætte bær, chokolade, vanilje, marmelade, bacon, pistacie eller jordbærmarmelade til dejen.

Hvis du vil gøre æbleskiverne ekstra luftige, kan du tilsætte lidt natron til dejen. Og hvis du vil have dem ekstra julede, kan du tilsætte lidt citronskal og servere dem med flormelis og gløgg.

En god idé er også at servere æbleskiverne som en dessert efter en lækker julefrokost eller som en aftensmad sammen med risengrød. Husk at pynte dem med lidt flormelis og evt. hindbær eller marcipan.

Sådan gør du: Følg vores grundopskrift på æbleskiver og eksperimenter med fyld og variationer. Kogetiden er ca. 2-3 minutter på hver side, og stegetiden afhænger af fyldet og størrelsen på æbleskiverne. Her er vores favorit fyld og variationer:

  • Klassiske æbleskiver med æblestykker og kanel
  • Gammeldags æbleskiver med æblemos og sukker
  • Luksus æbleskiver med hindbær og vanilje
  • Chokolade æbleskiver med chokoladestykker og pistacie

Tips: Brug en sprøjtepose til at fylde dejen i de runde fordybninger på panden. Det gør det nemmere og mere præcist. Du kan også bruge en æbleskivepind til at vende æbleskiverne på panden.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på verdens bedste æbleskiver. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top